Pääkaupunkiseudulla toimiva S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto haluaa kiittää menestyksekästä työtä tehneitä hokelantolaisia vuodesta 2023. Henkilöstölle jaetaan tulospalkkiona joulukuun palkanmaksun yhteydessä yhteensä noin kolmen miljoonan euron suuruinen summa. 

– Me HOK-Elannossa haluamme olla palvelualan paras työpaikka ja tarjota asiakkaillemme loistavan asiakaskokemuksen. Henkilöstömme hyvä työ on HOK-Elannon menestyksen tekijä, sillä he ovat tekemässä voittavaa kauppaa ja palvelemassa asiakkaitamme hienolla tiimityöllä. Olen tosi ylpeä hokelantolaisista, ja kiitos hyvästä kuluneesta vuodesta kuuluukin kaikille heille. Sen vuoksi haluamme kiittää hokelantolaisia rahallisesti näin vuoden päätteeksi, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen kiittää. 

Tulospalkkio maksetaan 15.12. maksuhetkellä työsuhteessa olevalle HOK-Elannon koko –ja osa-aikaiselle henkilöstölle, joilla ei ole henkilökohtaista tulospalkkiomallia. Tulospalkkio maksetaan suhteessa vuoden 2023 tammi-lokakuun aikana tehtyihin työtunteihin. Kokoaikaiselle työntekijälle se tarkoittaa jopa noin 770 euron kokonaissummaa. Palkkion keskiarvo on yli 460 euroa.  

Aiemmin Tuuliainen on työskennellyt HR:n johto- ja kehitystehtävissä muun muassa ISS:llä sekä Finnairilla. Koulutukseltaan Tuuliainen on kasvatustieteen maisteri.

– Odotan innolla ja uteliaana mahdollisuutta liittyä HOK-Elannon vahvojen ammattilaisten voittavaan joukkueeseen. Haluan päästä oppimaan uutta ja jatkamaan hokelantolaisten kanssa duunia matkalla kohti palvelualan parasta työpaikkaa, Kaisa Tuuliainen sanoo.

Kaisa Tuuliainen aloittaa työt HOK-Elannossa 15.12.2023. Hän raportoi tehtävässään toimitusjohtaja Veli-Matti Liimataiselle.

– Kaisa täydentää HOK-Elannon joukkuetta pitkällä ja laaja-alaisella kokemuksella niin palveluliiketoiminnasta kuin muiltakin aloilta. Kaisa on persoonaltaan välitön ja avoin ja hän tuo meille kokemusta muun muassa yrityskulttuurin ja johtamisen kehittämisestä. Toivotan Kaisan koko HOK-Elannon puolesta lämpimästi tervetulleeksi meille, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen sanoo.

HOK-Elannon nykyinen henkilöstöjohtaja Maria Hekkala lopettaa HOK-Elannossa syys-lokakuun vaihteessa ja siirtyy uusiin henkilöstöjohtajan tehtäviin S-ryhmän ulkopuolelle.

– Suuri kiitos Marialle arvokkaasta työstä HOK-Elannon kehittämisessä ja eteenpäin viemisessä. Maria on huippuammattilainen, jonka kanssa on ollut ilo työskennellä. Toivotan hänelle onnea uusiin tehtäviin, Veli-Matti Liimatainen sanoo.

 

HOK-Elannon vaalilinjauksen tarkoituksena on varmistaa asiakkaiden sujuva, häiriötön ja turvallinen asiointi toimipaikoissa. Keskeistä on myös se, että haluamme kohdella kaikki poliittisia ryhmiä ja muita ehdokaslistoja tasapuolisesti.

Vaalityötä voi tehdä erikseen nimettyjen, HOK-Elannon omassa omistuksessa olevien myymäläkiinteistöjen ulkoalueilla. Vaalityön toteuttaminen pitää suunnitella toimipaikkojen esimiesten kanssa yhteistyössä niin, että se ei aiheuta vaaratilanteita, ei häiritse asiakkaiden asiointia eikä aiheuta haittaa liiketoiminnalle. Toimipaikan päällikkö kertoo, miten vaalikampanjointi on kyseisessä toimipaikassa toteutettavissa ja millä rajoituksilla. Ehdokas voi olla yhteydessä haluamansa toimipaikan päällikköön, yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme hok-elanto.fi täältä: Palvelut – HOK-Elanto.

Vaalityöhön soveltuvat alueet määritetään aina toimipaikkakohtaisesti eikä niistä tule poiketa. Asiakkaiden turvallisen asioinnin varmistamiseksi ei esimerkiksi inva-autopaikkoja saa ottaa pois käytöstä, tuulikaapit ja muut uloskäynnit tulee pitää aina vapaina eikä pelastusteitä saa tukkia.
Toimipaikan tilojen koko voi rajoittaa samalla kertaa otettavien vaalipromootioiden määrän. Tarvittaessa tilaisuudet porrastetaan ja tietty aika varataan kerrallaan vain yhdelle ryhmälle.

