Kalasataman asukkaiden kestotoive toteutuu torstaina, kun S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto avaa uuden S-marketin kauppakeskus Rediin. S-market on ahkerasti toivottu lisä vauhdilla kehittyvän Kalasataman palveluihin, sillä se tuo alueelle mahdollisuuden hyödyntää S-ryhmän asiakasomistajaetuja isompien päivittäistavaraostosten yhteydessä.  

– Vastaamme nyt toiveisiin Helsingin suurimmalla S-marketilla, jossa piisaa laadukkaita tuotteita jokaisen kotikokin keittiöön. Lisäksi valmistamme myymälässä ravintolatason annoksia ja Ruokatorilta voi ostaa laadukasta lihaa ja kalaa, valmiiksi prepattuja lisukkeita ja HOK-Elannon oman Herkkukeittiön tuotteita, hehkuttaa S-market Redin marketpäällikkö Janne Lahti 

S-market Redi on pinta-alaltaan Helsingin suurin S-market: kauppakeskuksen K1-kerroksessa sijaitsevasta yli 3500 m2 kokoisesta liiketilasta myymäläpinta-alaa on 2600 m2. 

Grocerant-ilmiö jatkuu Kalasatamassa 

Ruokakaupan ja laadukkaan ravintolaruoan yhdistelmä grocerant on rantautunut viime vuosina vahvasti Suomeen, ja trendi jatkuu myös Redin S-marketissa, jossa myymälän henkilökunta valmistaa paikan päällä napolilaisia pizzoja ja maistuvia kotimaisia kanansiipiä. Myös tuoreet patongit, bagelit ja smoothiet tehdään alusta asti itse. Ruoka-annoksen voi ostaa näppärästi mukaan tai jäädä halutessaan ruokailemaan myymälän ruokailualueen pöydissä. 

Myymälöihin sijoitettuja ravintoloita HOK-Elannolla on entuudestaan esimerkiksi Helsingin Prisma Kaaressa, Klaukkalan S-marketissa ja Food Market Herkuissa Helsingin keskustassa sekä Espoon Tapiolassa. 

Asiakkaiden tuotetoiveet pyritty toteuttamaan  

S-market Redin 35-henkistä tiimiä luotsaavan Lahden mukaan S-markettien omaan, asiakkaiden tuotetoiveita keräävään sinuntoive.fi -palveluun on tullut kesän aikana kolmisensataa uuden myymälän valikoimaan liittyvää toivetta.

– Esimerkiksi Ruokatoriin on toivottu laadukasta lihaa ja kalaa, ja niitä sinne on myös luvassa. Myös erilaiset pientuottajien tuotteet, kuten leivät ja panimojuomat, sekä erikoisruokavalioihin sopivat tuotteet, kuten vegaaniset ja gluteenittomat tuotteet, ovat asiakkaidemme toiveissa. Koska kyseessä on Helsingin suurin S-market, hyllytilaa on runsaasti ja meillä on hyvät mahdollisuudet toteuttaa asiakkaidemme tuotetoiveita, aiemmin muun muassa S-market Arabian marketpäällikkönä toiminut Lahti kertoo.  

Vuonna 2018 avatun Kauppakeskus Redin K1-kerroksessa sijaitseva S-market on helppokulkuinen myymälä, jossa tuotteet ovat helposti löydettävissä. Kaupan hedelmä- ja vihannesosasto sekä panimojuomaosasto ovat erittäin suuria niin kokoluokaltaan kuin valikoimaltaan. Kylmäosastojen energiatehokkuutta lisäävät ovelliset kylmälaitteet. Hävikkiä minimoidaan muun muassa tuoretuotteiden ilta-alennuksella, kahden euron hyvikkilaatikoilla ja lahjoittamalla hävikkituotteita hyväntekeväisyyteen. 

S-market Redi avaa ovensa 1.9.2022 klo 10.  

 S-market Redi  

 

Torstaina 2.6. valmistuva S-market Korson aseman (Metsolantie 2) myymäläuudistus on osa HOK-Elannon laajempaa hanketta, jossa S-market-myymälät uudistetaan vastaamaan asiakkaiden toiveita entistäkin paremmin. Uudistettu myymälä palvelee tutulla henkilökunnalla sekä laajoilla aukioloajoilla jälleen 2. kesäkuuta alkaen.

