Alepa lähtee pilotoimaan naapuruston omaa kauppa-autoa, joka kiertää vakioreitin kuudesti päivässä. Toimitusalueen asukkaat voivat liittyä Alepa Klubin jäseniksi 30 euron kuukausihintaan, ja tilata ostoksia juuri kyseisen hetken tarpeen mukaan kiinteään toimitushintaan. Yksittäisellä tilauksella ei ole euro- tai tuotemäärään sidottua minimi- tai maksimirajaa.

– Palvelun tarkoituksena on helpottaa asiakkaidemme arkea tarjoamalla vaihtoehto arjen nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Kuluttajat ovat tottuneet käyttämään ruoan verkkokauppaa, ja nyt testaamme, onko asiakkaidemme keskuudessa kysyntää kiinteähintaiselle toimituspaketille, HOK-Elannon kehitysjohtaja Jukka Ranua kertoo.

Klubin toimituspiiri kattaa pilottivaiheessa Alepa Wallininkujan (Wallininkuja 7, 00530 Helsinki) ja Herttoniemen (Hiihtomäentie 14, 00810 Helsinki) välittömät lähialueet. Palveluun on rekrytoitu testiasiakkaita ennen pilotin alkamista.

Toimitusreitin oma kuljettaja kerää ja toimittaa ostokset jopa kuudesti päivässä

Ranuan mukaan asiakas voi tilata esimerkiksi aamutoimituksessa lounastarpeet, iltapäivällä päivällisen raaka-aineet ja illalla leffaeväät. Maanantaista lauantaihin tarjolla on kuusi toimitusaikaa, ja sunnuntaisin neljä. Tilaus tehdään viimeistään tuntia ennen asiakkaan valitsemaa toimitusaikaa.

Korttelin oma kuljettaja kerää ja toimittaa ostokset kotiovelle valitun aikaikkunan aikana. Asiakas voi tilata kerralla yksittäisen tuotteen, tai halutessaan isomman tilauksen. Tilattavissa on koko Alepan laaja valikoima, jota voidaan myös täydentää asiakkaiden Korttelitoiveilla.

Tilaukset, maksaminen ja toimituksen seuranta tehdään S-ryhmän uudessa S-kaupat-sovelluksessa.

Uusia toimitusmuotoja kokeillaan – S-kaupoista myös pikatoimituksia

Klubin lisäksi Alepa alkaa testata 3,90 € hintaisia pikatoimituksia, jotka toimitetaan tunnin sisällä tilauksesta. Pikatoimituskokeilu aloitetaan Alepa Sellon lähialueilla, ja myöhemmin kokeilu laajenee Alepa Elieliin.

– Asiakkaiden arjessa on kysyntää myös perinteistä ruoan verkkokauppaa nopeammille toimitusmuodoille. Omassa toimitusmallissamme tilattavissa on koko Alepan valikoima, ja tilaus kerryttää myös Bonusta asiakkaalle, Ranua summaa.

Uusien palveluiden pilotit aloitetaan lokakuussa.

Sekä Prismalla että Citymarketilla oli tarve verkkokaupan asiakaspalvelun parantamiseen kauppakeskus Jumbossa. Elokuun viimeisestä viikosta lähtien asiakkaat saavat verkosta tehdyt ruokaostokset entistä kätevämmin mukaansa, kun toimijat avaavat kauppakeskuksen P3-pysäköintitasolle yhteisen noutopisteen.

– Kumpikin oli tahoillaan meihin yhteydessä halustaan löytää paikka toimivalle verkkokaupan noutopisteelle, ja päädyimme ehdottamaan yhteistä tilaa. Tulevaisuudessa on mahdollista, että jotkut muutkin kauppakeskustoimijat haluavat alkaa hyödyntää pistettä, Jumbon kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro toteaa.

– Tilaukset tehdään tietenkin kummankin omassa verkkokaupassa. Tilauksen saa noutopisteestä mukaansa muutamassa minuutissa. Asiakas ilmoittaa yhdellä linkin klikkauksella olevansa paikalla, ja henkilökunta tuo tilauksen asiakkaan autolle. Ostokset voi tietysti ottaa mukaan vaikkapa muun asioinnin, ravintolakäynnin tai elokuvan jälkeen, HOK-Elannon verkkokaupasta ja digitaalisista palveluista vastaava kehitysjohtaja Jukka Ranua sanoo.

– Noutopiste sijaitsee P3-parkkitasolla pullonpalautuksen vieressä, eli sijainti on erittäin hyvä ja helposti saavutettavissa. Kauppakeskus Jumbon sijainti lentokentän tuntumassa ilahduttanee jatkossa työmatkaliikenteen lisäksi myös kotiin palaavia matkustajia, jotka ovat lähtiessään tyhjentäneet jääkaappinsa, pohtii K-Citymarket Jumbon kauppias Sami Hertell.

Noutopisteen henkilökunta palvelee asiakkaita vilkkaimpaan asiointiaikaan arkisin klo 10-20 ja lauantaisin 10-17. Myöhemmin syksyllä noutopisteeseen avataan itsepalvelulokerikot, minkä jälkeen ostokset ovat noudettavissa mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Noutopisteen kapasiteetti on useita satoja tilauksia päivässä. Tilaukset kerätään myymälöistä ja toimitetaan noutopisteelle odottamaan tietoa asiakkaan paikallaolosta. Tilojen muutostyöt, kylmiöt, ajojärjestelyt ja it-tekniikka nostivat investoinnin arvon yli puoleen miljoonaan euroon.

– Auton 47 kWh akkukapasiteetti mahdollistaa noin 150 kilometrin toimintamatkan. eSprinterit kuljettavat tilauksia pääasiassa Espoon alueella, ja autot ladataan Prisma Olarissa. Tasavirtaisella laturilla akun lataus 80 %:iin kestää noin puoli tuntia, Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo summaa. 

Savisalon mukaan ruoan verkkokaupan toimitusrytmissä autojen toimintamatka on riittävä, ja autot voidaan tarvittaessa ladata toimitusikkunoiden välissä, kun uusia toimituksia lastataan auton kyytiin. Tavaratilan kylmälaitteiden käyttämä energia pienentää ajomatkaa noin 5 prosenttia.  

Prisma Olarissa ajomatka yhtä tilausta kohden on keskimäärin noin 1,7 kilometriä. Lyhyessä kaupunkiajossa sähköauton mahdollistama ympäristöystävällinen toimitusmuoto on luontainen kehityssuunta verkkokaupan toimituksissa. 

– Pääkaupunkiseudulla tilausten volyymi ja kohtuulliset etäisyydet mahdollistavat toimintaympäristön, jossa sähköautojen kyvykkyyttä osana toimituskalustoa voidaan pilotoida. Sähköauton toimituskapasiteetti ei eroa vastaavien autojen polttomoottoriversioista, Savisalo toteaa. 

Ruoan verkkokauppa askeleen lähempänä hiilineutraalia kuljetusta 

Uusiutuvalla energialla on merkittävä rooli S-ryhmän ilmastotyössä. HOK-Elannon käyttämästä ja siten myös ladattaville autoille tarjoamasta sähköstä 100 % on uusiutuvilla energialähteillä tuotettua (vuonna 2020 tuulivoiman osuus oli 84,9 %, loput vesi- ja biovoimaa). Päästöttömät kotiinkuljetukset tukevat S-ryhmän kunnianhimoisia ilmastotavoitteita.  

– Autot ladataan Prisma Olarissa, ja ladattu sähkö on täysin päästötöntä. S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuonna 2025. Haluamme edistää kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään kuljetusten fossiilisia päästöjä ja tähän kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme. Ruoan jakeluautojen sähköistyminen on vasta alussa, ja haluamme HOK-Elannossa kerätä kokemuksia tästä muutoksesta, kertoo HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua 

Laaja noutopisteverkosto ja saman päivän toimitukset helpottamassa asiakkaiden arkea 

Yhä useampi kuluttaja on helpottanut omaa arkea siirtymällä ruoan verkkokaupan asiakkaaksi. HOK-Elanto on vastannut kasvaneeseen kysyntään laajentamalla kotiinkuljetusalueita, avaamalla uusia noutopisteitä sekä lisäämällä keräilykapasiteettia. 

– Verkkokaupan noutopisteverkostoon kuuluu tällä hetkellä 30 noutopistettä, ja kotiinkuljetuksen saa Alepasta, S-marketista ja Prismasta jopa saman päivän illalle, Ranua kertoo.   

Noutotilauksen hinta on edullisimmillaan 3,90€, ja kotiinkuljetuksen 4,90€. Lue lisää ruoan verkkokaupan saman päivän toimituksista. 

HOK-Elannon ruoan verkkokaupassa toimitusprosessi nopeutuu, ja tilauksen saa kotiinkuljetukseen jatkossa vielä saman päivän aikana. Käytäntö on tuttu Alepa-ketjun verkkokauppa-asiakkaille, ja jatkossa myös Prisma- ja S-market-ketjujen asiakkaat nauttivat saman päivän toimituksista.  

– Jatkossa tilausaikaa illan toimituksiin on klo 12.00 saakka, noudoissa jopa klo 14 saakka. Kasvaneen keräilykapasiteetin myötä pystymme vastaamaan paremmin asiakkaiden toivomaan nopeampaan tilausrytmiin, kertoo HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua. 