Kukin vaalityötä tekevä toimija järjestää tilaisuuteensa itse tarvitsemansa pöydät ja kaikki muut tarvikkeet paikan päälle. Vaalityötä tekevät henkilöt eivät voi käyttää henkilökunnan käyttöön osoitettuja tauko- tai sosiaalitiloja.

Toimipaikan seinäpinnoilla ei saa tehdä vaalityötä eikä kiinnittää vaalimainoksia. HOK-Elannon ja S-ryhmän sisäisiä viestintäkanavia (mm. Workplace, sähköposti, ilmoitustaulut) ei saa käyttää vaalityöhön. HOK-Elannon jäsenrekisterin tietoja emme myöskään voi luovuttaa vaalityön käyttöön.
Ravintoloiden tiloissa mahdollisesti järjestettävien vaalitilaisuuksien hinnat ja ehdot ovat samat kuin muillekin asiakasryhmille. Turvallisuussyistä ABC-asemien parkkipaikoilla ei voi järjestää vaalitilaisuuksia. Kauppakeskuksissa vaalityön toimintaperiaatteista päättää aina kauppakeskus.

Listaus HOK-Elannon toimipaikoista, joissa vaalityö on mahdollista:

Alepa Jupperi Espoo
Alepa Kauklahti Espoo
Alepa Lintuvaara Espoo
Alepa Mankkaa Espoo
Alepa Suvela Espoo
Alepa Tuomarila Espoo
Alepa Viherlaakso Espoo
Prisma Olari Espoo
S-Market Espoon Keskus Espoo
S-Market Karaportti Espoo
S-Market Malminmäki Espoo
S-Market Nihtisilta Espoo
S-Market Nöykkiö Espoo
S-Market Saunalahti Espoo
Alepa Jollas Helsinki
Alepa Kirstintie Helsinki
Alepa Koskela Helsinki
Alepa Malminkartano Helsinki
Alepa Paloheinä Helsinki
Alepa Puistola Helsinki
Alepa Tapanila Helsinki
Alepa Tapaninkylä Helsinki
Alepa Tuomarinkylä Helsinki
Alepa Viikinmäki Helsinki
Prisma Itäkeskus Helsinki
Prisma Viikki Helsinki
S-Market Herttoniemi Helsinki
S-Market Konala Helsinki
S-Market Malmi Helsinki
S-Market Maunula Helsinki
S-Market Pakila Helsinki
S-Market Pitäjänmäki Helsinki
S-Market Pukinmäki Helsinki
S-Market Torpparinmäki Helsinki
Prisma Hyvinkää Hyvinkää
S-Market Vehkoja Hyvinkää
Alepa Pellonkulma Järvenpää
Prisma Järvenpää Järvenpää
Alepa Ahjo Kerava
Alepa Kannisto Kerava
Prisma Kerava Kerava
S-Market Mäntsälä Mäntsälä
Alepa Haikala Nurmijärvi
S-Market Klaukkala Nurmijärvi
S-Market Nurmijärvi Nurmijärvi
Alepa Kellokoski Tuusula
Alepa Lahela Tuusula
S-Market Jokela Tuusula
S-Market Tuusula Tuusula
Alepa Havukoski Vantaa
Alepa Ilola Vantaa
Alepa Kivistö Vantaa
Alepa Leinelä Vantaa
Alepa Nissas Vantaa
Alepa Porttipuisto Vantaa
Alepa Päiväkumpu Vantaa
S-Market Kaivoksela Vantaa
S-Market Koivuhaka Vantaa
S-Market Koivukylä Vantaa
S-Market Korso Vantaa

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Oluthuone Kaisla on ykkösvalinta erilaisten oluiden maisteluun, sillä sen olutvalikoima on suomalaisista olutravintoloista suurin: Kaislan valikoimista löytyy lähes 40 hanaolutta ja 200 pullo-olutta. Oluiden lisäksi Kaisla tarjoaa runsaan valikoiman muita juomavaihtoehtoja sekä sielukkaan uudistuneen ruokalistan erilaisten juomien kylkeen.  

Kaisla yhdistää oluttaiteilijat ja oluesta nautiskelijat 

Jo vuodesta 1997 mallasjuomien ystäviä palvellut Kaisla on tänä päivänä tunnettu erityisesti kattavasta kotimaisten pienpanimoiden olutvalikoimastaan sekä laadukkaasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelustaan. Nyt Kaislassa avautuu Suomen ensimmäinen pienpanimoiden oluille tarkoitettu taproom oluthuoneen sisällä. Idea konseptiin tuli Kaislan omalta henkilökunnalta.  

– Vierailijapanimoille varatun taproomin ideana on tuoda asiakkaille uutuuksia ja erikoisuuksia maisteltavaksi sekä tarjota suomalaisille pienpanimoille mahdollisuus tehdä valikoimaansa tunnetuksi legendaarisessa oluthuoneessa. Asiakkaat voivat myös ehdottaa suosikkipanimoidensa tuotteita taproomin hanoihin. Kaislassa avautuva pienpanimoiden hanatiski on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja se on Kaislan henkilökunnan käsialaa, kertoo HOK-Elannon ravintolatoimialan kehityspäällikkö Nora Hasan. 

Hätkähdyttävän laajasta valikoimastaan huolimatta on Kaislassa helppo löytää itselleen sopiva juomavaihtoehto, sillä apuna on Kaislan syvällisellä oluttuntemuksella varustettu henkilökunta. Uutuutena Kaislasta löytyvät myös henkilökunnan suosituskaappi sekä räätälöidyt olutmaistelulaudat, jotka ovat hyvä vaihtoehto silloin kun valinnanvaikeus iskee. Oluthuone Kaisla on suosittu ajanviettopaikka myös lautapelien ääressä. Uudistuneesta Kaislasta löytyykin nyt entistäkin kattavampi lautapelivalikoima ja laadukkaat puitteet pelailuun. Lisäksi Kaislaan kannattaa suunnata tutustumaan sen uudistettuun ruokalistaan, jolta löytyvät muun muassa kolmen juuston fonduepannu sekä levain-grillileivät erilaisilla täytteillä.  

– Kaislan sielu ovat sen asiakkaat sekä henkilökunta, jotka kohtaavat olutfiilistelyn merkeissä. Siksi Kaislan uudistus on alusta loppuun suunniteltu yhdessä Kaislan oman henkilökunnan sekä asiakkaiden kanssa heidän toiveisiinsa ja tarpeisiinsa vastaten. Uusien konseptien lisäksi Kaislan sisustus ja ruokatarjonta raikastettiin ja päivitettiin uudistuksessa tähän päivään, tuttu viihtyisä oluthuonetunnelma säilyttäen. Toivotamme kaikki oluiden ystävät sekä oluiden ystävien ystävät lämpimästi tervetulleiksi ihastumaan uudistuneeseen Kaislaan, sanoo Kaislan ravintolapäällikkö Katja Gentz. 

 

Oluthuone Kaisla  

Osoite: Vilhonkatu 4, 00100 Helsinki 

Uudistettu Kaisla avataan torstaina 31.8.2023 

Lisätietoja:  

Katja Gentz, Kaislan ravintolapäällikkö, p. 010 76 63621 

Nora Hasan. HOK-Elannon ravintolatoimialan kehityspäällikkö, p. 010 76 60648 

 

HOK-Elannon liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuun aikana päivittäistavarakaupassa 9,4 prosenttia, ravintoloissa 26,3 prosenttia ja tavaratalokaupassa 7,7 prosenttia vuoden 2022 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. HOK-Elannon alkuvuoden tulos ennen veroja oli 23,7 miljoonaa euroa. Tuloksen taustalla ovat erityisesti marketkaupan vahva kaupallinen menestys, ravintoloiden ja tavaratalokaupan nousu koronan jälkeen sekä HOK-Elanto-konsernin sijoitussalkun arvon kasvu.

– On hienoa, että olemme pystyneet vastaamaan asiakkaiden toiveisiin ja odotuksiin niin kivijalassa kuin verkossakin. Nähtävissä on, että edullinen hintatasomme yhdistettynä houkutteleviin palveluihimme on siivittänyt myyntiä tässä suhdannetilanteessa, kertoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen.

– Ravintoloissamme on alkuvuoden aikana palattu koronan jälkeen normaaliin myyntitasoon ja kesän sesonki on sujunut viime vuottakin paremmin. Esimerkiksi Mummotunnelissa rikottiin jälleen myyntiennätyksiä, Liimatainen kuvaa.

Liikennekaupan liikevaihto pieneni 6,4 prosenttia vuoden 2022 vastaavaan ajankohtaan verrattuna polttonesteen hinnan laskusta johtuen. Liikennekaupassa erityisesti sähkölatauksen kysyntä kasvaa vauhdilla ladattavien autojen suosion myötä. Sähköisen liikenteen osavuosikatsauksen** mukaan noin puolet koko Suomen ladattavista autoista sijaistee Uudenmaan alueella.

– Meillä HOK-Elannossa ABC-sähkölatauksen myynti on yli kolminkertaistunut ja ladattujen kilowattituntien määrä lähes kolminkertaistunut vuoden takaiseen verrattuna. Latausverkostoa kehitetään tänäkin vuonna vahvasti ja rakenteilla on yhä tehokkaampia ja nopeampia suurteholatauspaikkoja, Liimatainen summaa.

S-ryhmän palveluista pääkaupunkiseudulla vastaava HOK-Elanto on rakentanut latausverkostoaan erityisesti helposti saavutettaville paikoille ruokakauppojensa eli Prismojen, S-marketien ja Alepoiden yhteyteen. Vuoden 2023 aikana avataan uusia latausasemia ruokakauppojen yhteyteen kauppakeskuksiin muun muassa Helsingissä Kannelmäen Kaareen ja Vantaan Kivistöön. Vuoden 2023 loppuun mennessä HOK-Elannolla on 35 latausasemaa ja niissä lähes 300 latauspaikkaa.

Ennätykselliset 3 000 uutta asiakasomistajaa kuukaudessa

Kesäkuun lopussa HOK-Elannon toimialueen yhdeksän kunnan kotitalouksista 76,6 prosenttia oli asiakasomistajia. Asiakasomistajien määrä on tänä vuonna kasvanut ennätyksellistä tahtia: uusia asiakasomistajia on liittynyt ensimmäisen vuosipuoliskon aikana yhteensä jo yli 17 000. Liittyneiden määrä on yli 38 prosenttia suurempi vuoden 2022 vastaavaan aikaan verrattuna. Kesäkuun lopussa HOK-Elannon asiakasomistajia oli yhteensä 670 349.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että asiakasomistajuus houkuttelee nyt erityisesti nuoria. Vihreän S-Etukortin tarjoamat rahanarvoiset edut ja edulliset hinnat ovat erityisen hyödyllisiä juuri tässä ajassa, johon liittyy paljon epävarmuuksia, Liimatainen sanoo.

Uusia palveluita koko toimialueelle ja merkittäviä investointeja Vantaalle  

HOK-Elanto investoi tammi-kesäkuussa pääkaupunkiseudun ruokakauppa- ja ravintolaverkoston sekä muiden palveluiden kehittämiseen 32,8 miljoonalla eurolla. Alkuvuoden aikana HOK-Elanto avasi uudet Alepat Espoossa Westendiin, Helsingissä Fallkullaan ja Veräjämäkeen sekä Hyvinkäälle. Vantaan Porttipuistoon avattiin uusi S-market. Lisäksi on uudistettu tai parhaillaan uudistetaan kymmenen ruokakauppaa. Ravintoloita uudistettiin kaksi: keskustan Sokoksen alakerrassa sijaitseva Coffee House sekä Keskuskadulla sijaitseva La Famiglia. Osana HOK-Elannon jatkuvaa yli 400 yksikön verkoston kehitystä vastaavasti yksiköitä myös suljettiin. Yli 130 kauppaa käsittävässä Alepa-ketjussa toiminta päättyi kolmessa Helsingin Alepassa: Iso-Roobertinkadulla, kauppakeskus Forumissa sekä Elielissä päärautatieaseman kupeessa sekä Espoossa Alepa Karakalliossa. Myös kauppakeskus Itiksessä sijaitsevan Food Market Herkun liiketoiminta päättyi kesäkuussa. Kauppakeskus Ainoassa Espoon Tapiolassa sijaitsevan Food Market Herkun paikalle avataan syyskuussa S-market ja Vantaalla Myyrmannin S-marketin paikalle rakennetaan Prisma. Fafa’s Herttoniemi sekä Sports Academy ja Dubliner Helsingin keskustassa sulkivat ovensa. Kitty’s Public House muutti Citykäytävästä Kaivopihalle.

Käynnistyvän syksyn aikana HOK-Elanto avaa kauan odotetun Prisman kauppakeskus Myyrmanniin Länsi-Vantaalle. Myyrmannin Prisma tulee olemaan HOK-Elannon 16. Prisma ja ensimmäinen uusi Prisma Vantaalla yli 20 vuoteen. Vantaalle avataan tulevan syksyn aikana myös S-market Kivistö sekä uusi Alepa Pähkinärinteeseen. Lisäksi HOK-Elanto rakennuttaa parhaillaan Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyyteen vuonna 2024 käyttöön otettavaa, yli 100 robotilla automatisoitua ruoan verkkokaupan keräilykeskusta. HOK-Elannon merkittävät investoinnit Vantaalla ruokakauppaverkoston kehittämiseen, ruoan verkkokaupan keräilykeskuksen rakentamiseen ja esimerkiksi Backaksen alueen kehittämiseen tuovat kaupunkiin arviolta yli 400 uutta työpaikkaa.