Näkyvin osa uudistushanketta on päivittynyt myymälämiljöö: muun muassa hedelmä- ja vihannesosasto uusittiin täysin ja uudet, nykyaikaiset kalusteet mahdollistavat entistä näyttävämmät esillepanot.

– Erityisen odotettuna lisänä myymälään on tuotu nopean ostamisen alue, josta matkaansa saa helppoa ja nopeaa purtavaa, kylmää juotavaa, tuoretta pullaa sekä kahvia. Myymälän palveluvalikoimaan kuuluu jatkossa myös toivottu mehukone, jolla voi itse puristaa tuoretta appelsiinimehua. Asiakkailta saamamme palaute on huomioitu lisäksi laajentuneena käyttötavaravalikoimana. Lisää asiakastoiveita otamme jatkossakin mielellämme vastaan ja pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisimman paljon, S-market Korson aseman marketpäällikkö Virpi Kytö

Energiankulutusta pienennettiin ovellisilla kylmäkalusteilla sekä uudella kylmälaitoksella ja -aineella

HOK-Elannossa on käynnissä kymmenien miljoonien eurojen investointi, jossa uudistetaan kaikkien toimialueen Prisma-, S-market-, Alepa- ja Food Market Herkku -myymälöiden kylmälaitokset ja kylmäaineet, jotka muodostavat huomattavan osan myymälöiden päästöistä sekä energiankulutuksesta. Mittavassa, reilun 200 toimipaikan muutostyössä on edetty suunniteltua aikataulua nopeammin ja jo 60 prosenttia kylmälaitoksista on uudistettu.

S-market Korson aseman remontin yhteydessä myymälään sekä osaan rakennuksen julkisivun valaisimista vaihdettiin LED-valot ja myymälään päivitettiin uudet, energiatehokkaat kylmäkalusteet. Myös kylmälaitos uusittiin ja käytettävä kylmäaine vaihdettiin ympäristöystävällisempään hiilidioksidiin. Myymälän käyttämä sähkö on lisäksi täysin päästötöntä. Uudistusten ansiosta S-market Korson aseman energiankulutuksen arvioidaan pienentyvän noin 30 prosenttia.

S-market Korson asema

S-market Korson asema suljetaan 2.5. alkavan, reilun kuukauden mittaisen myymäläremontin ajaksi. Myymälä on auki vappuaattoon 30.4. asti ja avaa ovensa asiakkaille seuraavan kerran kesäkuun alussa. Remontin ajan asiakkaita palvelee normaaliin tapaan junaradan toisella puolella sijaitseva S-market Korso (Maakotkantie 19). Lisäksi ruoan verkkokaupan kotiinkuljetukset ovat apuna arjen ruokaostoksissa osoitteessa s-kaupat.fi.

S-market Korson aseman remontti on osa HOK-Elannon pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan S-markettien laajaa uudistamishanketta, jossa on remontoitu jo yli 50 myymälää. Laajamittaisessa remontissa S-market Korson asema päivitetään miljööltään täysin ja esimerkiksi myymälän energiatehokkuutta parannetaan merkittävästi. Uudistuneen myymälän valikoimassa otetaan huomioon alueen asukkaiden esittämiä toiveita.

Myymälän työntekijät siirtyvät remontin ajaksi HOK-Elannon muihin yksiköihin ja palaavat palvelemaan asiakkaita uudistetussa S-market Korson asema -myymälässä jälleen kesäkuussa.

S-market Korson asema

Marketpäällikkö Reija Laitinen kertoo odottavansa innolla kalliolaisten ja hakaniemeläisten uudistetun ruokakaupan avajaisia. Myymäläuudistus oli asiakkaiden keskuudessa odotettu ja aktiivinen kanta-asiakaskunta oli tiiviisti mukana uudistushankkeessa kertomassa toiveistaan.

– Moni asiakkaamme toivoi, että Ympyrätalon S-marketista saisi jatkossa tuoretta take away -sushia. Olen todella iloinen, että saimme toteutettua tämän toiveen ja jatkossa meiltä saa ruokaostosten yhteydessä napattua mukaan herkullisen, ravintolatasoisen sushilounaan tai -päivällisen, Laitinen kertoo.

S-market Ympyrätalon sushi-piste on toteutettu yhteistyössä Itsudemon kanssa. Laitinen kertoo, että sushin lisäksi myös muun tuotevalikoiman suunnittelussa on huomioitu alueen asukkaiden toiveet. Alkuvuodesta 2021 lanseeratun Sinuntoive.fi-alustan kautta Ympyrätalon asiakkaat ovatkin lähettäneet jo 800 toivetta. Eniten Ympyrätalon asiakkaat ovat toivoneet tuoreita valmisruokia, naposteltavia sekä pakasteita. Itäisessä kantakaupungissa korostuva vegaanisten tuotteiden osuus näkyy myös Ympyrätalon S-marketin valikoimassa, josta löytyy suuri määrä vegaanisia vaihtoehtoja. Laitinen lupaa, että alueen asukkaiden toiveet kuullaan myös jatkossa.

– Haluamme kehittää Ympyrätalon S-marketin valikoimaa jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa ja toiveet ovat todella tervetulleita. Uudistuksen myötä valikoimamme koko kasvoi hieman ja tämän ansiosta pystymme tuomaan entistä paremmin asiakkaiden toiveita hyllyihin, Laitinen summaa.

Uudet kylmälaitteet pienentävät kaupan hiilijalanjälkeä

Näkyvän yleisilmeen päivityksen lisäksi S-market Ympyrätalon remontissa parannettiin myös myymälän energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Myymälän kylmälaitteet vaihdettiin uusiin ja sen ansiosta elintarvikkeet viilenevät nyt entistä ympäristöystävällisemmin ja energiatehokkaamin. Uusi kylmälaitos ja uudet kylmäkaapit käyttävät kylmäaineena hiilidioksidia, joka pienentää myymälän hiilijalanjälkeä entisestään. Jo aiemmin myymälässä on tehty energiatehokkuutta parantava valaistusremontti, jossa valaistus päivitettiin energiatehokkaampiin LED-valoihin.

– Suurimmat vaikutukset myymälän päästövähennyksiin tulevat kylmälaitteiden konehuoneen puolelta, sillä kylmälaitteet muodostavat isoimman osan myymälöiden energiankulutuksesta sekä myös päästöistä, kertoo HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki.

HOK-Elanto panostaa systemaattisesti energiatehokkuuden parantamiseen ja ilmastopäästöjen vähentämiseen. Kylmälaiteinvestointien lisäksi myymälöiden valaistuksen päivittäminen LED-valoihin ja päästöttömän sähkön käyttö edistävät matkaa kohti hiilinegatiivista S-ryhmää vuonna 2025.

S-market Ympyrätalo

 

– Olemme todella innoissamme päästessämme avaamaan Klaukkalaan täysin uuden S-marketin. Palvelemme klaukkalalaisia vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden, ja meillä saa yhdellä pysähdyksellä tehtyä ruokaostokset, hankittua kodin tärkeimmät käyttötavarat ja napattua mukaan paikan päällä valmistetut tuoreet napolilaispizzat, S-market Klaukkalan marketpäällikkö Piritta Heiskanen kertoo.  

Grocerant-trendi rantautuu Klaukkalaan

Maailmalla vuosia vallinnut grocerant-trendi on tullut myös Suomeen jäädäkseen. Sana grocerant tulee englanninkielisistä sanoista grocery ja restaurant, ja sillä tarkoitetaan ruokakaupan ja laadukkaan ravintolaruoan yhdistelmää. Grocerant-trendin suosion taustalla on osaltaan myös korona-ajan muokkaamat kulutustottumukset: kaupoista haetaan entistä laadukkaampaa ruokaa ja moni haluaa ostaa ravintolatasoisia annoksia mukaan esimerkiksi etätyöpäivän lounaaksi. Klaukkalan S-market on HOK-Elannon ensimmäinen S-market, jossa valmistetaan ravintolatason annoksia paikan päällä. HOK-Elannolla on entuudestaan myymälöihin sijoitetut ravintolat Helsingin Prisma Kaaren lisäksi Food Market Herkuissa Helsingin keskustassa sekä Espoon Tapiolassa.  

