Ensimmäisenä Suomessa: Prisma Kaari avoinna kellon ympäri 1.–24.12.2016


03.11.2016

Prisma Kaari palvelee joulukuun alusta jouluun asti 24 tuntia vuorokaudessa. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun hypermarket on pitkäaikaisesti auki ympäri vuorokauden. Yötöihin oli tunkua: työvuoroja ei riittänyt kaikille halukkaille.

HOK-Elanto kokeilee Suomessa ainutlaatuista ja Euroopan mittakaavassakin poikkeuksellista joulunajan aukioloa: hypermarket Prisma Kaari palvelee 1.–24.12.2016 kellon ympäri aina jouluaattoon klo 16 asti.

Prisma Kaari on Suomen suurin ruokakauppa, ja sillä on erinomainen käyttötavaravalikoima. Lisäksi Prisma Kaarella on keskeinen sijainti kahden pääväylän risteyksessä ja keskellä asutusta: viiden kilometrin säteellä tästä hypermarketista asuu yli 200 000 helsinkiläistä.

– Joulunalus on monelle vuoden kiireisintä aikaa, ja kaikkien muiden tekemisten rinnalla myös kauppareissujen määrä kasvaa. Haluamme helpottaa asiakkaidemme jouluostosten tekemistä. Pitempi asiointiaika voi auttaa keventämään ruuhkia ja avittaa siten kaikkien liikkumista, sanoo HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen.

Yötyöhön halukkaita yli tarpeen
Prisma Kaaren henkilöstö on lähtenyt innolla mukaan kokeiluun. Yövuoroihin ilmoittautuneita oli enemmän kuin vuoroja.

– On valtavan hienoa, että henkilökuntamme otti joulunajan 24/7-aukiolon positiivisesti vastaan. Kaikki tulevat yötöihin omasta halustaan. Työvuoroja ei edes riittänyt kaikille halukkaille, kertoo Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

– Meillä on Kaaressa jo nykyisellään pitkä aukiolo, sillä palvelemme kello 7–23. Etenkin käyttötavaraa tullaan usein ostamaan iltaisin ajan kanssa, kun päivän kiireet ovat hellittäneet. Nyt pystymme tarjoamaan tämän asiointirauhan yhä laajempana.

Prisma Kaari on tänä vuonna auki ensi kertaa myös pyhäinpäivänä ja isäinpäivänä.

Turvallisuus huomioitu
Pidennetyt aukioloajat ovat saaneet HOK-Elannon asiakkailta hyvän vastaanoton. Palautekin on ollut pelkästään positiivista.

– HOK-Elannolla on jo kuusi Alepaa ja kolme S-marketia, jotka ovat auki ympäri vuorokauden. Näiden toimipisteiden myynti on kasvanut hyvin. Näyttää siltä, että pääkaupunkiseudulla on paljon ihmisiä, joiden työ- ja elämänrytmiin laajat aukiolot sopivat: vuorotyöläiset, kuten poliisit, palomiehet, sairaanhoitajat, taksinkuljettajat ja muu palveluammateissa työskentelevät, ovat tarttuneet tilaisuuteen, Juntunen toteaa.

– Kauppojen aukiolon vapautuessa moni pelkäsi etukäteen, että yötyö lisäisi järjestyshäiriöitä. Meillä on HOK-Elannossa kokemusta lähimyymälöiden ympärivuorokautisesta palvelusta jo vuodesta 2010, eikä pidennettyjen aukiolojen aikana ei ole sattunut mitään normaalista poikkeavaa.

– Olemme kuitenkin varmuuden vuoksi varautuneet mahdollisiin häiriöihin erilaisilla turvajärjestelyillä myös Prisma Kaaressa. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on meille ykkösasia, Juntunen painottaa.

– HOK-Elannon tavoite on tarjota asiakkailleen innovatiivinen ja arjen sujumista edistävä kauppakokonaisuus. Prisma Kaaren joulunajan pidennetty aukiolo täydentää lähikauppojen ja verkkokaupan palveluita. Me avaamme ovet, ja asiakkaat päättävät jatkosta.

 

Lisätietoja:
HOK-Elannon Prisma-ketju
Ketjujohtaja Lassi Juntunen, p. 010 76 68079. lassi.juntunen(at)sok.fi
Prismajohtaja Ilkka Riiali, Prisma Kaari, p. 010 76 68004, ilkka.riiali(at)sok.fi