HOK-Elanto työllisti jälleen ennätysmäärän kesätyöntekijöitä

HOK-Elannossa työskenteli vakituisissa työsuhteissa kesäkuun lopussa 6621 henkeä. Vakituisen henkilöstönsä ohella HOK-Elanto työllisti kesän aikana jälleen ennätykselliset yli 2000 kesätyöntekijää niin lyhyemmissä Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluissa kuin pidemmissäkin työsuhteissa.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelut tarjoavat 14–17-vuotiaille nuorille nimensä mukaisesti mahdollisuuden tutustua työelämään ja ottaa uran ensiaskelia kahden viikon harjoittelussa. HOK-Elanto sai tänä kesänä kunnian toimia porttina työelämään 1200 kesäharjoitteluun tulleelle nuorelle, joista yksi oli Alepa Roihuvuoressa Helsingissä työskennellyt 15-vuotias Miguel Ardeles.

– Kesäharjoittelu Alepassa oli mukava kokemus. Asiakkaat, työkaverit ja esihenkilö olivat kivoja ja kilttejä. Työtehtäviini kuului muun muassa tuotteiden hyllyttämistä ja pullonpalautuspisteen ylläpitoa. Olen tosi iloinen, että pääsin kesäharjoitteluun ja olisin hyvin voinut jatkaa pidempäänkin. Kaupan työt kiinnostavat jatkossakin, Ardales kertoo kokemuksestaan elämänsä ensimmäisessä kesätyöpaikassa.

HOK-Elannon keskeiset luvut 1–6/2023:

*Lähde, Päivittäistavarakauppa ry:n tilasto: Päivittäistavaroiden vähittäismyynti kasvoi kesäkuussa 8,2 % edellisvuodesta | Päivittäistavarakauppa ry (pty.fi)

**Lähde: Sähköinen liikenne ry:n tilasto: 2023 Q1 SähköinenLiikenne tilannekatsaus 2023 04 27 jaettava (teknologiateollisuus.fi)

HOK-Elanto on ollut mahdollistamassa muutosta kohti kestävämpää liikkumista jo vuodesta 2012, kun sen ensimmäinen julkinen sähköautojen latausasema avattiin Espoon Nihtisiltaan. HOK-Elannon ja samalla koko S-ryhmän ensimmäinen ABC-latausasema avattiin Helsinkiin Prisma Itäkeskukseen keväällä 2021, jonka jälkeen investointitahti sähköautojen latausverkostoon on ollut voimakasta. Tämän vuoden aikana uudet latausasemat on avattu Vantaalle S-market Porttipuiston sekä Helsinkiin Alepa Fallkullan yhteyteen. Lisäksi Prisma Itäkeskuksen latausasemaa laajennettiin kuudella suurteholatauspisteellä. Vuoden 2023 loppuun mennessä HOK-Elannon toimialueelta löytyy ABC-latausasemia yhteensä 35 toimipaikasta. Jokaisella niistä on käytettävissä useampi latauspiste, jolloin yksittäisten latureiden määrä on noin 300.  

Nyt Kauppakeskus Kaaren yhteyteen avautuva suurteholatausasema on 12 latauspisteellään toimialueen suurin. Latausaseman dynaaminen tehonjako mahdollistaa tehokkaimman mahdollisen lataamisen usealle yhtäaikaisesti lataavalle autolle.  

ABC-latausasemilla tehtyjen latausten määrä on ennätyksellisessä kasvussa 

HOK-Elannon alueen ABC-sähkölatauksen myynti on yli kolminkertaistunut ja lataustapahtumien sekä ABC-latauspisteiltä ladattujen kilowattituntien määrä ovat lähes kolminkertaistuneet vuoden takaiseen verrattuna. 

– Sähköautojen määrä kasvaa Uudellamaalla nopeasti ja kysyntä etenkin suurteholatausasemista kasvaa keskeisten sijaintien ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Me haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja mahdollistaa nykyaikaista liikkumista. Nyt avautuvalta Prisma Kaaren ABC-suurteholatausasemalta löytyy 12 pistoketta, jotka jakavat 800 kW lataustehoa. Latauspisteet sijaitsevat kauppakeskuksen parkkihallissa, joten auton saa ladattua kätevästi esimerkiksi kauppareissun aikana, kertoo HOK-Elannon ABC-ketjujohtaja Hannu Houni. 

HOK-Elannon ABC-latausasemaverkoston laajentaminen on osa koko S-ryhmän yhteistä hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. ABC-latauksen kasvuvauhti onkin pysynyt ja jatkuu kovana. Miljoonas lataustapahtuma tehtiin toukokuun lopussa 2023. ABC-latausasemia on tällä hetkellä koko Suomessa yhteensä 266 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä 1596 autolle.  

ABC-lataus Prisma Kaari Helsinki:  

Osoite: Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki (kauppakeskuksen parkkihalli) 

Avoinna: klo 6–23 

ABC-latauksen voi maksaa kätevästi ABC-mobiililla 

  

 

 

 

 

Oluthuone Kaisla suljetaan lauantaina 5.8. vajaan kuukauden mittaisen uudistuksen ajaksi. Kaisla avaa ovensa raikastetun miljöön sekä uusien juoma- ja ruokakonseptien kera jälleen 31.8.