Klaukkalan S-marketin ravintolatiimi valmistaa paikan päällä Papá Giovannin napolilaisia pizzoja ja Siipiyhtiön herkullisia, kotimaisia kanansiipiä. Myymälässä valmistetaan myös Itsudemontuoreita susheja.Mukaan otettavien ruoka-annosten lisäksi Klaukkalan S-marketissa on muutama asiakaspaikka, jos annoksen haluaa nauttia ostosreissun yhteydessä.Klaukkalan S-marketin ravintolasta vastaava keittiömestari Juha Makkonen uskoo myös klaukkalaisten ottavan grocerant-trendin omakseen. 

– Kysyimme uutta S-market Klaukkalaa suunnitellessa asiakkailtamme toiveita, ja sushin lisäksi moni toivoi myös pizzaa ja siipiä. Papá Giovannin pizzoissa käytämme 48 tuntia kohotettua pizzataikinaa ja pizzat paistetaan omassa uunissa. Siipiyhtiön kotimaisiin kanansiipiin on tarjolla reilusti eri kastikevaihtoehtoja, Makkonen kertoo.  

S-market Klaukkalan laajan ruokakauppavalikoiman ja oman ravintolakeittiön lisäksi S-market Klaukkalasta voi ostaa myös kodin tärkeimpiä käyttötavaroita. Valikoimaan kuuluu muun muassa keittiötarvikkeita, piensisustustuotteita, askartelutarvikkeita ja meikkejä. 

S-market Klaukkalan lisäksi HOK-Elannolla on Klaukkalassa myös S-market Brunni (Isoseppälä 14, 01800 Klaukkala), joka palvelee jatkossakin normaalisti.  

Energiatehokas myymälä

Uudessa S-market Klaukkalassa myymälän kylmälaiteratkaisussa energiatehokkuus on viritetty huippuunsa. Ovellisten kylmälaitteiden tuottama lämpö ohjataan hyötykäyttöön, ja elintarvikkeet viilenevät ympäristöystävällisesti. Myymälän valaistus on toteutettu energiatehokkailla LED-valaisimilla, ja myymälän käyttämä sähkö on 100 % päästötöntä. Suurin osa myymälän tuottamasta sähköstä tuotetaan tuulivoimalla.  

S-market Klaukkala 

Maanantaina 7.2.2022 alkavassa remontissa Ympyrätalon S-market uudistetaan lattiasta kattoon. Uudistuksessa myymälän miljöö päivitetään uuteen S-market-konseptiin, kylmälaitteet vaihdetaan ympäristöystävällisempiin ja kaupan palvelutarjontaa parannetaan. Marketpäällikkö Reija Laitisen mukaan uudistus on odotettu, ja asiakkaat ovat olleet aktiivisia kertomaan omia toiveita ja kehitysehdotuksia.  

– Myymälä suljetaan yli kuukaudeksi, eli kyseessä on yksi isoimmista uudistuksista, joita S-market-ketjussa on viimeisen kahden vuoden aikana tehty. Näkyvän miljöömuutoksen ja pohjaratkaisun selkeytymisen lisäksi uusimme myymälän kylmälaitteet. Jatkossa elintarvikkeet viilenevät entistä ympäristöystävällisemmin, ja laitteiden tuottama hukkalämpö saadaan hyötykäyttöön, Laitinen kertoo.  

Uuden kylmälaitoksen myötä myymälän kylmäkaappien ja pakastealtaiden tuottama hukkalämpö saadaan ohjattua myymälän ja kiinteistön lämmitykseen. Uusi kylmälaitos käyttää kylmäaineena ympäristöystävällistä hiilidioksidia, joka pienentää myymälän hiilijalanjälkeä entisestään. Kylmäainevuotojen aiheuttamien päästöjen osuus HOK-Elannon kokonaispäästöistä oli vuonna 2020 lähes 70 %. Tähän mennessä kylmälaitosten kylmäaineista on vaihdettu yli puoleen myymäläverkostosta ja sen myötä voidaan laskea saavutetun 7000-kertainen päästövähennys. 

S-market Ympyrätalon palvelutarjonta paranee 

Uudistus tuo S-market Ympyrätaloon myös uusia palveluita. Asiakkaiden palautteiden pohjalta Ympyrätalon tarjontaan tuodaan muun muassa uusi sushi-piste, joka toteutetaan yhteistyössä Itsudemon kanssa. Uusien palveluiden ja myymälämiljöön lisäksi myös valikoimatyötä jatketaan yhdessä asiakkaiden kanssa. 

– Itäisessä kantakaupungissa korostuva vegaanisten tuotteiden kysyntä näkyy myös meillä. Asiakkaat toivovat paljon uutuustuotteita, ja toki myös ihan peruselintarvikkeita. Valikoiman kehittäminen on jatkuvaa työtä, ja siinä dialogi asiakkaiden kanssa on todella antoisaa, Laitinen summaa. 

Alkuvuodesta 2021 lanseeratun Sinuntoive.fi-alustan kautta Ympyrätalon asiakkaat ovat lähettäneet jo 800 toivetta. Eniten Ympyrätalon asiakkaat ovat toivoneet tuoreita valmisruokia, naposteltavia sekä pakasteita.  

S-market Hakaniemi ja Vaasanhalli avoinna normaalisti

S-market Ympyrätalon henkilökunta siirtyy työskentelemään ketjun muihin yksiköihin uudistuksen ajaksi. Lähimmät palvelevat S-marketit löytyvät Hakaniemestä (Siltasaarenkatu 6–10, 00530 Helsinki) ja Vaasanhallista (Helsinginkatu 1, 00500 Helsinki). 

Hakaniemen alueen asiakkaat voivat hyödyntää myös ruoan verkkokauppaa remontin ajan. Tilaukset osoitteesta: www.s-kaupat.fi  

 

Viisi viikkoa kestänyt myymäläremontti valmistui aikataulussaan, ja marketpäällikkö Petteri Lehtimäki kiittelee remonttiryhmää sujuvasti sujuneesta uudistuksesta. 

– Isoin työ tehtiin myymälän hevi- ja panimojuomaosastoilla. Heviosaston uusi avarampi kokonaisuus mahdollistaa satokausituotteiden näyttävät esillepanot, ja panimojuomaosastolla sesongin erikoisuudet ja pienpanimotuotteet pääsevät paremmin esille, marketpäällikkö Petteri Lehtimäki kertoo. 

Lehtimäen mukaan myymäläuudistus oli odotettu, ja nostaa S-market Herttoniemen uudelle tasolle. Näkyvän miljöömuutoksen lisäksi Herttoniemeen tuotiin uudistuksen yhteydessä Itsudemon sushipiste, ja Ruokatorin tarjonta päivittyi entistä monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi. Myymälästä löytyy lisäksi salaattibaari, appelsiinimehukone, tapas-lautaset & myymälässä valmistetut napolilaiset pizzat. 

Valikoimatyö asiakkaiden kanssa jatkuu 

Myymäläuudistuksen yhtenä osa-alueena on valikoimatyön edistäminen yhdessä asiakkaiden kanssa. Lehtimäen mukaan tavoitteena on tehdä S-market Herttoniemen valikoimasta alueen osuvin. 

– Vuodenvaihteessa lanseerattu Sinuntoive.fi-alusta on ollut valikoimatyössä ratkaisevassa roolissa. Asiakkaiden on helppo antaa tuotetoiveita, ja me pysymme pulssilla siitä, mitä tuotteita asiakkaamme haluavat myymälään. Hyvä yhteistyö asiakkaiden kanssa jatkuu remontin valmistuttua, Lehtimäki summaa. 

Kylmälaitteiden tuottama lauhdelämpö hyötykäyttöön 

Näkyvän myymäläuudistuksen lisäksi myös myymälän kylmälaitteet uusittiin. Myymälän uusi kylmälaitos käyttää kylmäaineena ympäristöystävällistä hiilidioksidia, ja parantaa samalla myymälän energiatehokkuutta.  

