Helsingin Tornin tyylisuunnat – Näköalahuoneet


06.04.2018

Esittelyssä Helsingin Solo Sokos Hotel Tornin tyylisuunnat – Näköalahuoneet

Helsingin Solo Sokos Hotel Tornissa on kolme eri tyylisuuntaa. Niin kutsutun Kyllikin huoneet on sisustettu 1900-luvun alun jugend (Art Nouveau) -aikakauden mukaisesti. Varsinaisen Tornin huoneet ovat 1930-luvun Art Deco -tyylisuuntaa. Lisäksi Tornin puolen ylimmät kerrokset 8-11 ovat moderneja näköalahuoneita. Huoneiden sisustuksen on suunnitellut Pirkko-Liisa Topelius.

Lähestulkoon jokainen huone on omanlaisensa; voi melkeinpä sanoa, että kahta täysin samanlaista huonetta ei Tornissa ole. Huoneiden värit, kalusteet ja muoto vaihtelee kerroksittain ja tyylisuunnittain. Jokaiseen huoneeseen on myös sijoitettu taidetta, jota saadaan Ateljee baarin kuukausittain vaihtuvista taidenäyttelyistä; muutamassa huoneessa taide peittää koko seinäpinnan.
 

Näköalahuoneet

Ylimpien kerrosten huoneissa, Solo Up with view huoneissa, on lasiseinä erottamassa kylpyhuoneen muusta huoneesta. Lähtökohtana näihin ”akvaariohuoneisiin” on ainutlaatuinen näköala yli kaupungin; näköalasta voi siis nauttia myös kylpyhuoneessa. Huoneet ovat hyvin vaaleita; ylin kerros valkoinen ja tästä alaspäin mentäessä huoneissa on punaisen, vaaleanharmaan ja keltaisen sävyjä. Vaaleudella on lasiseinän lisäksi haluttu, ja onnistuttu, tuomaan lisätilan tuntua huoneisiin, jotka ovat hieman pienempiä kuin alempien kerrosten huoneet Tornin kaventuessa ylöspäin.

Läpinäkyvien kylpyhuoneiden wc:n kohdalla ovessa on taiteilija Juha Okon (Okko) digitaalinen taideteos; eräänlainen utuinen teippaus, joka hieman lisää yksityisyyden tunnetta kylpyhuoneeseen.

Näköalahuoneiden ikkunoista avautuva maisema on muodostunut oleelliseksi osaksi sisustusta. Perinteisistä verhoratkaisuista on luovuttu ja suuret peilipinnat jatkavat tilaa ja maisema toistuu niiden avulla. Yksi funkiksen suurista ideoista on tarkoituksenmukaisuus ja esimerkkinä tästä, on huoneiden jäähdytyslaitteet piilotettu valaisinten sisälle.

Tornin huipulla kalustemuotoilu on saanut vaikutteensa Merivaaran metallirunkoisista kalusteista, joita oli Tornissa myös 30-luvulla. Huipun huoneiden tuolit ovat Mart Stamin suunnittelemat. Henkeä luovat myös pienet Eileen Grayn suunnittelemat pikkupöydät samoin kuin V.G.Weiten suunnittelemat valaisimet.

Hotelli Tornin Ateljee Barin wc-tilat ovat myös tunnettuja maisemaikkunoistaan ja sieltä todella avautuu Helsinki kauneimmillaan. Tarkoitus on, että Tornissa ei voi olla kohtaamatta Helsinkiä eikä suomalaista modernia taidetta alkaen jo pääovelta.

Solo Up with view huoneita on hyvin rajallinen määrä ja ne ovat hyvin suosittuja, joten varaa omasi hyvissä ajoin! Huoneita löytyy sekä yhdelle että kahdelle hengelle.