Kaisla on yksi Suomen suurimmista oluthuoneista, jossa on tilaa lähes 400:lle asiakkaalle. Kaisla on tunnettu koko Suomen mittakaavassa merkittävästä, yli kahdensadan erilaisen olutvaihtoehdon valikoimastaan, mutta listalta löytyy paljon muutakin.

– Kaisla on ehdoton ykköspaikka olutmaisteluun, mutta meiltä löytyy kattava valikoima vaihtoehtoja myös muiden juomien ystäville. Uusittava ruokalista tulee tarjoamaan myös tunnelmaan sopivia annoksia juomien kylkeen, kertoo Kaislan uunituore ravintolapäällikkö Katja Gentz.

Uudistuksen tarkoituksena on tehdä Kaislasta sen asiakkaille ja henkilöstölle entistäkin viihtyisämpi ja monipuolisempi. Uudistuksen myötä Kaislan sisustus ja tarjonta raikastetaan ja päivitetään tähän päivään, mutta sama viihtyisä oluthuonetunnelma säilyy. Samalla panostetaan siihen, että Kaislaan on helppo tulla eri syistä ja eri porukoissa, olipa tarve sitten etätyöskentelylle, nopeille juomille töiden jälkeen tai pidemmälle illanvietolle lautapelien ääressä. Asiakkaiden toiveet ovat entistäkin vahvemmin uudistetun Kaislan keskiössä.

– Kaisla on oluthuoneidemme lippulaiva ja yksi HOK-Elannon tärkeimmistä ravintoloista. Haluamme uudistuksella tehdä Kaislasta entistäkin viihtyisämmän ja vahvistaa Kaislan asemaa yhtenä kiinnostavimmista olutravintoloista Helsingissä. Kaisla on suosittu ajanviettopaikka, jonka valikoimiin, palveluihin sekä miljööseen haluamme panostaa uudistuksen myötä enteisestään, Gentz kommentoi.

Kaislan työntekijät siirtyvät uudistuksen ajaksi HOK-Elannon muihin yksiköihin ja palaavat palvelemaan asiakkaita uudistetussa Kaislassa jälleen elokuun lopussa tutuin aukioloajoin.

Oluthuone Kaisla

Osoite: Vilhonkatu 4, 00100 Helsinki

Viimeinen aukiolopäivä on lauantai 5.8.2023

Uudistettu Kaisla avataan maanantaina 31.8.2023

 

HOK-Elannon esihenkilöt ja asiantuntijat kokoontuivat torstaina 1.6.2023 syventymään johtamisen ja johtajuuden teemoihin, sekä menestyksekkäiden tiimien elementteihin. Päivän aikana palkittiin vuoden 2022 osalta vuoden menestyjiä, arjen sankareita, jotka ovat onnistuneet esimerkillisesti työtyytyväisyydessä, asiakaskokemuksessa sekä myynnin johtamisessa, viitoittaen tietä kohti palvelualojen parasta työpaikkaa. Palkintokategorioita oli kaksi: Voittava johtaminen sekä Voittava kaupantekijä. Valinnat palkittavista henkilöistä tekee HOK-Elannon konsernijohtoryhmä toimialajohtoryhmien esityksistä satojen ihmisten joukosta.

– Panostamme johtamiskulttuurimme kehittämiseen, sillä hyvä esihenkilötyö toimii kasvualustana tiimien menestymiselle ja kehittymiselle sekä positiivisen ilmapiirin rakentumiselle. Voittavia joukkueita rakennetaan innostaen, kannustaen ja hyvinvointia rakentaen, toteaa HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen.

Tänä vuonna palkinnot jaettiin HOK-Elannon esihenkilöpäivän yhteydessä Finnkino Tennispalatsissa.

− Olemme viimeisen vuoden aikana keskittyneet strategiamme uudistamiseen, jossa henkilöstökokemus on tärkeässä asemassa. Johtamisella on siinä merkittävä rooli. Olen ylpeä siitä, että pääsimme juhlistamaan onnistumisia yhdessä ja palkitsemaan hokelantolaisia hyvästä työstä tällä saralla, Liimatainen lisää.