– Myymälän käyttämä sähkö on päästötöntä, valaistus toteutetaan LED-valaisimilla ja kylmälaitoksen käyttämä kylmäaine on ympäristöystävällisempi vanhaan verrattuna. Tehdyt toimenpiteet ovat merkittäviä, ja tukevat kaupparyhmän matkaa kohti hiilinegatiivisuutta, HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki kertoo.   

Kylmäainevuotojen aiheuttamien päästöjen osuus HOK-Elannon kokonaispäästöistä oli vuonna 2020 lähes 70 %. Tähän mennessä yli puoleen myymäläverkostosta kylmäaineeksi on vaihdettu ympäristön kannalta parempi hiilidioksidi, ja sen myötä voidaan laskea saavutetun 7000-kertainen päästövähennys. 

– Päästövähennys syntyy, koska kylmäainetäytöt ovat uusissa laitteissa lähes puolet pienempiä ja kylmäaineena käytettävän hiilidioksidin GWP-arvo on 1, kun aiemmin tyypillisesti käytetyn R404:n vastaava luku on 3922, Kattilamäki summaa. 

Kylmälaitosuudistuksen myötä S-market Herttoniemen kylmälaitteiden tuottama lauhdelämpö saadaan lisäksi hyödynnettyä kiinteistön lämmityksessä, joka vähentää usein fossiilisilla polttoaineilla tuotetun kaukolämmön tarvetta, ja näin myös lämmityksen aikaansaamat päästöt vähenevät. 

S-market Herttoniemi 

HOK-Elannon S-market-ketjun tämän vuoden 4. uusi myymälä avataan torstaina Espoon Nöykkiöön. Nöykkiön lisäksi aiemmin huhtikuussa avattu S-market Pukinmäki, sekä marraskuussa avatut S-market Torpparinmäki ja Hakaniemi täydentävät ketjun laajaa pääkaupunkiseudun palveluverkostoa. Uusi S-market Nöykkiö on ketjun 63. myymälä HOK-Elannon toimialueella.  

– Lähdemme kehittämään myymälästämme alueen parasta kauppaa. Täysin uusi myymälätila, kattava palvelutarjonta ja S-marketin laaja valikoima tulevat olemaan etunamme. Myös henkilökuntamme on innoissaan, ja hyvästä palvelusta tehdään myymälämme kulmakivi, marketpäällikkö Markus Leinonen kertoo ylpeydellä.  

S-market Nöykkiö työllistää 25 kaupan alan osaajaa, joiden joukossa on sekä työuraansa aloittelevia nuoria, että jo vankan kokemuksen omaavia rautaisia ammattilaisia. 

Valikoimasta alueen osuvin, tiivis yhteistyö nöykkiöläisten kanssa jatkuu 

S-market Nöykkiö on kauan odotettu lisä alueelle, josta S-marketin kokoluokan ruokakauppa on aiemmin puuttunut. Leinosen mukaan nöykkiöläiset halutaan pitää tiiviisti mukana kaupan kehitystyössä myös jatkossa, ja etenkin valikoimasta halutaan muokata alueen osuvin.  

– Tavoitteena on jatkaa aktiivista vuoropuhelua alueen asukkaiden kanssa. Myymälämme valikoimaan voi aidosti vaikuttaa, ja haluamme tehdä siitä aluetta palvelevan. Myös muut palautteet ja toiveet on huomioitu, ja esimerkiksi paljon toivotut sähköautojen latauspisteet tullaan avaamaan myöhemmin tämän vuoden aikana pysäköintitilojen yhteyteen, Leinonen toteaa. 

Kylmälaitteiden lauhdelämpö hyötykäyttöön  

Uudessa S-marketissa myös energiatehokkuus on otettu huomioon. Moderni kylmälaitos käyttää kylmäaineenaan ympäristöystävällistä hiilidioksidia, ja kylmälaitteiden tuottamaa lauhdelämpöä hyödynnetään osana myymälän lämmitystä, joka vähentää usein fossiilisilla polttoaineilla tuotetun kaukolämmön tarvetta, ja näin myös lämmityksen aikaansaamat päästöt vähenevät. 

