Joulupukkikin on koronajouluna enimmäkseen etätöissä, mutta ovelle saattaa kolkuttaa pukin apuri. Helsingin keskustan Sokoksen tuotteita voi 2.12. alkaen tilata nopeasti kotiin Wolt-sovelluksella. Sokos Kaaresta toimitukset alkavat 3. joulukuuta.

Valikoimassa on noin 500 lahjakauteen sopivaa tuotetta; tuoksuja, pörrösukkia, aamutossuja, pipoja, huiveja, pieniä sisustustavaroita jne.

– Korona tämänkin palvelun kehittämisen taustalla tietysti on. Jos ei itse pääse viemään tuoksulahjaa tyttöystävälle tai aamutossuja appiukolle, ne voi tilata valmiiksi paketoituina tunnissa lahjansaajan ovelle, HOK-Elannon Sokos- ja Emotion -ketjujen johtaja Sanna Mäenpää toteaa.

HOK-Elannon Emotion-ketjun neljä myymälää ovat tarjonneet Wolt-palvelua elokuusta alkaen. Positiivisten kokemusten ja asiakaspalautteiden rohkaisemina yhteistyötä päätettiin laajentaa Sokoksiin.

Verkkokauppojen kysyntä on koronan myötä kasvanut ja osittain samalla pidentänyt toimitusaikoja. ”Wolttaamalla” ostokset saapuvat perille keskimäärin puolessa tunnissa.

Wolt on satsannut vähittäiskauppaan vahvasti kuluvan vuoden aikana.

– Etsimme jatkuvasti uusia tapoja helpottaa ihmisten arkea. Mitä kattavammin palvelustamme löytyy tuotteita erilaisiin arjen tarpeisiin, sitä paremmin voimme vapauttaa asiakkaidemme aikaa muihin asioihin sekä helpottaa kontaktien välttämistä, Woltin Suomen-maajohtaja Henrik Pankakoski sanoo.

Kuljetusmaksu on Woltin normaalin hinnoittelun mukainen, eli 1,90-5,90 euroa etäisyydestä riippuen. Toimitusalue ulottuu Helsingin keskustan lisäksi esimerkiksi Lauttasaareen, Haagaan, Pitäjänmäelle, Oulunkylään ja Käpylään.

– Olemme tunnistaneet, että ihmiset haluavat ostaa myös kosmetiikkaa verkosta yhä enemmän, osittain varmaan tämäkin on koronan vaikutusta, HOK-Elannon Emotion-ketjun vetäjä Elina Vaalto toteaa.

Kasvanut kysyntä on pidentänyt toimitusaikoja monilla verkkokaupoilla. Emotion ja Wolt pyrkivätkin tarjoamaan uuden, nopean vaihtoehdon asiakkailleen. ”Wolttaamalla” ostokset saapuvat perille keskimäärin puolessa tunnissa.

– Juhlat illalla tai lähtö mökille parin tunnin kuluttua, etätyöpalaveri vaihteeksi videoneuvotteluna, lahjan ostaminen ylioppilaalle on jäänyt viimetinkaan… aina ei ehdi odottaa verkkokaupan toimitusta, Vaalto maalaa.

Palvelu tuo helpotusta myös lahjasesonkeihin. Esimerkiksi joululahjat voi tilata valmiiksi paketoituina helposti kotisohvalta kotiovelle.

“Olemme todella iloisia, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Emotionin kanssa. Vaikka kosmetiikan kotiinkuljetus on meille vielä uutta, on tavoitteemme pohjimmiltaan sama kuin ruoankin kanssa. Haluamme tarjota asiakkaillemme aikaa keskittyä heille tärkeisiin asioihin ja ylittää heidän odotuksensa erinomaisella palvelulla. Toivomme, että voimme tehdä ihmisten arjesta vähän helpompaa”, sanoo Woltin Suomen maajohtaja Henrik Pankakoski.

Valikoiman pääpaino on ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteissa sekä kosmetiikan suosituimmissa tuotteissa. Alkuvaiheessa Woltiin avataan noin 200 tuotetta. Aluksi mukana on neljä Emotion-yksikköä: Ainoa Tapiola, Hyvinkää, Redi ja Tripla. Kuljetusmaksu määräytyy etäisyyden mukaan, alhaisimmillaan se on 3,90 euroa.

HOK-Elanto avaa Syökotona.fi-keittiön, joka toimittaa helsinkiläiskoteihin ravintolatason annoksia arkiruokailuun ja erikoishetkiin.

 

– Olemme saaneet asiakkailtamme runsaasti kyselyjä ravintoloidemme ruoan kotiin kuljettamisesta. Oli selvää, että haluamme palvella asiakkaittamme tässä poikkeustilanteessakin, joten lähdimme ketterästi kehittämään meille uudenlaista konseptia. On ollut hienoa nähdä, miten S-ryhmän asiantuntijat ovat yhdessä luoneet tämän palvelun nopealla aikataululla. Odotan innolla, että pääsemme sitä nyt kokeilemaan, HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Henriikka Puolanne kertoo.

Kysyntä kiihdyttimenä
Syökotona.fi -palvelu viimeisteltiin ennätysvauhtia kasvaneen kysynnän takia. Palvelun jokaisessa vaiheessa noudatetaan muun muassa hygieniaan ja elintarviketurvallisuuteen liittyviä S-ryhmän yhteisiä vastuullisuusperiaatteita. Näistä kaikista on tehty tarkat ohjeistukset ja sekä oma henkilökunta että mukana olevien yhteistyökumppanien työntekijät on perehdytetty periaatteisiin.

– Tehtävänämme on huolehtia ihmisten arjen sujuvuudesta. Halusimme tuoda suunnitelmallisuutta ja hallinnantunnetta arkeen, joka tällä hetkellä näyttäytyy epävakaana ja ennustamattomana, digitaalisuuden johtaja Visa Jaatinen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta toteaa.

Konseptia kehitetään
Syökotona.fi on S-ryhmän digikehityksen ja osuuskauppojen yhteinen konsepti, jonka ensimmäinen toimialue on Helsinki. Asiakkaiden toiveita ja kehitysehdotuksia kuunnellaan tarkasti.
– Toivomme, että konsepti saadaan nopeasti levitettyä koko maahan, Jaatinen sanoo.
Syökotona.fi-keittiö työllistää nyt 24 HOK-Elannon suljettujen ravintoloiden ammattilaista sekä kymmeniä ihmisiä välillisesti.

Kotiruokaa ja suosikkiravintoloiden suosituimmat annokset
Menu nojaa raaka-aineiden tuoreuteen ja terveellisyyteen sekä vastuulliseen valmistus- ja toimitustapaan.
Listalla on 22 annosta; kotiruokien lisäksi valikoituja suosikkiannoksia Chico’sin, Spaghetterian, Grill It!:in, Bistron ja Amarillon valikoimista, neljä jälkiruokavaihtoehtoa ja alkoholittomia juomia.
Reilunkokoisiin kotiruoka-annoksiin sisältyy coleslaw-salaattia, kirsikkatomaattia, kurkkua, vesimelonia ja kaksi palaa Maalahden limppua.

Poikkeuksellisessa tilanteessa osuuskauppa haluaa tuoda palvelun mahdollisimman monen ulottuville. Annosten hinnat alkavat 8,90 eurosta. Asiakasomistaja saa tilauksestaan lisäksi Bonusta.

Tilaukset tehdään ja maksetaan osoitteessa syökotona.fi, josta löytyy myös kuljetushinnoittelun periaate. Palvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä klo 10-20.30.

Kuljetusalueena on koko Helsinki, Korkeasaarta, Suomenlinnaa ja Östersundomia lukuun ottamatta. Annoksia voi tilata joko samalle päivälle tai valitsemalleen ajankohdalle ja vaikka useammaksikin päiväksi.

 

Syökotona.fi tuo ravintolan ovellesi. Sen avulla tilaat kokkiemme suunnittelemat ja valmistamat ruoat arkeen ja erityisiin hetkiin.

Tilaa ruoat netistä ja helpota arkeasi

Päivittäisten aterioiden suunnittelu ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Tarjolla on kaikki ruokailutarpeesi kattava, herkullinen valikoima valmiiksi mietittynä ja kätevästi valittavana. Ruoan nettitilaus on nopea ja vaivaton tehdä.

Palvelu toimii lähes koko Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella. Voit valita itsellesi sopivan toimitusajankohdan vaikkapa täksi illaksi tai huomiseksi. Kuljetus alkaen 4,50 €, annokset alkaen 8,90 €.

Luotettavasti palvelun kaikissa vaiheissa

Valmistamme ja toimitamme ateriat vastuullisesti ja turvallisesti aina kotiovellesi asti S-ryhmän vastuullisuusperiaatteita noudattaen. Maksun saat suoritettua kätevästi netissä tilauksen yhteydessä. Asiakasomistajalle ostokset kerryttävät myös bonusta. Kokeile jo tänään!

Sinä valitset, me toimitamme!​

Tee tilaus: syökotona.fi »