Vuodesta 2022 palkitut hokelantolaiset

Voittava johtaminen:

Merkityksen kokemuksiin panostaja: Meri-Johanna Merilaid, palvelupäällikkö, Sokos & Emotion

Positiivinen haastaja: Carita Parmanen, myyntivastaava, Omistajapalvelut Tikkurila ja Malmi

Onnistumiskokemusten luoja: Juha Seittenranta, marketpäällikkö, S-market Pakila

Tervetulleeksi toivottaja: Kati Mellin, ravintolanjohtaja, Ravintola Zetor

Rohkea haasteisiin tarttuja: Elina Pennelin, palvelupäällikkö, Food Market Herkku

Tiimihengen puolestapuhuja: Joni Lehtonen, myymäläpäällikkö, Alepa Kannisto

Arvostava osallistaja: Vesa Tasanen, PT-päällikkö, Prisma Herttoniemi

Tiimin hyvinvoinnin rakentaja: Sirpa Andersson, toimistonhoitaja, Hautaus -ja lakipalvelut, Kerava

Voittava kaupantekijä:

Voittava kaupantekijä, Teija Alanne, KT-päällikkö, Prisma Tripla käyttötavara

Voittava kaupantekijä, Miia Vihanta, pesukatupäällikkö, ABC pesukadut

Voittava kaupantekijä, Roope Kämppi, ravintolajohtaja, Mummotunneli

Voittava kaupantekijä, Anna-Liisa Korhonen, myymäläpäällikkö, Emotion Ainoa & Lippulaiva

Voittava kaupantekijä. Satu Tamminen, marketpäällikkö, S-Market Tuusula

Voittava kaupantekijä, Tia Palokas, myymäläpäällikkö, Alepa Aurinkolahti

 

 

Tiedonanto

Helsingin Osuuskauppa Elannon edustajiston kevätkokous pidetään tiistaina 25. päivänä huhtikuuta 2023 alkaen klo 18.00 Ässäkeskuksen auditoriossa, Fleminginkatu 34, 00510 Helsinki.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

Helsingissä 11.4.2023

 

Hallintoneuvoston toimeksiannosta

 

Heli Puura

Hallintoneuvoston puheenjohtaja

 

Kokoukseen kutsutaan edustajiston jäsenet.

 

Kungörelse

Helsingfors Handelslag Elantos vårmöte hålls tisdagen den 25 april 2023 från kl.18.00 i Ässäkeskus auditorium, Flemingsgatan 34, 00510 Helsingfors.

På mötet behandlas följande ärenden:

Helsingfors 11.4.2023

 

På uppdrag av förvaltningsrådet

 

Heli Puura

Förvaltningsrådets ordförande

 

Till mötet kallas fullmäktiges medlemmar.

– Viime vuonna maksettu Bonus ylitti ensimmäistä kertaa 80 miljoonan euron rajan ja HOK-Elantoon liittyi yli 27 000 uutta asiakasomistajaa. Osuuskauppana perustehtävämme on tuottaa asiakasomistajillemme etuja ja kehittää palveluitamme pitkäjänteisesti. Tämä tehtävä on merkityksellinen erityisesti juuri tässä ajassa, johon liittyy paljon epävarmuuksia, sanoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen.

Vuoden lopussa HOK-Elannon toimialueen yhdeksän kunnan kotitalouksista 76,9 prosenttia oli asiakasomistajia. Ennätysbonusten lisäksi HOK-Elannon asiakasomistajille maksettiin maksutapaetua yhteensä 2,8 miljoonaa euroa. Maksutapaetu on rahana maksettava etu, jota asiakasomistajat saavat maksaessaan ostoksia S-ryhmän toimipaikoissa S-Etukortti Visa debit- tai credit-kortilla.

Liikevaihto kasvoi 166 miljoonalla eurolla, ravintoloissa myyntiennätyksiä

HOK-Elanto-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 2,4 miljardia euroa, mikä on 166 miljoonaa euroa ja 7,4 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021. Konsernin liiketulos parani edellisvuodesta 19,2 miljoonaan euroon ravintolatoimialan koronapandemiasta toipumisen myötä. Marketkaupan liikevaihto kasvoi 4,3 prosenttia edellisvuodesta.

– Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan päivittäistavarakaupan markkina kasvoi tammi-joulukuussa 3,3 prosenttia*, joten markkinaa vahvempi 5,9 prosentin kasvumme päivittäistavarakaupassa vahvistaa edelleen markkinajohtajan asemaamme toimialueellamme niin kivijalassa kuin verkossakin, Liimatainen sanoo.

Ravintolaliiketoiminta toipui koronapandemiasta ennakoitua nopeammin ja kasvatti liikevaihtoaan 55 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna. Myös tavaratalokauppa ja liikennekauppa menestyivät hyvin: liikevaihto kasvoi tavaratalokaupassa 4 prosenttia ja liikennekaupassa 37 prosenttia edellisvuodesta.