– Myymälän käyttämä sähkö on päästötöntä, valaistus toteutetaan LED-valaisimilla ja kylmälaitoksen kylmäaine on ympäristöystävällistä. Myymälässä tehdyt toimenpiteet ovat merkittäviä, ja tukevat kaupparyhmän matkaa kohti hiilinegatiivisuutta, Leinonen kertoo.    

S-market Nöykkiö 

 

”Elannon tavaratalona” tunnettu Siltasaarenkatu 10:ssä sijaitseva tavaratalo myytiin vuonna 2016 kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopille. Tavaratalon saneeraus aloitettiin vuonna 2019, ja uusi toimistotiloista, ravintoloista ja kivijalkamyymälöistä koostuva kokonaisuus valmistuu vuoden 2021 aikana. HOK-Elanto jatkaa tiloissa vuokralaisena, ja laajentaa kantakaupungin palveluverkostoa uudella S-marketilla ja Emotion-ketjun myymälällä. 

– Hakaniemellä on iso rooli HOK-Elannon historiassa, ja on ilo palata perinteiseen liiketilaan upouusilla myymälöillä. S-market vastaa kantakaupungin kysyntään uuden konseptin myymälällä, jossa muun muassa Kallion alueella korostuva vegevalikoima on monipuolinen. Emotionilla vahvistamme kantakaupungin kivijalkaverkostoa, ja tuomme monipuolisilla palveluilla täydentyvän kauneuden ja kosmetiikan erikoisliikkeen Hakaniemeen, toimialajohtaja Kimmo Nikula summaa 

Palvelevin lähikauppa osuvimmalla valikoimalla

S-market Hakaniemen uusi marketpäällikkö Meri-Johanna Merilaid kuvailee uutta yksikköään palvelevaksi lähikaupaksi, ja odottaa tiiminsä kanssa innolla yhteistyötä lähiseudun asukkaiden kanssa. 

– Tavoitteena on olla jokaisen hakaniemeläisen ja kalliolaisen luottopakki arjessa ja juhlassa. Myymälä on iso, mikä mahdollistaa myös laajan tuotevalikoiman. Myymälää suunnitellessa olemme ottaneet huomioon alueen kysynnän vege- ja vegaanisille tuotteille sekä nopean syömisen eväille. Myymälän valikoimakehityksessä aloitetaan nyt toinen erä, ja valikoimaa hiotaan entistä osuvammaksi yhdessä asiakkaiden kanssa. Laittakaa omia tuotetoiveita tulemaan, Merilaid kehottaa. 

S-market Hakaniemen palvelutarjontaan kuuluu monipuolinen Ruokatori, salaattibaari, Fazerin jauholeipomo, Itsudemon sushipiste, Beijing8-dumplingit ja appelsiinimehukone. Vuoden 2021 aikana kiinteistöön avataan pysäköintihalli asiakaspysäköintiä varten. 

Kosmetiikkaa ja konsultoivaa palvelua

HOK-Elannon Emotion-ketjun 13. myymälä avataan keskelle odotettua pikkujoulukautta. Juhlameikkien ja glitterin lisäksi myymälä tarjoaa tuotteita ja asiantuntevaa opastusta koko kehon hyvinvointiin. 

– Meillä työskentelee lisäkseni viisi muuta ammattilaista asiakkaiden monenlaisia kysymyksiä ratkomassa. Monipuolisesta tuotevalikoimastamme löydämme ratkaisun, joka sopii sekä asiakkaan iho- ja hiustyypille, mutta myös hänen kukkarolleen, myymäläpäällikkö Kirsi Tavikainen lupaa. 

Avara Emotion Hakaniemi tarjoaa asiakkaille asiantuntemuksen lisäksi myös meikkauspalveluita koronatilanteen sallimissa rajoissa. Kampaamopalveluita tiloissa tarjoaa yhteistyökumppani Salon Klipsi.  

S-market Hakaniemi 

Aukioloajat: ma-la 7–23, su 9–23 

Myymälän palveluita: Ruokatori, salaattibaari, Fazerin jauholeipomo, Itsudemon sushipiste, Beijing8-dumplingit, tuorepuristettu appelsiinimehu & pysäköintihalli (pysäköintitila valmistuu 2021 aikana). 

