Pääkaupunkiseudulla toimiva S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto haluaa kiittää menestyksekästä työtä tehneitä hokelantolaisia vuodesta 2023. Henkilöstölle jaetaan tulospalkkiona joulukuun palkanmaksun yhteydessä yhteensä noin kolmen miljoonan euron suuruinen summa. 

– Me HOK-Elannossa haluamme olla palvelualan paras työpaikka ja tarjota asiakkaillemme loistavan asiakaskokemuksen. Henkilöstömme hyvä työ on HOK-Elannon menestyksen tekijä, sillä he ovat tekemässä voittavaa kauppaa ja palvelemassa asiakkaitamme hienolla tiimityöllä. Olen tosi ylpeä hokelantolaisista, ja kiitos hyvästä kuluneesta vuodesta kuuluukin kaikille heille. Sen vuoksi haluamme kiittää hokelantolaisia rahallisesti näin vuoden päätteeksi, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen kiittää. 

Tulospalkkio maksetaan 15.12. maksuhetkellä työsuhteessa olevalle HOK-Elannon koko –ja osa-aikaiselle henkilöstölle, joilla ei ole henkilökohtaista tulospalkkiomallia. Tulospalkkio maksetaan suhteessa vuoden 2023 tammi-lokakuun aikana tehtyihin työtunteihin. Kokoaikaiselle työntekijälle se tarkoittaa jopa noin 770 euron kokonaissummaa. Palkkion keskiarvo on yli 460 euroa.  

Espoon Tapiolan Food Market Herkku sulkee ovensa kesäkuun loppupuolella ja uuden S-marketin on määrä avautua syyskuun aikana.

– Uskomme, että viime vuosina laajan ja laadukkuuteen panostavan konsepti- ja valikoimauudistuksen läpikäynyt S-market tulee olemaan odotettu lisä alueen asukkaiden ja kauppakeskus Ainoassa asioivien palveluihin. S-marketin konsepti sopii tälle kauppapaikalle Food Market Herkkua paremmin, HOK-Elannon Food Market Herkku- sekä S-market-ketjuista vastaava toimialajohtaja Kimmo Nikula sanoo.

Uusi S-market tuo Tapiolan kauppakeskus Ainoaan laadukkaan ja edullisen ruokakaupan. Uudistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota asioinnin sujuvuuteen ja myymälätilan avaruuteen: muutoksessa myymälän pinta-ala kasvaa lähes 300 neliöllä, kun varastotiloja puretaan myymäläkäyttöön ja kalusteratkaisuja tehostetaan.

– Uudistuksessa tuotevalikoimaa laajennetaan ja räätälöidään entistäkin vahvemmin asiakkaiden toiveiden mukaiseksi. Uuteen S-marketiin on luvassa kattavan päivittäistavaravalikoiman lisäksi myös grocerant-alue, josta voi napata mukaansa valmista take away -ruokaa, kuten suosittuja sushi-annoksia tai siipiä, Nikula sanoo.

Kaikille Food Market Herkku Tapiolan työntekijöille mahdollistetaan työsuhteen jatkuminen HOK-Elannossa.

HOK-Elanto panostaa Helsingin keskustan Food Market Herkun kehittämiseen

Helsingin keskustan Food Market Herkku jatkaa toimintaansa normaalisti.

– Food Market Herkun konsepti toimii Helsingin ydinkeskustassa hyvin. Se on ainutlaatuinen ja muista erottuva lippulaivaruokakauppa sekä edelläkävijä Suomessa ja sellaisena sen myös säilytämme. Tulemme jatkossakin kehittämään keskustan Food Market Herkun toimintaa ja tarjoamaan asiakkaillemme uniikin kauppaelämyksen. Investoimme parhaillaan toukokuussa toteutettavaan uudistukseen, jossa monipuolistamme keskustan Food Market Herkun tuotevalikoimaa entisestään, Nikula sanoo.

Myös Tapiolan alueen toinen S-market Pohjois-Tapiolassa jatkaa toimintaansa normaalisti. S-market on Suomen suurin päivittäistavaraketju. S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto on viime vuosina uudistanut lähes kaikki S-marketit pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla noin 40 miljoonalla eurolla.

HOK-Elanto tiedotti helmikuussa Food Market Herkun liiketoiminnan päättymisestä kauppakeskus Itiksessä Helsingissä.

Taustalla on muutos Itiksen Food Market Herkun toimintaympäristössä Stockmannin tavaratalon siirtyessä toimimaan ainoastaan ensimmäisessä kerroksessa, kun Stockmann luopuu tiloistaan Itiksen toisessa kerroksessa 30.4. mennessä.

Itiksen Food Market Herkun vuokrasopimuksen irtisanomisella ei ole vaikutusta Helsingin keskustan tai Tapiolan Food Market Herkun liiketoimintaan.

Kotimaanmatkailu kasvaa myös tulevana kesänä, Ahvenanmaa kiinnostaa yhä useampaa 

Vallitseva koronatilanne näkyy kotimaan matkailun kasvussa myös tulevana kesänä. Kotimainen helmi, Ahvenanmaan saaristo kasvattaa suosiotaanja moni vertaa tunnelmaa jopa ulkomaanmatkaanKesällä 2021 Food Market Herkku haluaa inspiroida asiakkaitaan tuomalla Ahvenanmaan makuja myös Manner-Suomeen. 

– Idea Ahvenanmaan omasta ruokateemasta lähti kasvaneesta kiinnostuksesta kotimaanmatkailua kohtaan. Saariston oma ruokakulttuuri ja paikalliset tuotteet ovat erinomaisia, ja haluamme nyt inspiroida Food Market Herkun asiakkaita nostamalla saariston makumaailmaa myymälöissämme, toteaa asiakaspalvelupäällikkö Dan Sörensen Food Market Herkusta.  

Tuotevalikoimaa suunnitellessa Food Market Herkku nostaa esille ahvenanmaalaisia pieniä- ja keskikokoisia tuottajia, joiden tuotteissa korostuva käsityö ja maanläheisyys. Snäckö Fruktin käsin poimituista omenoista valmistetut hillot ja mehut, käsityönä valmistetut Karamellerietin makeiset sekä Ålands trädgårdshallin kesäiset satokausituotteet ovat esimerkkejä Food Market Herkuissa myytävistä tuotteista 

– Osa toimittajista ei ole aikaisemmin toimittanut tuotteitaan mantereelle, joten meillä on uniikki tilaisuus kertoa näistä huipputuotteista asiakkaillemmeSatokauden edetessä saamme nauttia muun muassa Ahvenanmaalla kasvatetuista kotimaisista päärynöistä, vesimeloneista sekä tuoreesta maissista, Sörensen toteaa.  

Huippukokki Michael Björklundin menusta inspiraatiota saariston makumaailmaan  

Osana kampanjan toteutusta ahvenanmaalainen huippukokki Michael “Micke” Björklund ottaa toukokuussa haltuun Food Market Herkun BistronBjörklund on valittu sekä Suomen että Ruotsin Vuoden kokiksi, ja hän on sijoittunut viidenneksi Bocused’Or-maailmanmestaruuskilpailuissa.  

Björklund suosii pohjoismaisia paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, joissa on puhtaat maut. Helsingin keskustan Bistrossa on tarjolla toukokuun ajan Björklundin suunnittelema menu, jossa korostuu Ahvenanmaan maut ja paikalliset tuotteet.  

– Bistron tulevassa menukokonaisuudessa ahvenanmaalaiset maut ovat ykkösjuttu. Perinteisen ahvenanmaalaisen ruokakulttuurin kulmakivinä on paikalliset tuotteet ja raikkaat maut, joissa korostuu saariston oma identiteetti. Kuten muutkin ruokakulttuurit, myös ahvenanmaalainen ruoka elää ja kehittyy, Björklund kertoo. 

Kesän aikana Bistron ruokalistan pysyviä annoksia ovat Micken lihapullat, paistettua Ahvenanmaan siikaa, Kikhernepihvit ja Ahvenanmaan parsakeitto. Menu on tarjolla Helsingin keskustan Food Market Herkun Bistrossa 3.5.–30.5. 

Michael Björklund on kokkaamassa Helsingin keskustan Food Market Herkussa 14.–15.5. j27.–28.5. 

Ahvenanmaa kiinnostaa yhä useampia 

Visit Ålandin Niko Micklin kertoo, että kotimaanmatkailussa Ahvenanmaa nostaa suosiotaan. Ahvenanmaa on tunnettu puhtaasta ja paikallisesti tuotetusta ruoastaan, ja yleinen kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan suuntaa katseet yhä useammin Ahvenanmaalle. 

– Hienoa, että Ahvenanmaan maut ja tuottajat tulevat yhteistyön myötä tutuiksi myös Manner-Suomessa.  Saariston makumaailma on varmasti monelle jo tuttu, ja pientuottajien käsityönä valmistamien tuotteiden avulla aitoja saariston makuja saa nyt myös kesän herkkupöytiin Manner-SuomessakinMicklin summaa.  

Myös saarivaltakunnan lukuisat ulkoilma-aktiviteetit kuten pyöräily, frisbeegolf, vaellus ja golf kiinnostavan suomalaisia. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ulkomaanmatkojen sijaan elämyksiä haetaan tänäkin kesänä kotimaisista vaihtoehdoista. 

Micklinin mukaan Ahvenanmaan tuleva kesä on tapahtumarikas. Kesän juhlakausi aloitetaan 9.6., jolloin käynnistyy Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlavuoden vietto. Itse 100-vuotispäivää vietetään vasta ensi vuonna, mutta merkkipäivä on Ahvenanmaalle niin tärkeä, että sitä juhlitaan kokonainen vuosi. Heinäkuussa kansainvälinen purjehduskilpailu The Tall Ship Races järjestetään Itämerellä, ja Maarianhamina on yksi sen isäntäkaupungeista.