Ranuan mukaan koronan tuoma tilauspiikki toi valtavasti uusia asiakkaita ruoan verkkokaupan pariin. Parantuneen keräilykapasiteetin myötä toimitusprosessia on saatu viilattua tehokkaammaksi, ja jatkossa tilauksen saa jopa samalle illalle. 

Ruoan verkkokaupan kattava noutopisteverkosto tuo helpotusta arkeen 

HOK-Elannon kattava noutopisteverkosto palvelee tällä hetkellä 30 yksikön voimin. Noutopisteverkostoon kuuluu 19 Prisman noutopistettä, 10 S-marketin, 2 Food Market Herkun ja Alepa Kauppakassin keräilymyymälän noutopiste. Uusimmat Prisman noutopisteet on avattu kauppakeskus Sellon ja Iso Omenan parkkihalleihin.  

Ranuan mukaan noutopisteillä kuluttaja pystyy itse sovittamaan noutoajan omaan aikatauluunsa, ja saa siten kaivattua joustoa arjen kiireisiin.  

– Valmiiksi kerätyt ostokset on helppo poimia mukaan noutopisteeltä, esimerkiksi lasten harrastusten kuskauksen yhteydessä tai työmatkan varrella olevalta noutopisteeltä, Ranua summaa 

Tänä vuonna verkostokehityksessä uusia noutopisteitä on avattu S-marketien lisäksi myös Prisma-ketjussa, viimeisimpänä Prisma Sellon ja Iso Omenan yhteyteen. Noutotilauksen hinta S-Etukortilla on edullisimmillaan 3,90 €. 

Uudet tilausajat ovat seuraavat: 

Neljä yleistä kysymystä ruoan verkkokaupasta

HOK-Elannon laajaan toimipaikkaverkostoon kuuluu yhteensä 39 ympäri vuorokauden palvelevaa yksikköä. Prisma-ketjussa pyhien laajoista aukioloajoista on hyviä kokemuksia. 

– Toimipaikoistamme viisi yksikköä on avoinna 24/7, ja loput 9 ovat avoinna pyhinäkin klo 6–24. Etenkin pyhinä huomaa, että ajankohtaisia tuotteita ostetaan yhä enenevissä määrin myös yöaikaan. Vapun perinteiset tuotteet kuten vappupallotmunkit, perunasalaatit ja simat alkavat taas näkyä ostoskoreissa, Prisma-ketjun ketjujohtaja Anu Tuomaala toteaa. 

Prisma-ketjun lisäksi myös Alepat, Food Market Herkut ja S-marketit palvelevat vappuna normaalien aukioloaikojen puitteissa. HOK-Elannon 24/7-verkostoon kuuluu Prisma-ketjun viiden yksikön lisäksi 25 Alepaa, 8 S-marketia sekä ABC Hyvinkää.  

Myymäläkohtaiset aukioloaikatiedot löytyvät S-kanavan toimipaikkahausta.  

Löytyykö vappusimalle haastajaa 

HOK-Elannon S-market-ketjun ketjujohtaja Ari Talson mukaan vapun muuttuvat ruokatrendit ovat alkaneet näkyä myös S-marketeissa. Alkuvuodesta lanseerattuun sinuntoive.fi-palveluun on tullut jo ennen vappua runsaasti myös vappupöydissä korostuvia toiveita. Vegaanisten tuotteiden suosion kasvu, alkoholittomat panimojuomat sekä nopean syömisen vaihtoehdot korostuvat myymälöiden tarjonnassa entistä enemmän. 

– Kyllä perinteiset tuotteet pitävät pintansa vappupöydissä, mutta uusiakin tulokkaita löytyy. Simalle kovin haastaja on raikas kombuchavegaaniset vaihtoehdot tuovat monipuolisuutta hotdogeihin ja majoneesipohjaisien salaattien sijaan inspiraatiota haetaan kevyemmistä mauista, Talso kertoo 

Vapun ruokatarpeet ja koristeet verkkokaupasta kotiovelle kannettuna 

Myös ruoan verkkokauppa palvelee vappuna, ja valmiiksi kerätyt ostokset voi halutessaan tilata kotiovelle kannettuna, tai hyödyntää HOK-Elannon laajaa noutopisteverkostoa. Edullisimmillaan noutotilauksen hinta S-Etukortilla on 3,90 €, ja kotiinkuljetuksen 9,90 €.  

Ravintolat avoinna rajoitusten mukaan, noutomyynnin ja kotiinkuljetuksen suosio kasvaa 

HOK-Elanto avaa ravintoloitaan vaiheittain. Ravintolarajoitusten asteittaisen ja verraten varovaisen purun myötä HOK-Elannon 81 ravintolasta alle puolet on tällä hetkellä avattu. Ajankohtaiset aukioloaikatiedot löytyvät Raflaamosta. 

