HOK-Elanto halpuuttaa yli sata luomutuotetta – tavoitteena tuplata omistajien luomuostot kolmessa vuodessa


12.10.2015

Halpuutus lähti liikkeelle tunnetuista volyymituotteista, jotka tarjosivat pääosin kotimaisia ja laadukkaita vaihtoehtoja kuluttajan pöytään. Kuluttajien toiveiden mukaisesti seuraava askel tarjosi halpuutettuja tuotteita myös erikoisruokavaliota noudattaville. Nyt vuorossa on luomu.

HOK-Elanto on Suomen suurin luomukauppias, joka myy lähes 20 prosenttia vähittäiskaupoissa myydyistä luomutuotteista Suomessa. HOK-Elannon Prismoissa on halpuutettu yhteensä yli sadan luomutuotteen hintoja. S-marketeissa halpuutettuja luomutuotteita on yli 60 ja Alepoissa yli 50.

”Valitsimme halpuutukseen nyt suosituimpia luomutuotteita Pääkaupunkiseudulla luomua säännöllisesti käyttävien joukko on kasvanut, ja puolet kuluttajista kertoo tuoreen tutkimuksen mukaan aikovansa yhä lisätä luomuelintarvikkeiden käyttöä. Edullisempi hinta saisi kuluttajat ostamaan luomua nykyistä enemmän. Luomumaidon hintaa halpuutimme jo toukokuussa ja nyt tarjoamme ruokakoriin halpuutettuja peruselintarvikkeita, joilla luomun osuutta voi lisätä”, kertoo varatoimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen, joka vastaa HOK-Elannon päivittäis- ja käyttötavarakaupasta.

”Luomun halpuuttaminen on mahdollista, koska olemme tehostaneet omaa toimintaamme ja tingimme omista katteistamme. Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa omistajiemme luomuostot kolmessa vuodessa.”

Puhdasta ja lisäaineetonta

Pro Luomun teettämä kuluttajabarometri kertoo, että aktiivisimpia luomukuluttajia ovat erityisesti lapsiperheet ja eri-ikäiset pariskunnat. Luomuun liitetyt mielikuvat ovat kohentuneet edelleen. Vähän yli puolet barometriin vastanneista kuluttajista mieltää luomun terveelliseksi, vastuulliseksi ja pienimuotoiseksi tuotannoksi. Syyt suosia luomua ovat säilyneet ennallaan. Luomuruokaa ostavat kuluttajat arvostavat luomussa eniten lisäaineettomuutta, puhtautta ja torjunta-aineettomuutta. Myös maku, ekologisuus ja terveellisyys ovat tärkeitä tekijöitä.

Suurimmat luomutuoteryhmät ovat hedelmät ja vihannekset, maitotaloustuotteet, kananmunat ja lihat. Uusia halpuutettuja luomutuotteita ovat esimerkiksi laktoositon luomu kevytmaitojuoma, luomukananmunat ja luomujauheliha.

”Luomutuotteiden halpuutus ulottuu myös vihannestarjontaan. Mukana ovat perunat, porkkanat, keräkaali ja rasiaan pakatut luomutomaatit. Luomun osuuden kasvattaminen edellyttää myös uusien kiinnostavien tuotteiden kehittämistä ja saatavuuden parantamista”, Veli-Matti Liimatainen toteaa. 

Tuotteiden hinnat ja myymäläkohtaiset saatavuudet kannattaa tarkastaa foodie.fi-palvelusta www.foodie.fi

 

Liitteet: