HOK-Elanto 110 vuotta -tarinatuotteet


04.08.2015

HOK-Elannon juhlavuoden tiimoilta muutamat tuotteet on puettu juhlakuosiin. Ne ovat tuotteita, jotka liittyvät osuuskaupan ja pääkaupunkiseudun historiaan. Suurin osa niistä on paikallista tuotantoa. Tuotteet ovat myynnissä HOK-Elannon Alepoissa, S-marketeissa ja Prismoissa, ellei toisin mainita.

Meira SALUDO KUNNON KAHVI 110 v  2,95 (450g; 6,56€/kg)

Saludon juuret ulottuvat 1960-luvulle Rock’n Rollin ja hippiliikkeen kulta-aikaan. Elintaso nousi, Suomi kaupungistui ja kansalaiset halusivat nauttia elämästä suuren maailman malliin. Saludo on suomalaiseen makuun kehitetty runsasarominen kahvi. Aiemmin sitä myytiin pääkaupunkiseudulla vain Elannon myymälöissä.

Panda TÄYTELAKUPALA 110 v 4,95 (900g; 5,50€/kg)

Tiesitkö, että Pandan makeistehtaalla ja osuuskaupalla on yhteinen alkutaival? Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta aloitti 1920 makeisten valmistuksen ja 1961 makeistehtaan nimeksi tuli Panda Suklaatehdas. 1980-luvulla yrityksestä tuli yksityinen Oy Panda Ab. Panda on valmistanut lakritseja vuodesta 1927, ja siitä lähtien ne ovat tehneet tiensä suomalaisten sydämiin.

Taffel  SIPS 110 v 2,45 (325g; 7,54€/kg)

Poimutettu suosikki
Marraskuussa, 1970 vihittiin käyttöön Ahvenanmaalla Suomen ensimmäinen perunalastuja valmistava tehdas, jonka ensimmäinen tuote oli sileä, suolattu ”Taffel Chips”.  Pian sen jälkeen syntyi rinnalle uusia, poimutettuja ja maustettuja perunalastutuotteita. Lajitelman nimeksi vakiintui suomalaisittain ”Taffel Sips”. Edelleen maamme suosituin yksittäinen snackstuote on Taffel Sips poimulastu. Se valmistetaan luonnollisesti kotimaisista aineksista: ahvenanmaalaisesta perunasta, auringonkukka- ja rypsiöljystä sekä maustetaan suolalla.

Meira MUSTAPIPPURI & SUOLA 2-pack 110 v 6,95 (149g; 46,64€/kg)
Meiran tuotteet ovat maistuneet suomalaisissa kahvi- ja ruokapöydissä jo yli 100 vuoden ajan ja pöytäsuola on yksi yrityksen vanhimmista maustetuotteista. Myynnissä S-marketeissa ja Prismoissa HOK-Elannon alueella.

 

Juomaa pöytään
Viime vuosisadan alun Helsingissä oli Elannon kotikaljalla oli suuri merkitys elintarvikehuollossa, jossa kotien säilytysolosuhteet olivat puutteelliset. Kotikaljaa myytiin 5 litran lasipulloissa. Tänä päivänä kotikalja on melko marginaalinen tuote, joten valitsimme tilalle parin paikallisen panimon oluet, jotka valmistetaan juhlavuoden kunniaksi. Myös sitruunasooda oli aikoinaan Elannon oman vesitehtaan, eli virvoitusjuomavalmistamon suosikkituote.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ERIKOIS SITRUUNA-SOODA 110 v  1,89 (0,33l; 5,42€/l, sis. pantti 0,10€)Laitilassa on pitkät perinteet limonaadin valmistamisesta. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Sitruunasooda on valmistettu tarkoin alkuperäisen reseptin mukaan.

Suomenlinnan Panimo TUMMA LAGER 110 v 3,75 (0,5l; 7,30€/l, sis. pantti 0,10€)Suomenlinna kasvoi jo 1700-luvulla vilkkaaksi linnoituskaupungiksi, jossa panimo- ja ravintolatoiminta kukoistivat. Nykyinen Suomenlinnan Panimo perustettiin vuonna 1995 jatkamaan perinnettä.

Bryggeri VAALEA JUHLA LAGER 110 v  3,35 (0,33l; 9,85€/l, sis. pantti ,10€)
Bryggeri Helsinki Panimo jatkaa olutpanimoiden pitkää perinnettä Helsingin keskustassa.
Oluet valmistetaan paikan päällä omilla laitteilla Torikortteleiden kellarissa Sofiankadulla. Myynnissä S-marketeissa ja Prismoissa HOK-Elannon alueella.


Juhlatuotteita ovat myös muun muassa:

Upeat Lumene –tuotteet uniikissa Vallila 110 v meikkipussissa. Yhteishintaan 19,90 (arvo. 55,80)

Touch of Radiance Valokynä, sävy 1, Time Freeze Kiinteyttävä V-Shaping Pikakaunistaja. Myynnissä 6.8. alkaen HOK-Elannon Prismoissa, Sokoksissa, Emotioneissa sekä Alepa Lentoasemalla

Vaasan ALKUPERÄINEN KAURAKAKKU 110 v
Stadin oma leipä, historiallisen herkullinen!
Elannon kaurakakku oli oman leipomon suosikkituote, joka syntyi 1960 ja, jota valmistettiin aina vuoteen 1984. HOK-Elannon 110-vuotisjuhlan kunniaksi kaurakakku palaa tuotantoon lokakuussa, Elannon leipätehtaan alkuperäisen reseptin mukaan leivottuna. Alkuperäinen Kaurakakku on moniviljaleipä, jossa on kaikki hyvän leivän ominaisuudet. Mutta ennen kaikkea Kaurakakku on herkullinen leipä ja stadilainen muotovalio. Se tulee myyntiin lokakuun ajaksi.

 

Palvelutorituotteet
Prisma Kaaren ja HOK-Elannon S-marketien palvelutoreilla myydään elokuussa juhlavuoden tuotteina

Kruunuherkku, sienipihvi 24,90 € / kg
HOK-Elannon 110-vuotisjuhlatuote. Mehevissä pihveissä on herkkusieniä sekä lisämakua antamassa tuoreita yrttejä, kuohukermaa ja aitoa voita.

Saarioinen, uunijuurekset 10,90 € / kg
HOK-Elannon 110-vuotisjuhlatuote. Herkulliset, aidolla vaahterasiirapilla maustetut juurekset maistuvat vaikkapa sienipihvien kera.
Laktoositon, gluteeniton.