HOK-Elannon yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa luoma HERKKU by Tomi Björck -tuotesarja päivittyy 26.10. alkaen uusilla tuotteilla, joiden punainen lanka on kodin juhlapöydän helppo herkullisuus. Kokonaisuuteen kuuluu myymälöiden Ruokatoreilla myytäviä Fish Market -tuotteita ja lisukkeita, valmiiksi suunniteltuja HERKKU-plattereita, kypsennettyjä pääruokia ja liemiä sekä laadukkaita valmiita aterioita. Lisäksi tarjolla on valmiiksi suunniteltuja menukokonaisuuksia, joiden ruokalajit on poimittu HERKKU by Tomi Björck -sarjan tuotteista.

HOK-Elannon työ oman HERKKU-tuotesarjan parissa pohjautuu vahvasti asiakasymmärrykseen. Suomen suurin alueosuuskauppa on palvellut pääkaupunkiseudun asukkaita ruokatarpeissa jo yli 110 vuotta ja tuntee asiakkaidensa ruokahetket.

– Näemme selvästi, että helppo herkullisuus on asiakkaillemme yhä tärkeämpää, ja samaan aikaan ihmiset ovat kokeilunhaluisia ja kiinnostuneita uusista mauista. HERKKU by Tomi Björck -tuotteet vastaavat tähän kysyntään. Juhlien järjestäminen kotona helpottuu huomattavasti, kun juhlamenu on valmiiksi mietitty ja maut valmisteltu etukäteen, sanoo HOK-Elannon toimialajohtaja Kimmo Nikula.

Grocerant catering

Ruokakaupan ja laadukkaan ravintolaruoan yhdistävä grocerant-ilmiö ei osoita laantumisen merkkejä – päin vastoin. Kysyntä on laajentumassa grocerant cateringiin eli pitopalvelun kaltaisen ruokakokonaisuuden ostamiseen ruokakaupasta.

– Ruokatoreillemme levittäytyvä Fish Market -teema paljastaa tämän vuoden juhlakauden trendin. Valikoimassa on esimerkiksi sinisimpukoita herkullisine liemineen, kolmeen eri tapaan valmistetun lohen trio ja kalalautanen herkkutwistillä. Marraskuussa valikoima kasvaa vielä blineillä, joihin on saatavilla runsas valikoima erilaisia täytteitä, kertoo HOK-Elannon Head of Design and Development Anne-Maria Mikkonen.

– Esimerkiksi simpukkaliemet ovat todella monikäyttöisiä ja sopivat myös arkisempaa ruoanlaittoa helpottamaan. Ne sopivat täydellisesti erilaisten keittojen, patojen ja risottojen valmistukseen. Onnistuminen on helppoa, kun maku on mietitty ja testattu valmiiksi, Mikkonen kuvailee. 

Juhlamenun suunnittelussa voi oikaista myös valitsemalla valmiin menukassin, johon kuuluu alku-, pää- ja jälkiruoka HERKKU by Tomi Björck -sarjasta. Valmiiden menukassien teemat ovat “Sano se simpukoin” ja “Makumatkalla Aasiassa”. Yhden menukassin sisältö on mitoitettu kahdelle hengelle.

Osa HERKKU by Tomi Björck -tuotteista valmistetaan HOK-Elannon omassa Herkkukeittiössä ja myymälöiden Ruokatoreilla, ja osa yhteistyökumppaneiden avulla.

 

Monipuolinen makupaletti

Tomi Björck toimii HOK-Elannon virallisena ruokalähettiläänä seuraavat vuodet ja sen myötä HERKKU by Tomi Björck -tuotesarjaan on luvassa säännöllisiä makupäivityksiä.

– Suomalaisten makupaletti on tänä päivänä todella monipuolinen ja on innostavaa suunnitella uusia makuelämyksiä kokeilunhaluisille kotikokeille. Jatkamme HOK-Elannon ruoan asiantuntijoiden kanssa pääkaupunkiseudun kotkokkien arjen ja juhlan helpottamista ja herkullistamista. Fokus tulee jatkossakin pysymään laadukkaissa raaka-aineissa ja nautinnollisissa mauissa, joihin keräämme inspiraatiota maailman ruokatrendeistä, Björck sanoo.

HERKKU by Tomi Björck -tuotesarjan tuotteita on saatavilla pääkaupunkiseudun Prismoista, S-marketeista, Alepoista ja Food Market Herkuista. Fish Market -tuotteita ja valmiita juhlamenuja voi ostaa vain myymälöistä, joissa on Ruokatori.

Helppous ja laadukkuus ovat ruoan megatrendejä, joiden rooli korostuu erityisesti pääkaupunkiseudulla. S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto vastaa premium-laatuisten, helposti valmistettavien aterioiden alati kasvavaan kysyntään lanseeraamalla ravintolatason HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -ruokatuotesarjan yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa. 

Ruokatuotesarjaan kuuluu ensivaiheessa HERKKU GRILLS -grillaustuotteita sekä viisi erilaista käsintehtyä HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -valmista ateriaa, jotka valmistetaan HOK-Elannon Herkkukeittiössä Vantaalla. Annosten makumaailmat ovat saaneet inspiraationsa Björckin matkoista maailmalla. Toukokuun lopusta lähtien tuotteita on saatavilla pääkaupunkiseudun Prismoista, S-marketeista, Alepoista ja Food Market Herkuista. 

– Yhdistämme ensi kertaa toden teolla kaksi keskeistä osaamisaluettamme, kaupan ja ravintolan, ja niistä kertyneen asiakasymmärryksen. Asiakkaamme haluavat syödä kotonakin huippulaadukkaasti ja onnistua ruoanlaitossa. Siksi olemme valjastaneet mukaan maailmanluokan makuosaaja Tomi Björckin, joka on omien tuotekehittäjiemme tuella suunnitellut sarjan tuotteet siten, että jokainen voi loistaa niin kotikeittiössä kuin grillin ääressä, kertoo HOK-Elannon toimialajohtaja Kimmo Nikula.

Helpommin herkullista kotona

Björck on suunnitellut tuotesarjaan kuuluvien tuotteiden reseptit tiiviissä yhteistyössä HOK-Elannon asiantuntijoiden kanssa. Pieteetillä luotujen makujen perustana ovat tuoreet, laadukkaat ja aidot raaka-aineet. 

– Olemme hypänneet herkullisuudessa aivan uudelle tasolle. Esimerkiksi vihreä currytahna tehdään Herkkukeittiössämme alusta alkaen itse. Tämä on nykyisin harvinaista jopa Aasian maissa, kertoo HOK-Elannon Head of Design and Development Anne-Maria Mikkonen.

– Tarkoitus on päästää kotikokit helpolla, mutta valmistuksen puolella emme ota oikopolkuja, Mikkonen tähdentää. 

Uusia makumaailmoja kotipöytiin ja grilliin

HOK-Elannon Herkkukeittiössä käsin valmistettavat HERKKU MEALS -ateriat vievät makumatkalle niin Aasiaan, Australiaan kuin Pohjois-Afrikkaankin. 

– Halusimme tuoda tuotesarjaan autenttisia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa, ja kaikkia sarjan tuotteita yhdistääkin rohkea mausteiden käyttö, Björck kertoo. 

Valmiiden aterioiden valikoimaan kuuluu muun muassa vegaaninen versiointi klassisesta vihreästä currysta sekä kookoskaramellikastikkeella maustettua porsaan plumaa balilaishenkisen riisin kera. Jälkimmäisen annoksen valmistuksessa hyödynnetään suomalaista porsaan plumaa, joka on porsaan fileeselästä leikattu hyvin marmoroitunut ja ohut pala. 

Grillikaudella HOK-Elannon Prismojen, S-marketien, Alepojen ja Food Market Herkkujen Ruokatorit tarjoavat grillaajille uudenlaista inspiraatiota, kuten helposti valmistettavaa chimichurrivoilla maustettua HERKKU GRILLS -hummeria, josta voidaankin povata tämän grillikauden hittiä. Valmiiksi mietityt maut ja yhdistelmät helpottavat kotikokin elämää. Ruokatorien henkilökunta neuvoo ateriakokonaisuuksien suunnittelussa sekä tarjoaa vinkkejä kotiin viemisiksi. 

Tomi Björck on HOK-Elannon uusi ruokalähettiläs  

HERKKU Premium Edition -ruokatuotesarjassa tullaan näkemään lisää inspiroivia uutuuksia vielä tämän vuoden aikana. Björck toimii HOK-Elannon virallisena ruokalähettiläänä seuraavat vuodet. 

– Laadukkaiden raaka-aineiden ja autenttisten makuelämysten arvostus jatkaa kasvuaan, ja kotikokit janoavat onnistumisen elämyksiä. Tehtäväni on yhdessä HOK-Elannon tuotekehitystiimin kanssa antaa kaikille mahdollisuus nauttia ja valmistaa kotona ravintolatason annoksia, Björck sanoo.