– Ensimmäiset terassit on jo avattu, ja uskomme asiakkaiden suuntaavan ravintoloihin myös vappuna. Helsingin keskustassa avoinna on muun muassa Kappelin, Rotterdamin sekä Salven terassit. Kun rajoitukset lieventyvät, saamme avattua lisää ravintoloita, HOK-Elannon ravintolatoimialan aluejohtaja Satu Rytkönen toteaa. 

Pääkaupunkiseudulla HOK-Elannon ravintoloiden annoksia on tilattavissa syökotona.fi -palvelusta, Woltista ja Foodorasta. Take away– ja kotiinkuljetusmyynnin uskotaan kasvavan myös tänä vappuna.

– Hienoa päästä avaamaan täysin uusi yksikkö. Tulemme olemaan avoinna 24/7, myymälä laajentaa ruoan verkkokaupan kapasiteettia ja valikoimatyössä huomioimme asiakkaiden toiveet. Hyvä sijainti Kehä I ja Pukinmäen aseman kupeessa mahdollistaa vaivattoman asioinnin. Myös oma pysäköintihalli löytyy, summaa S-market Pukinmäen marketpäällikkö Henri Jalonen. 

Jalosen mukaan myymälän valikoimatyössä alueen asukkaat ovat olennaisessa roolissa. Kasvavat ruokatrendit huomioidaan ketjussa yleisesti, mutta asiakkaiden antamat tuotetoiveet auttavat valikoimatyön räätälöinnissä vastaamaan paikallisia tarpeitaMyymälässä asiakkaiden esittämät toiveet korostetaan erillisillä hintakaulureilla.  

– Vaikka koronatilanne on tuonut omat haasteensa avaukseen liittyen, olemme pysyneet aikataulussa. Emme tule järjestämään avaukseen liittyvää isoa tapahtumaa, jotta pystymme varmistamaan turvallisen asioinnin myymälässä, Jalonen toteaa.  

Omia tuotetoiveita voi esittää kaikkiin HOK-Elannon S-market-ketjun myymälöihin sinuntoive.fi -palvelussa.  

Ruoan verkkokaupan noutopisteverkosto laajenee

S-market Pukinmäen yhteyteen avataan myös ruoan verkkokaupan noutopiste. Uuden yksikön liittyminen ruoan verkkokaupan keräilymyymäläksi tulee myös parantamaan verkoston kapasiteettia kotiinkuljetuksissa. S-market-ketjussa kotiinkuljetuksen saa jatkossa jopa samalle illalle.  

S-market-ketjun noutopisteverkostoon kuuluu tällä hetkellä S-market Pukinmäen lisäksi S-market Columbus, Arabia, Klaukkala sekä Mäntsälä. Kotiinkuljetusalue kattaa koko HOK-Elannon toimialueen.  

Ruokatorin tarjonnassa huomioitu arki ja juhla

– Suosittelen tutustumaan Ruokatorimme tarjontaan. Valikoima on monipuolinen, ja vaihtoehtoja löytyy kaikkiin tarpeisiin. Pizzaperjantaita silmällä pitäen kannattaa tutustua Ruokatorilla valmistettuihin napolilaisiin pizzoihin, ja piknik-eväitä kerätessä napata matkaan valmiit tapas-lautaset, Jalonen vinkkaa.  

HOK-Elannon S-market-ketjussa Ruokatorien uudistaminen kuuluu myös vanhojen myymälöiden konseptiuudistukseen. Tarjonta monipuolistuu, sesongin kalatuotteita tuodaan paremmin esille ja palvelutarjonnassa asiakkaiden arkeen ja juhlaan tuodaan helpotusta. Asiakas voi esimerkiksi hankkia kalan maustamiseen tarvittavat mausteet Ruokatorin maustebaarista, ja kalat fileoidaan toiveiden mukaisesti.

Sähköautojen latauspisteverkosto laajenee

S-market Pukinmäen pysäköintitilojen yhteyteen avataan myös ABC-ketjun seuraava sähköautojen latauspiste. HOK-Elannon tavoitteena on rakentaa vuoden 2021 aikana yli 200 latauspistettä toimialueensa Prismojen ja S-marketien yhteyteen.  

– Jo nyt jokaisessa alueemme Prismassa on voinut ladata hybridi- tai sähköautoa, mutta jättihankkeen myötä laajennamme latausverkostoa merkittävästi ja tarjoamme jatkossa kattavasti myös pikalatausta. S-market Pukinmäen latauspiste pyritään avaamaan asiakkaiden käyttöön huhtikuun aikana, kertoo ABC-ketjujohtaja Hannu Houni. 

Yhteensä latauspisteitä tulee kahdeksan, joista neljä on pikalatauspistettä. Uudesta laitteistosta haetaan ensin käyttökokemuksia ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen lataukseen. 

Laaja uudistushanke puolivälissä

HOK-Elannolla on käynnissä mittava hanke, jonka aikana se uudistaa kaikki S-marketit Uudellamaalla ja Keski-Uudellamaalla. Uudistushanke alkoi viime vuonna ja valmista on määrä tulla alkuvuodesta 2022. Remontin myötä kaikki S-marketit saavat uuden, raikkaan ja avaramman ilmeen ja tuotetarjontaa kehitetään vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden toiveita.  

S-market-ketjun laajan remonttikierroksen lisäksi HOK-Elanto investoi vuoden 2021 aikana myös täysin uusiin yksiköihin. Vuoden 2021 aikana Pukinmäen lisäksi HOK-Elanto avaa uudet S-marketit Nöykkiöön, Hakaniemeen sekä Torpparinmäkeen. 

Emme järjestä avajaisiin liittyvää erillistä avajaistempausta, jotta pystymme varmistamaan turvallisen asioinnin myymälässä. 

 

S-market Pukinmäki 

Eskolankaari 2, 00720 Helsinki 

ma-su 24/7 

www.sinuntoive.fi 

 

– Viime kevään kysyntäpiikin jälkeen tilausmäärät ovat kasvaneet tasaisesti. Korona-aika on kasvattanut kysyntää valtavasti, ja välillä vapaita toimitusaikoja on joutunut hakemaan viikonkin päähän. HOK-Elannon ravintolahenkilökunnan siirtyessä marketkaupan puolelle saamme kaivattuja lisäkäsiä ruoan verkkokaupan tilausten käsittelyyn, ja pystymme kasvattamaan kapasiteettiamme, toteaa HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

HOK-Elannossa ruoan verkkokauppa tukee kivijalan liiketoimintaa, ja kaikki tutut kuluttajabrändit palvelevat myös verkossa

Alepa-ketjun valttina on nopeus, tilauksen saa kotiovelle kannettuna samaksi illaksi. Prisman päivittäistavaravalikoiman lisäksi tilattavissa on myös räätälöity valikoima käyttötavaratuotteita, jotka toimitetaan ruokaostoksen yhteydessä.

– Alepan ja Prisman lisäksi myös S-market ja Food Market Herkku palvelevat verkossa. Toimitusalueemme laajeni koko HOK-Elannon toimialueelle S-marketin tultua mukaan, ja Food Market Herkku tuo palvelutorien tarjoaman omana erikoisuutena mukaan kattaukseen, Ranua summaa.

Noutopisteet tuovat joustoa nettiostajalle

Kotiinkuljetuksen lisäksi ruoan verkkokaupan tilauksia voi tilata myös noutopisteille. Valmiiksi kerätyt ostokset ovat noudettavissa valitun noutoajan puitteissa, joka tuo joustoa arkeen.

– Noutopisteillä kuluttaja pystyy itse sovittamaan noutoajan omaan aikatauluunsa, ja saa siten myös joustoa arjen kiireisiin, Ranua kertoo.

4 kysymystä koskien ruoan verkkokauppaa

Avoimet toimitusajat ovat monen päivän päässä, miksi?

Ruoan verkkokaupan tilaukset tehdään usein noin viikkoa ennen varsinaista toimitusaikaa. Etenkin alku- ja loppuviikon toimitusajat ovat kysyttyjä, ja varattu kapasiteetti voi myös juhlapyhien kynnyksellä täyttyä nopeasti.

Keräilykapasiteetin parantamista varten siirrämme muun muassa ravintolapuolen henkilökuntaamme ruoan verkkokaupan keräilyyn. Jos halutun toimitusajan kapasiteetti on valitussa ketjussa jo täyttynyt, suosittelemme tarkistamaan esimerkiksi Alepan tai S-marketin toimitusajat. Ostoslista päivittyy, kun toimittavan myymälän vaihtaa palvelussa.

Voinko varata itselleni toimitus- tai noutoajan etukäteen?

Kyllä, kirjautuneena käyttäjänä toimituksen tai noutotilauksen voi varata etukäteen, ja päivittää ostoslistaa myöhemmin. Näin varmistat, että haluamasi toimitusaika on varattu juuri sinulle, vaikka et ehtisikään tehdä kaikkia ostoksia yhdellä kertaa.

