Alepan chatbotilla Korttelitoiveet lähikaupan hyllyyn


07.03.2018

Asiakkaat voivat nyt toivoa myös Facebook Messengerillä omia suosikkituotteitaan lähi-Alepansa hyllylle. Tuotetoiveen voi esittää milloin vain, sillä chatbot palvelee asiakkaita vuorokauden ympäri. Tähän mennessä Korttelitoive-palvelu on välittänyt jo yli 30 000 tuotetoivetta lähikaupan hyllyille.

Korttelitoive on asiakkaiden keino vaikuttaa suoraan Alepoiden valikoimaan. Tuotetoiveiden esittäminen onnistuu kasvokkain kaupassa, nettipalautteena ja nyt uuden Korttelitoive-chatin kautta.

– Asiakkaita vartenhan me olemme olemassa ja siksi haluamme, että jokainen löytää itselleen sopivan asiointikanavan ja oikeita tuotteita hyllystä. Teemme parhaamme täydentävien toiveiden toteuttamiseksi, HOK-Elannon Alepan ketjujohtaja Merja Mustonen lupaa.

Uusi Korttelitoive-chatbot toimii Facebook Messengerillä älypuhelimessa, tabletilla ja tietokoneella. Korttelitoive-chatissa asiakkaan kanssa juttelee Alepan mainoksista tuttu Siponen-animaatiohahmo. Chattaamaan pääsee Messengerillä hakemalla ”Korttelitoive” -käyttäjää tai Facebookin Korttelitoive -sivun kautta.

– Chatbot tarjoaa asiakkaille uuden, vaivattoman ja helppokäyttöisen kanavan toivoa mieluisia tuotteita oman lähi-Alepansa hyllyyn. Messenger on nopea ja useille ennestään tuttu, joten se oli luonteva lisä asiakkaiden vaikutuskanaviin, Mustonen toteaa.

Korttelitoive-chatbot ei korvaa työntekijöitä, vaan päinvastoin tarjoaa lisäkäsiä Alepa-myymälöiden henkilökunnan työn tueksi.

– Alepalaisten on entistä mukavampi palvella asiakkaita, kun kaupan hyllyiltä löytyvät naapuruston toivetuotteet, Mustonen kertoo.

Korttelitoive-palvelun myötä asiakkaat voivat vaikuttaa siihen, mitä tuotteita he oman lähikauppansa hyllyiltä löytävät. Tuotteen saamiseksi valikoimaan ei vaadita toiveiden äänivyöryä, vaan jo yhden ihmisen toive riittää siihen, että tuote voi ilmestyä lähi-Alepan hyllyyn. Korttelitoiveet täydentävät valikoimaa ja muokkaavat kunkin myymälän tuotetarjonnan vastaamaan alueen asiakkaiden toiveita. Useimmissa Alepoissa valikoimissa on satoja toivetuotteita, jotka tunnistaa hyllyssä Korttelitoive-merkinnästä.

– Amazon Lex -pilvipalveluteknologian päälle rakennettua Messenger-pohjaista palvelua kehitetään niin, että se pystyy jatkossa, asiakkaan niin halutessa, ottamaan yhteyttä, kun toiveen toteutumishetki on käsillä. Keskusteleva kaupankäynti (conversational commerce) on suuntaus, johon verkkokaupankäynti on kehittymässä, SOK Median teknologiajohtaja Markus Sillanpää toteaa.

 

Lisätietoja:

Merja Mustonen, ketjujohtaja, Alepa

010 76 60606, merja.mustonen@sok.fi

Katri Karsi, viestintäpäällikkö, HOK-Elanto

010 76 60591, katri.karsi@sok.fi


HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat yli 600 000 asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on yli 2 mrd. euroa, ja yritys työllistää yli 6 000 henkilöä. HOK-Elanto palvelee pääkaupunkiseudulla noin 300 toimipaikassa. www.hok-elanto.fi