HOK-Elannolta 10 000 euroa MLL:n Uudenmaan piirille


12.11.2015

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta sai HOK-Elannolta 10 000 euron lisälahjoituksen.

HOK-Elanto on usean vuoden ajan tukenut MLL:n Ystäväksi maahanmuuttajaäidille –toimintaa, jonka ideana on löytää maahanmuuttajaäideille kantaväestöön kuuluva ystävä läheltä kotoa. Toiminnan kautta on vuosien varrella rakentunut satoja ystävyyssuhteita, joista osa on ”periytynyt” ystävysten lapsillekin.

– Toiminnan tarve on kasvanut rajusti ja kumpaankin rooliin jonottaa satoja tarjokkaita. Ystävätoiminta on osoittautunut tehokkaaksi tueksi kotoutumiselle samalla kun se varmasti vähentää myös muuttajiin kohdistuvia ennakkoluuloja, sanoo aluejohtaja Tuomas Ahola, joka vastaa HOK-Elannossa markkinoinnista, partneritoiminnasta ja sponsoroinnista.

– Olemme rakentaneet koulutuksen, jonka haluamme kaikkien vapaaehtoistemme käyvän. Kokemus on opettanut, että ilman koulutusta ja ohjausta vapaaehtoisten into ja jaksaminen saattavat loppua nopeasti, MLL:n Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone selvittää.
– HOK-Elannon lisälahjoituksen turvin pystymme järjestämään koulutuksia akuuttiin tarpeeseen.