Alepa Helsingin lisäksi myös Espoon kaupunkipyörien pääyhteistyökumppaniksi


03.04.2018

Kaupunkipyörät palaavat Helsingin kaduille jo pääsiäisen jälkeen, kun aiempina vuosina pyöräilykausi on alkanut vasta vapun tienoilla. Alepa toimii nyt myös Espoon kaupunkipyörien pääyhteistyökumppanina ja tulevalla kaudella Helsingin sekä Espoon katukuvassa tulee näkymään peräti 2550 Alepafillaria. Pitkään kylmänä jatkunut kevätsää on aiheuttanut haasteita pyöräasemien pystytykselle, joten kausi käynnistyy vaiheittain.

 

– Haluamme kannustaa ihmisiä liikkumaan sekä kantamaan vastuuta ympäristöstä. Fillarit ovat kaupunkilainen, nuorekas ja ekologinen kulkuväline, ja sopivat siksi meidän brändiimme erinomaisesti, Alepan ketjujohtaja Merja Mustonen valottaa kolmatta vuotta jatkuvan yhteistyön taustavaikuttimia.

– Osuuskaupan keskeisenä tehtävänä on kehittää ja edistää toimialueensa hyvinvointia sekä arjen mukavuutta. Iloitsemme suuresti siitä, että saamme olla pääyhteistyökumppanina tulevalla kaudella Helsingin lisäksi myös Espoon kaupunkipyörissä, toteaa HOK-Elannon viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola

Kaudella 2018 pyöräasemia on Helsingissä 150. Espooseen pystytetään toukokuun alkuun mennessä 70 asemaa ja heinäkuussa vielä 35 lisää. Helsingissä ja Espoossa on käytössä parhaimmillaan 2550 Alepafillaria ja 255 pyöräasemaa.

Fillarikausi jatkuu lokakuun loppuun, joten keltaisen kulkupelin käyttöoikeuden saa puoleksi vuodeksi 30 euron hintaan. Rekisteröityminen kaupunkipyörien käyttäjäksi tapahtuu osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Kaupunkipyörien asemapaikat ovat mukana HSL:n Reittioppaassa.

HOK-Elannon Alepa-ketju on kaupunkipyörien näkyvä pääyhteistyökumppani jo kolmatta kertaa peräkkäin. Kaupunkipyörät ovat osa julkisen liikenteen verkostoa ja siten mainospaikkana verrattavissa busseihin ja raitiovaunuihin. Kaupunkipyörien ja pyöräasemien mainospaikkojen myynnistä vastaa ulkomainosyhtiö Clear Channel. Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Helsingissä Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL ja Espoossa Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi. Palvelua ylläpitää CityBike Finland ja markkinoinnista, digipalveluista ja asiakassuhteista vastaa HSL.

 

Medialle hanketta kommentoi HOK-Elannon puolesta:

– Alepa-ketjujohtaja Merja Mustonen, p. 010 76 60 606,

– viestintä- ja markkinointijohtaja Tuomas Ahola, p. 010 76 60 596,

etunimi.sukunimi@sok.fi