Suomen suurin ja samalla yksi Euroopan suurimmista ruoan verkkokaupan keräilykeskuksista aloittaa toimintansa kesäkuun alussa Vantaalla. Keräilykeskus on pinta-alaltaan noin 12 000 neliömetriä, mikä vastaa kooltaan liki kahta jalkapallokenttää. Automaatioteknologiaa hyödyntävässä keräilykeskuksessa työskentelee tulevaisuudessa jopa 200 ihmistä sekä yli 100 robottia ihmisten apuna keräilemässä jatkossa tuhansia verkkokauppatilauksia päivittäin. 

Keräilykeskuksen automaatioratkaisut ovat maailman kärkiluokkaa ja helpottavat keräilijöidemme työtä. Automatiikka tuo keräilyyn tehoa ja nopeutta, koska sen avulla esimerkiksi isoja pakkauksia pystytään siirtelemään tehokkaasti. Automatiikan avulla pystymme jopa kaksinkertaistamaan toimituskapasiteettimme ja parantamaan toimitusvarmuutta, kertoo keräilykeskuksen johtaja Matti Korvenmaa. 

Historian suurin investointi ruoan verkkokauppaan 

HOK-Elanto investoi keräilykeskukseen kymmeniä miljoonia euroja. Keräilykeskus toimii yli miljoonan asukkaan talousalueella ja pystyy palvelemaan tuhansia kotitalouksia päivittäin.  

Ruoan verkkokaupan suosio asiakkaiden keskuudessa on kasvanut korona-ajoista alkaen tasaisesti ja jatkaa yhä kasvamistaan. Keräilykeskuksen automaatioteknologian avulla pystymme vastaamaan entistä paremmin kasvaneeseen kysyntään ja uskomme verkkokaupan kasvavan entisestään tulevina vuosina. Olemme erittäin ylpeitä uudesta keräilykeskuksestamme, kertoo HOK-Elannon ruoan verkkokaupan kehitysjohtaja Jukka Ranua.   

HOK-Elanto on kehittänyt ruoan verkkokauppaa pitkäjänteisesti jo vuodesta 2012 ja saavuttanut verkkokaupan markkinajohtajuuden.  

Haluamme jatkuvasti kehittää kivijalkamyymälöidemme lisäksi myös verkkokauppaamme ja vahvistaa markkinajohtajuuttamme. Keräilykeskus onkin HOK-Elannon historian suurin investointi ruoan verkkokaupan tulevaisuuteen, sanoo HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen. 

Entistä enemmän toimitusaikoja asiakkaille

Keräilykeskuksen myötä ruoan verkkokaupan palvelu paranee entisestään. Asiakkaan kannalta toimitusaikoja on yhä paremmin saatavilla sekä kotiinkuljetuksissa että myymälänoudoissa. Keräilykeskuksessa tuotteiden saatavuustiedot ovat tarkemmat, mikä tarkoittaa, että tuotteita ei tarvitse jatkossa korvata vastaavilla tuotteilla vaan asiakkaan tilaamia tuotteita löytyy varastosta.​ Keräilykeskuksessa tulee olemaan Prisman laajuinen valikoima, joka on rakennettu nimenomaan verkko-ostajat silmällä pitäen. 

Verkkokaupan kotiinkuljetustilaukset siirretään vaiheittain kesäkuusta alkaen keräilykeskukseen keräiltäväksi. Ensimmäiset tilaukset Vantaan alueelta siirretään keräiltäväksi keräilykeskukseen kesäkuussa ja muiden myymälöiden kotiinkuljetustilaukset siirtyvät keräilykeskukseen vuoden 2024 loppuun mennessä.  

Noutotilaukset myymälöistä säilyvät entisellään ja asiakkaat voivat jatkossakin tilata noutotilaukset valitsemastaan myymälästä tavalliseen tapaan. Lisäksi keräilykeskuksen yhteyteen tulee uusi noutopiste, josta asiakas voi halutessaan käydä noutamassa itse tilauksensa. Myös robokuljetukset säilyvät ennallaan ja kerätään jatkossakin asiakkaan lähimyymälästä.  

S-kaupat-palvelu on asiakkaiden suosikki 

S-ryhmässä Suomen suosituimmaksi ruoan verkkokaupaksi noussutta S-kaupat-palvelua kehitetään jatkuvasti ja erityisesti suurimpien kaupunkien alueilla kasvavaan suosioon vastataan tulevaisuudessa yhä vahvemmin automaatiolla ja robotiikalla.  

Vuoden 2024 aikana S-ryhmässä avataan kaksi automaatioavusteista keräilykeskusta: HOK-Elannon lisäksi Pirkanmaan Osuuskauppa avaa keskuksen Kangasalle. Myös Turun Osuuskauppa suunnittelee keräilykeskusta toimialueelleen. Automaatioavusteisten keräilykeskusten myötä S-ryhmä vahvistaa rooliaan Suomen suurimpana ruoan verkkokauppana ja kotimaan markkinajohtajana. 

Keräilykeskus: