Alepa Helsingin ja Espoon lisäksi Vantaan kaupunkipyörien pääyhteistyökumppani


18.06.2019

Alepafillarit ovat vakiintuneet Helsingin ja Espoon kaupunkikuvaan. Kaupunkipyöriä liikkuu tällä kaudella Helsingissä ja Espoossa yhteensä 3450, ja pyöräasemia eri puolilla aluetta 345. Alepa toimii kaupunkipyörien pääyhteistyökumppanina sadan pyöräaseman ja 1000 fillarin voimin nyt myös Vantaalla.

Helsingissä kaupunkifillaritoiminta alkoi vuonna 2016 ja Espoossa viime kesänä. Fillareilla ajettiin viime kesäkaudella 6,3 miljoonaa kilometriä, eli noin 158 kertaa maapallon ympäri.

– Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan ja kantamaan vastuuta ympäristöstä. Fillarit ovat kaupunkilainen, nuorekas ja ekologinen kulkuväline, ja sopivat siksi meidän brändiimme erinomaisesti, Alepan ketjujohtaja Merja Mustonen valottaa yhteistyön taustoja.

– Osuuskaupan keskeisenä tehtävänä on kehittää ja edistää toimialueensa hyvinvointia sekä arjen mukavuutta. On hienoa, että saamme olla mukana myös Vantaan kaupunkipyörissä, toteaa HOK-Elannon viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola.

Lokakuun loppuun jatkuvan kauden hinta on 25 euroa. Rekisteröityminen tapahtuu osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät/vantaa. Vantaalla on eri pyöräjärjestelmä kuin Helsingissä ja Espoossa, joten palveluihin on rekisteröidyttävä ja maksettava niiden käytöstä erikseen. Pyöriä ei myöskään voi käyttää ristiin näiden kahden eri järjestelmän välillä.

Vantaan pyöräasemat sijoittuvat itä-länsisuuntaisesti Tikkurilan alueelta Myyrmäen Urheilupuistoon. Asemapaikat ovat mukana HSL:n Reittioppaassa.

Vantaan fillarikausi polkaistaan käyntiin yleisötapahtumassa Myyrmäen Paalutorilla (Paalutori 3, 01600 Vantaa) tiistaina 18. kesäkuuta klo 15.30-18.30.

HOK-Elannon Alepa-ketju on kaupunkipyörien näkyvä pääyhteistyökumppani jo neljättä kertaa peräkkäin. Palveluista vastaavat HKL, Espoon kaupunki ja Vantaan kaupunki. Kaupunkipyöriin liittyvästä mainosmediasta ja kumppanuuksista vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel. Palveluita ylläpitää Espoossa ja Helsingissä CityBike Finland ja Vantaalla CityBike Vantaa. Markkinoinnista ja verkkopalveluista vastaa HSL.

 

Medialle hanketta kommentoivat HOK-Elannon puolesta:

– Alepa-ketjujohtaja Merja Mustonen, p. 010 76 60 606,

– viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola, p. 010 76 60 596,

etunimi.sukunimi@sok.fi