HOK-Elannon ja Tomi Björckin eksoottisesti maustetut raakamakkarahodarit ovat kesän grillihitti


S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan HOK-Elannon ja huippukokki Tomi Björckin Herkku GRILLS -tuoteuutuudet tuovat kesän grillipöytiin kansainvälisiä makumaailmoja. Ruokatuotesarjan kevään 2023 uutuuksiin lukeutuu muun muassa rohkeasti maustettuja raakamakkaroita, maukkaita grillisalaatteja, kätevä hodariboksi ja aasialaistyylinen lihatrio. Tuotteet ovat saatavilla valikoiduista pääkaupunkiseudun Prisma-, S-market, Food Market Herkku- ja Alepa-myymälöistä.

11.05.2023

HOK-Elannon ja sen ruokalähettilään, huippukokki Tomi Björckin kehittämät Herkku GRILLS by Tomi Björck -uutuustuotteet ovat saaneet inspiraationsa helppoudesta, herkullisuudesta ja hauskanpidosta. Pääkaupunkiseudulla kesän suurimmaksi grillihitiksi povataan mausteisilla raakamakkaroilla täytettyjä hodareita.

Suomalaisesta lihasta käsityönä valmistettuja Herkku GRILLS -raakamakkaroita on saatavilla kolmessa uutuusmaussa: Chili-jam (possu), Asian twist (possu) sekä Lammas kebab (lammas).

– Aromikkaan Chili-jam-raakamakkaran makuprofiilissa yhdistyvät makea vaahterasiirappi, paahdettu sipuli, chili sekä valkosipuli. Aasialaisesta makumaailmasta ammentavasta Asian twist -raakamakkarasta löytyy puolestaan chiliä ja eksoottista ryppylimetin lehteä, makujen arkkitehtinä yhdessä HOK-Elannon tuotekehittäjien kanssa toiminut Björck kertoo.

– HOK-Elannon tuoreen kyselytutkimuksen mukaan raakamakkarat löytävät tänä grillauskautena tiensä yhä useamman pääkaupunkiseudulla asuvan grilliin. Raakamakkarat toimivatkin grillimenussa erinomaisesti sellaisenaan tai niiden avulla voi tuoda uudenlaisia makuelämyksiä helposti valmistuviin hodareihin, Anne-Maria Mikkonen, HOK-Elannon Head of Design and Development, sanoo.

Hodariboksi paketoi herkullisuuden helpoksi

Tulisen makeita Chili-jam-raakamakkaroita myydään paitsi erikseen, myös osana uutta Herkku GRILLS Chili-jam hot dog -hodariboksia. Paketti sisältää makkaroiden lisäksi hodarisämpylät, Wasabi-seesami-coleslaw-kaalisalaatin ja sipulirouheen yhteensä kuuden hodarin valmistukseen.

– Hodariboksin avulla makurikkaan hodarin valmistaminen onnistuu kädenkäänteessä. Tarkkaan harkittu boksin sisältö mahdollistaa myös sen, ettei turhaa ruokahävikkiä pääse syntymään, Mikkonen kertoo.

Grillipöytään autenttisia makuja maailmalta

Uudet Herkku GRILLS –tuotteet tarjoavat raakamakkarahodareiden kaveriksi grillipöytään toinen toistaan maukkaampia lihoja, grillisalaatteja ja grillattavia lisukkeita. Esimerkiksi grillatun kanan ystävät löytävät HOK-Elannon ruokakauppojen Ruokatoreilta vaihtuvan valikoiman erilaisin rub-maustein ja kastikkein maustettuja kotimaisia kanatuotteita, jotka ovat valmiita grilliin sellaisenaan.

Kotimaista lihaa sisältävä, valmiiksi pakattu Herkku GRILLS -grillitrio siivittää ruokailijat makumatkalle Aasiaan: pakkaus sisältää Green curry -maustettua kanan sisäfileetä, Smoky Bangkok -maustettua porsaan kylkisiivua sekä Asian ginger -maustettuja naudan varraspaloja.

– Valmis lihalajitelma ja Ruokatorin kanabaarin vaihtuvat herkut ovat oivallisia valintoja grillaajille, jotka arvostavat ruoanlaitossa helppoutta ja haluavat tehdä vaikutuksen kesän grillivieraisiin, Björck vinkkaa.

Liharuokien kaveriksi grillipöytään on tarjolla runsain mitoin erilaisia uusia lisukkeita: valmiiksi kootut Harissavoi-maalaisperunat, Patatas Bravas, Chimichurrivoi-rosmariiniperunat, Chimichurrivoi-grillikasvikset ja Harissavoi-grillikasvikset voi joko grillata, pariloida tai paistaa. Grillikauden herkkuhetket viimeistelevät hodariboksistakin tuttu Wasabi-seesami-coleslaw sekä Sriracha-pekoni-perunasalaatti.

Herkku GRILLS by Tomi Björck -uutuustuotteita on saatavilla valikoiduista HOK-Elannon toimialueen Prisma-, S-market, Food Market Herkku- ja Alepa-myymälöistä. HOK-Elannon toimialueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Tuusula ja Vantaa.

Tomi Björckin vinkit raakamakkaroiden valmistukseen grillissä:

  1. Kerralla suuria määriä grillatessa raakamakkaroita voi esikypsentää lävikössä vesihöyryssä 2–3 minuutin ajan, mikä puolittaa paistoajan grillissä.
  2. Kuumenna grilli ja grillaa makkaroita keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai noin 5 minuuttia, jos esikypsensit makkarat.
  3. Kääntele makkaroita välillä, mutta vältä kuoren rikkomista, jotta rasva ei karkaa ja makkarasta tule kuiva. Kypsä makkara on rakenteeltaan napakka ja mehukas.
  4. Anna makkaran jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.