– Liikkuminen Helsingin keskustassa on vilkastunut, vaikkakaan ei vielä koronaa edeltävälle tasolle. Koronasta palautumisesta kertoo kuitenkin se, että Helsingin keskustan suuret ravintolamme Kappeli, Mummotunneli ja La Famiglia tekivät viime kesänä kaikkien aikojen myyntiennätykset. Myös tavaratalokauppa piristyi pandemian väistyttyä ja liikennekaupan eli polttoaineen, sähkölatauksen ja autopesujen myynti kävi vilkkaana, Liimatainen sanoo.

HOK-Elannon vuoden 2022 tulos ennen veroja oli 1,0 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna se oli 24,5 miljoonaa euroa. Tuloksen heikkenemisen taustalla on sijoitussalkun arvon lasku. HOK-Elannon maksuvalmius on hyvä ja omavaraisuusaste oli 74,9 prosenttia.

Ruoan verkkokaupan myynti jatkoi kasvuaan

Vuonna 2022 HOK-Elannon ruoan verkkokaupan tilausmäärät vakiintuivat korkealle tasolle ja verkkokaupan osuus koko päivittäistavaramyynnistä oli noin viisi prosenttia. Myynti on jatkanut kasvuaan vuodesta 2021.

– Koronapandemian väistyttyäkin ruoan verkkokaupan myynti on jatkanut meillä kasvuaan ja jouluviikolla 2022 rikoimme kaikki myyntiennätykset. Olemme iloisia, että tarjoamamme ruoan verkkokaupan palvelut, niin noutotilaukset kuin kotiinkuljetuksetkin, ovat vakiinnuttaneet paikkansa asiakkaidemme yhtenä ruokaostoskanavana niin arjessa kuin juhlassakin. Kehitämme palveluitamme jatkuvasti ja rakennamme parhaillaan ruoan verkkokaupan keräilykeskusta, jonka avulla voimme lähivuosina tuplata nykyisen toimituskapasiteetin, Liimatainen kertoo.

HOK-Elannon vuoden 2024 aikana valmistuvasta ruoan verkkokaupan keräilykeskuksesta tullaan toimittamaan pääkaupunkiseudun ja lähikuntien asiakkaille tuhansia tilauksia päivässä. Yli 100 robotin lisäksi keskus tulee työllistämään Vantaalla jopa 200 ihmistä.

Pitkäjänteisiä investointeja palveluverkostoon

Vuoden 2022 lopussa HOK-Elannolla oli yhteensä 412 toimipaikkaa pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien, eli Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan ja Vantaan alueella. Viimeisten kolmen vuoden aikana HOK-Elanto on käyttänyt investointeihin yhteensä yli 300 miljoonaa euroa, joista 64 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Vuoden aikana avattiin 16 täysin uutta toimipaikkaa: 1 uusi Prisma ja Omistajapalvelupiste, 6 uutta Alepaa, 2 uutta S-marketia, yksi Emotion sekä neljä uutta ravintolaa. Lisäksi 14 toimipaikkaa sai remontissa uuden ilmeen. Vuonna 2022 avattiin myös uusi ABC-autopesu ja latausasema Espoon Jupperiin. Lisäksi ABC-latausasemaverkostoa on kasvatettu: latausasemia on HOK-Elannon toimipaikkojen yhteydessä jo noin 30 ja niissä noin 230 laturipaikkaa.

Ennätykselliset yli 2 000 kesätyöntekijää

HOK-Elanto on toimialueensa merkittävä työllistäjä ja osuuskaupan palveluksessa työskenteli vuoden lopussa vakituisissa työsuhteissa 6 751 henkeä. Vakituisen henkilöstön määrä kasvoi edellisvuodesta 256 hengellä. HOK-Elanto työllisti lisäksi kesän aikana ennätykselliset yli 2 000 kesätyöntekijää niin lyhyemmissä Tutustu ja tienaa -harjoitteluissa kuin pidemmissäkin työsuhteissa.

–  Kiitos jokaiselle hokelantolaiselle työpanoksesta toimipaikkojemme arjen pyörittämisessä. Olemme myös erittäin iloisia ja ylpeitä siitä, että viimeisimmässä työtyytyväisyyskyselyssä jopa 89 prosenttia vastaajista suosittelisi HOK-Elantoa työpaikkana. Tämä kertoo upealla tavalla työntekijöidemme tyytyväisyydestä työpaikkaansa, Liimatainen sanoo.

HOK-Elanto käytti henkilöstön palkitsemiseen kiitoksena vuoden 2022 työpanoksesta yhteensä noin 2 miljoonaa euroa.

HOK-Elannon keskeiset luvut 1–12/2022 

Tiedotteen taloudelliset tiedot ovat vielä tiedotteen julkaisuhetkellä 17.2.2023 tilintarkastamattomia ennakkotietoja.

*Lähde, Päivittäistavarakauppa ry:n tilasto: Korkea inflaatio näkyi joulukaupassa: myyntieurot kasvussa, myyntimäärät laskussa | Päivittäistavarakauppa ry (pty.fi)