Kirjautuneena voit muokata tilausta aina siihen saakka, kunnes se otetaan keräilyyn. Huomioithan, että tällä hetkellä osassa myymälöistä keräily voi alkaa jo yöllä, joten pyrithän muokkaamaan tilauksesi edeltävänä iltana klo 20 mennessä valmiiksi.

Tilauksen voi tehdä korkeintaan 7 päivän päähän, mikäli myymälässä on maksutapana ainoastaan verkkomaksu. Niissä myymälöissä, joissa on vaihtoehtona maksu toimituksen yhteydessä (Alepa Kauppakassi, Food Market Herkku, S-market Klaukkala, S-market Mäntsälä sekä Prisma Kaaren noutopiste), tilauksen voi tehdä myös tätä myöhäisempään ajankohtaan.

Lisää tietoa tilauksen tekemisestä löydät Foodiesta.

Onko ruoan verkkokaupan tuotteet laadukkaita, onko tuotteet kalliimpia myymälähintoihin verrattuna?

Kiinnitämme erityistä huomiota kerättyjen tuotteiden laatuun ja päiväyksiin. Kerääjät ovat saaneet laatukoulutuksen, jonka tavoitteena on varmistaa, että saat tilaukseesi aina parasta myymälässä tarjolla olevaa laatua.

Verkkokaupassa ei ole erillistä hinnoittelua, vaan maksat tuotteista saman, mitä kivijalkakaupassa. Toimituskustannuksia ei siis lisätä tuotteiden hintaan, vaan kuljetus- ja keräilykustannus veloitetaan erikseen. Edullisimmillaan noutotilauksen hinta on S-Etukortilla 3,90€, ja toimituksen Alepassa 4,90€ ja muissa ketjuissa 9,90€.

Tilauksen hintaan lisätään myös pakkausmateriaalimaksu, joka kattaa kaikki toimittamiseen käytetyt pakkausmateriaalit, kuten muovipussit tai pahvilaatikot. Pakkausmateriaalimaksu on 0,6 €  per tilaus. Pakkausmateriaalimaksun näet ennen tilauksen vahvistamista toimituksen hintaerittelystä. Prisma Kaaren noutotilaukset keräämme pantillisiin kestokasseihin, pantti on 3 € per tilaus.

En halua käyttää kotiinkuljetusta, mistä voin noutaa tilauksen?

HOK-Elannon noutopisteverkostoon kuuluu yhteensä 20 noutopistettä.

Prisman tilauksia voi noutaa seuraavista toimipaikoista:

Food Market Herkun tilauksia voi noutaa seuraavista Food Market Herkuista:

Alepan tilauksia voi noutaa Alepan keräilymyymälästä Vantaan Kartanonkoskelta, osoitteesta Hagelstamintie 34.

 

Lisätietoja

verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua, p. 010 76 60264

”Ruoan verkkokauppa kasvaa edelleen yli kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna. Keväällä tilausmäärät räjähtivät muutamassa päivässä. Suosio on tasaantunut, mutta taso jäi selkeästi korkeammalle. Vastaamme kysyntään painamalla kaasua verkkokauppahankkeissa joka rintamalla. Tällä verkostolla olemme valmiina yllättäviinkin kysyntäpiikkeihin,” kertoo verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

Nyt myös S-marketit toimittavat kauppakasseja kotiin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tuusulassa

Kymmenen S-markettia aloittaa vaiheittain syyskuun aikana kotiinkuljetukset kotiovelle Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tuusulassa. Ensimmäiset myymälät ovat jo avanneet kuljetuspalvelun. Moni arvostaa lähimmän myymälän tuttua valikoimaa. Siihen S-market-ketjun verkkokauppa pyrkii vastaamaan.

”Netistä tilatut kauppakassit saa kotiovelle tai noutopisteeseen seuraavaksi päiväksi pääkaupunkiseudulla. Tuomalla verkkokauppapalvelun nyt kaikkiin ruokakauppaketjuihimme Prismaan, S-marketiin, Alepaan ja Food Market Herkkuun asiakkaamme voivat valita vaivattomimman asiointitavan”, Ranua kertoo.

Ruoan nettitilaaminen on suosituinta lapsiperheiden keskuudessa, mutta ruoan verkkotilaaminen on kasvanut merkittävästi myös dinkkutalouksissa ja ikäihmisten keskuudessa.

Kysynnän kasvuun on tänä vuonna vastattu monin keinoin. HOK-Elanto laajensi Prisman kotiinkuljetuspalvelun kattamaan koko pääkaupunkiseudun kattavaksi ja avasi ruoan verkkokaupan noutopisteen jokaiseen Prismaan. Lisäksi avattiin kokonaan uusi ruoan verkkokauppa Food Market Herkulle sekä S-Market Klaukkalalle ja Mäntsälälle pikavauhdilla.

Ruoan verkkokauppapalveluiden vauhdittaminen ja uusien toimipisteiden avaaminen pääkaupunkiseudulla Prisma-, S-market, Alepa ja Food Market Herkku -ketjuissa on tarkoittanut satojen uusien kerääjien perehdyttämistä. Lisää henkilöstöä perehdytetään jatkuvasti.

Ruoan verkkokauppapalvelu on auennut seuraavissa S-marketeissa:  

Lähiviikkoina ruoan verkkokauppapalvelua saa myös seuraavista S-marketeista: S-market Itälahdenkatu Lauttasaaressa, S-market Kivenlahdentie Espoossa sekä S-market Jakomäki.

Ruoan verkkokaupan toimitusalueet ja -ajat: www.s-market.fi

Lisätietoja:
Jukka Ranua, verkkokaupan kehityspäällikkö, HOK-Elanto, jukka.ranua(at)sok.fi

Pääkaupunkiseudun nopein ruoan verkkokauppa Alepa on pian entistäkin nopeampi. Ruokaostokset voi tilata Woltin kautta kotiin seitsemästä Alepa-myymälästä ja saada kotiin toimitettuna alle tunnissa. Tilauksia voi tehdä myös ennakkoon, jolloin halutun toimitusajankohdan voi määrittää viiden minuutin tarkkuudella.

”Osalle asiakkaista nopeus on valttia. Haluamme tarjota pääkaupunkiseudulla asuville entistä monipuolisemmat vaihtoehdot ruoan verkkokauppatilauksiin ja Alepa panostaa pikatoimituksiin. Yhteistyökokeilu Woltin kanssa antaa meille hyvän näkymän siihen, miten pikatoimitukset otetaan vastaan ja miten asiakkaamme niihin suhtautuvat”, kertoo verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua HOK-Elannolta.

Seitsemän Alepa-myymälää aloittaa pilotin ravintolaruokien kotiinkuljetuksista tunnetun Woltin kanssa. Mukana ovat Alepa Tripla Pasilassa, Alepa Forum Helsingin keskustassa, Alepa Sture 27 Vallilassa, Alepa Herttoniemi, Alepa Sello Leppävaarassa, Alepa Otaniemi sekä Alepa Joosepinkuja Matinkylässä. Myymälöiden toimitussäde on noin 3,5-6 kilometriä linnuntietä myymälästä.

“Olemme valtavan iloisia, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Alepan kanssa. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille aikaa keskittyä heille tärkeisiin asioihin ja ylittää heidän odotuksensa erinomaisella palvelulla – nyt voimme tarjota tätä yhä paremmin myös päivittäistavaroiden osalta”, sanoo Woltin Suomen maajohtaja Henrik Pankakoski.

Kokeilu alkaa 17.6. kuuden Alepan voimin. Alepa Otaniemi tulee kokeiluun mukaan 22.6. Yhteistyö jatkuu syyskuun loppuun asti ja sen jatkoa ja laajentamista harkitaan asiakkaiden palautteen perusteella.

”Kokeilemme yhteistyötä nyt syyskuun loppuun asti ja keräämme opit ja kokemukset jatkosta”, Ranua kertoo.

Valikoimassa on noin 400 erilaista tuotetta kaikista tuoteryhmistä pois lukien pakasteet. Alkoholijuomia ja tupakkatuotteita ei voi toimittaa kotiinkuljetuksella. Tuotteet myydään Alepan hinnoin ja lisäksi tilaukseen tulee Woltin toimitusmaksu, joka on alkaen 3,90 euroa. Woltin kautta tehdyistä tilauksista ei voida myöntää Bonusta. Asiakkaat tekevät tilaukset Woltin sovelluksen tai verkkosivujen kautta. Alepan henkilökunta kerää ostokset myymälässä ja Woltin lähettikumppanit toimittavat tilaukset asiakkaiden kotiovelle.

Pääkaupunkiseudulla asuvilla on pian entistä monipuolisemmat vaihtoehdot ruoan verkkokauppatilauksiin. Prisman kotiinkuljetukset laajenevat kattamaan koko pääkaupunkiseudun kevään aikana alue kerrallaan. Kaikkiin pääkaupunkiseudun Prismoihin pyritään tuomaan ruoan verkkokauppatilausten noutopiste tämän vuoden aikana. Alepa panostaa entistä nopeampiin toimituksiin.

 – Tarjoamme uudenlaisia tapoja helpottaa asiakkaidemme arkea. Näin asiakas voi valita itselleen vaivattomimman asiointitavan. Ruoan myynti verkkokaupassa tulee moninkertaistumaan pääkaupunkiseudulla. Haluamme tarjota parasta palvelua myös tällä saralla, kertoo verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua HOK-Elannosta.
 

HOK-Elannon tavoitteena on saada kaikkiin pääkaupunkiseudun Prismoihin verkkokaupan noutopiste tämän vuoden aikana. Seuraava noutopiste avataan Herttoniemeen uuteen Prisma Hertsiin 19.3.  

Prisman kotiinkuljetus laajenee kattamaan koko pääkaupunkiseudun alue kerrallaan kevään aikana. Ruokakassit voi tilata kotiin jatkossa Helsingin, Espoon, Vantaan, Keravan, Tuusulan, Järvenpään sekä Hyvinkään alueilla.  Prisma Tripla aloittaa kotiinkuljetukset Helsingin keskustan alueella maaliskuun alussa. 

Alepa on pääkaupunkiseudulla nopein ruoan verkkokauppa. Alepa toimittaa arkisin klo 16 mennessä tehdyt tilaukset saman päivän aikana. Alepa tarjoaa jatkossa asiakkailleen entistä tarkempaa toimitusajan valintaa: asiakas voi valita tunnin aikaikkunan toimitukselleen. Alepan kotiinkuljetuspalvelu on saatavilla Helsingin, Espoon, Vantaan ja Nurmijärven alueella.  

Sekä kotiinkuljetukselle että noutopisteille on kysyntää 

Ruoan verkkokaupan osuus koko ruokakaupasta on Suomessa yhteensä noin 0,5 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla noin 1,6 %. HOK-Elanto on kehittänyt ruoan verkkokauppaa viime vuosina merkittävästi: noutopisteitä on kuluneen kahden vuoden aikana tullut noin kymmenen lisää eri puolille pääkaupunkiseutua.  

Vuonna 2019 ruoan verkkokauppa kasvoi noin 30 % HOK-Elannon alueella. Myös Prisman kotiinkuljetusta on testattu Itä-Helsingissä ja Järvenpäässä viime vuonna, ja asiakkailta saatu palaute on ollut erinomaista.  Ruoan verkkokauppaa käyttävien asiakkaiden kirjo on laaja. Verkkokauppaa käyttävät sekä lapsiperheet että ikäihmiset. 

– Sekä kotiinkuljetuksen laajentamiselle että noutopisteiden lisäämiselle on tilausta. Esimerkiksi Itä-Helsingin alueella noin kaksi kolmesta valitsee mieluiten noutopalvelun ja kolmasosa kotiinkuljetuksen. Keskustan alueella kotiinkuljetus on suositumpi, kertoo Ranua. 

– Asiakkaat toivovat tarkkaa toimitusajan valintaa tunnin tarkkuudella ja saman illan aikana toimitettavia tilauksia. Alepa vastaa tähän tarpeeseen nopeudellaan, Ranua kertoo. 

Älykäs ostoslista osaa suositella suosikkituotteita ja nopeuttaa tilausta 

S-ruokakauppojen foodie.fi –ruoan verkkokauppapalvelussa otettiin käyttöön asiakkaiden toivoma älykäs ostoslista alkuvuodesta. Älykäs ostoslista poimii asiakkaan ostohistoriaan perustuen valmiiksi ne tuotteet, joita hän todennäköisesti haluaa. Suurin osa ihmisistä toimii tottumustensa mukaan ja merkittävä osa ostettavista tuotteista on samoja. 

Älykäs ostoslista ehdottaa viikoittain ostettavat tuotteet ja ennakoi harvemmin ostettavien tuotteiden, kuten pesuaineiden tarvetta. Lisäksi verkkokauppa tuo inspiraatiota suosittelemalla uusia tuotteita kokeiltavaksi. Älykäs ostoslista on käytettävissä selaimella ja matkapuhelimella iOS-sovelluksella. Android-sovellukseen ominaisuus tulee kesään mennessä.
 

S-ruokakauppojen ruoan verkkokauppa toimii foodie.fi-palvelussa, jossa on kerrottu kotiinkuljetuksen ja noutopisteiden tarkat tiedot ja avautumisajankohdat. 

Laajemmat kotiinkuljetuspalvelut alkavat maaliskuussa: 

  • Keskustan Prisma Tripla aloittaa kotiinkuljetukset Helsingin keskustan alueelle 2.3. 
  • Prisma Olari aloittaa kotiinkuljetukset 9.3. Etelä-Espoon alueella 
  • Prisma Kaari aloittaa kotiinkuljetukset 16.3. läntisessä Helsingissä 
  • Uusi Prisma Hertsi vahvistaa itäisen Helsingin ruoan kotiinkuljetusta 19.3. alkaen Itäkeskuksen Prisman lisäksi