HOK-Elanto avaa Suomen ensimmäisen moduulirakenteisen Alepan – myymälä pystytetään muutamissa viikoissa


Järvenpään Jamppaan marraskuun lopussa avautuva Alepa on HOK-Elannon ensimmäinen puurakenteisista moduuleista koottava myymälä, jota voidaan siirtää paikasta toiseen useaan kertaan, ja jonka julkisivua on mahdollista muokata aina kulloiseenkin kohteeseen sopivaksi. Uniikilla myymäläkonseptillaan HOK-Elanto kykenee ketterästi tuomaan korvaavan kauppapalvelun alueelle, joka kärsi ostoskeskuspalosta maaliskuussa 2022.

04.10.2022

S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto on syyskuussa 2022 voittanut Järvenpään kaupungin järjestämän kilpailun tilapäisen kaupan rakentamisesta Järvenpään Jamppaan, jossa ostokeskuspalo vei keväällä mukanaan alueen tärkeitä palveluita, mukaan lukien ruokakaupan. 

Loka-marraskuun aikana entisen ostoskeskuksen paikalle nousee HOK-Elannon omistaman Alepa-ketjun ainutlaatuinen moduulirakenteinen myymälä. Kyseessä on HOK-Elannon ensimmäinen puurakenteisista moduuleista koottava myymälärakennus, joka on sijoitettavissa uudelleen useita kertoja, ja jonka julkisivu voidaan erilaisilla pinnoiteratkaisulla sopeuttaa kulloiseenkin ympäristöönsä. Kokonaispinta-alaltaan 415 neliömetrin kokoinen Alepa Jamppa vastaa sekä kokoluokaltaan, valikoimaltaan että lisäpalveluiltaan perinteistä Alepa-myymälää. 

Valmis konsepti mahdollisti HOK-Elannon ketterän reagoinnin yllättäen muuttuneeseen markkinatilanteeseen 

Myymäläkonsepti on odottanut ensimmäistä sopivaa sijoituspaikkaansa muutaman vuoden ajan. Konsepti kehitettiin alun perin, jotta HOK-Elanto voisi tuoda kauppapalvelut etunojassa uusille, vielä rakenteilla oleville asuinalueille sekä erilaisten kehityshankkeiden yhteydessä purettavien paikallisten ostoskeskusten tilalle väliaikaisratkaisuksi. 

– Jampan palvelutarjonta kutistui huomattavasti ostoskeskuspalon myötä, ja tarve korvaavalle kauppapalvelulle oli kiireellinen. Valmiin konseptimme ansiosta kykenemme vastaamaan kaupungin sekä alueen asukkaiden esittämiin toiveisiin ja tarpeisiin nopealla aikataululla. Moduulirakenteisen Alepa Jampan pystytys käynnistetään lokakuun alussa ja myymälä saadaan avattua asiakkaille jo marraskuun aikana, HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoo. 

Myymälä koostuu yhteensä kymmenestä 4 x 14 metrin mittaisesta moduulista. Myymälän rakenteet, kiinteistötekniikkavaraukset ja myymäläkalusteet tehdään valmiiksi moduulimyymälän toimittajan tuotantotiloissa ja sen osat kuljetetaan tilaelementteinä kohteeseen. 

Alepa palvelee Jampan alueen asukkaita toistaiseksi, ja kestävien moduulirakenteidensa ansiosta se voi tulevaisuudessa matkata vähintään kymmeneen uuteen kohteeseen. Myymälän siirto ja avaus uudessa osoitteessa on mahdollista suorittaa aina noin 6–8 viikossa.