Myymälän valikoimaan voi vaikuttaa sinuntoive.fi-palvelussa.

Emotion Hakaniemi 

Aukioloajat ma-pe 9-20, la 10-18 ja su 12-17. 

Avajaisviikonloppuna to-su 18.-21.11.:

Tuusulanväylän kupeessa sijaitseva S-market Torpparinmäki on kasvanut pitkän myymäläremontin aikana ulkokuorestaan ulos, palvelutarjontaa on laajennettu ja valikoimaa hiottu osuvammaksi. Marketpäällikkö Jessica Millner iloitsee uudistuksen valmistumista, ja odottaa tiiminsä kanssa innolla avausta.

– Me Torpparinmäessä arvostamme aktiivista ja iloista työotetta, kaveria autetaan ja työt tehdään hymyssä suin. Tätä työtä päästään taas jatkamaan, kun myymäläuudistus saadaan maaliin. Remontti oli todella massiivinen, ja lopputulosta kannattaa tulla ihailemaan, Millner summaa.

Uudistuksen keskiössä on vanhan parkkipaikan suuntaan tehty laajennus. Ulkoseinää siirrettiin, ja myymälätila laajeni 300 neliöllä. Laajennuksen myötä myymälän valikoima kasvoi liki kaikissa tuoteryhmissä.

– Entistä laajempaan myymälätilaan mahtuu myös paljon uusia elementtejä. Myymälän Ruokatorilla on kattava valikoima tuoretta lihaa ja kalaa, lounastarjonta täydentyi salaattibaarilla ja kaamosmasennuksen torjuntaan voi hakea vitamiinipommin appelsiinimehukoneesta, Millner kertoo.

Pysäköintitilojen yhteyteen tullaan avaamaan myös ABC-latausverkoston seuraavat latauspisteet. S-market Torpparinmäen latauspisteeseen kuuluu 4 AC-peruslaturia ja 4 DC-teholaturia. Latauspiste avataan asiakaskäyttöön marraskuun aikana.

Kylmälaitteiden lauhdelämpö hyötykäyttöön

Näkyvän myymäläuudistuksen lisäksi myös myymälän kylmälaitteet uusittiin remontin yhteydessä. Myymälän uusi kylmälaitos käyttää kylmäaineena ympäristöystävällistä hiilidioksidia, ja parantaa samalla myymälän energiatehokkuutta.

– Myymälän käyttämä sähkö on päästötöntä, valaistus toteutetaan LED-valaisimilla ja kylmälaitoksen kylmäaine on ympäristöystävällisempi vanhaan verrattuna. Tehdyt toimenpiteet ovat merkittäviä, ja tukevat kaupparyhmän matkaa kohti hiilinegatiivisuutta, HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki kertoo.

Kylmälaitosuudistuksen myötä S-market Torpparinmäen kylmälaitteiden tuottama lauhdelämpö saadaan jatkossa hyödynnettyä kiinteistön lämmityksessä, joka vähentää usein fossiilisilla polttoaineilla tuotetun kaukolämmön tarvetta, ja näin myös lämmityksen aikaansaamat päästöt vähenevät.

Laaja uudistushanke valmistuu 2022

HOK-Elannolla on käynnissä mittava hanke, jonka aikana se uudistaa kaikki S-marketit Uudellamaalla ja Keski-Uudellamaalla. Uudistushanke alkoi viime vuonna ja valmista on määrä tulla alkuvuodesta 2022. Remontin myötä kaikki S-marketit saavat uuden, raikkaan ja avaramman ilmeen ja tuotetarjontaa kehitetään vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden toiveita.

S-market-ketjun laajan remonttikierroksen lisäksi HOK-Elanto investoi vuoden 2021 aikana myös täysin uusiin yksiköihin. Vuoden 2021 aikana HOK-Elanto avaa uudet S-marketit Nöykkiöön ja Hakaniemeen. Uusi S-market Pukinmäki avattiin huhtikuussa.

S-market Torpparinmäki