HOK-Elanto palaa juurilleen: Alepa Pajamäki on avattu


21.01.2016

HOK-Elanto ottaa lähitulevaisuudessa omaan käyttöönsä useita omistamiaan liiketiloja, jotka ovat olleet määräaikaisesti vuokrattuina Suomen Lähikauppa Oy:lle. Tämän vuoden ensimmäinen uusi Alepa avattiin 21.1. Pajamäen ostarissa.

Pitäjänmäen teollisuusalueen ja Talin siirtolapuutarhan kupeessa sijaitsevan Pajamäen rakentaminen aloitettiin 1950-luvun puolivälin jälkeen. Kaupunginosan asukasluku oli 1960-luvulla suurimmillaan pitkälti yli 3000 ja alkoi jyrkästi laskea 1980-luvulla lasten lähdettyä maailmalle. Nykyään Pajamäessä on hieman vajaat 2000 asukasta. Pajamäessä on kaksi katua Pajamäentie ja Poutamäentie. Läpikulkuliikenteen puuttuminen pitää alueen kadut rauhallisina.

Ostari on Pajamäen keskus. Se on hiljentynyt, mutta tarjoaa edelleen keskeiset palvelut. Alkuajan Pajamäen viidestä elintarvikeliikkeestä on jäljellä yksi. Se avattiin Pika-Elantona vuonna 1960 ja nimi on sen jälkeen vaihtunut muutamaan kertaan. Nyt on paikat pistetty uuteen uskoon ja uusi Alepa tulee laajalla valikoimallaan ja edullisella hintatasollaan parantamaan alueen palveluja merkittävästi.

Henkilökuntaa uudessa Alepassa on kahdeksan. Päällikkö on Carmen Osanen-Posio, joka on toiminut päällikkönä useassa Alepassa viime vuosina, ennen tätä Alepa Soukassa.

Uusi Alepa on kooltaan 211 m2, joten se edustaa ketjun pienempiä yksiköitä. Tuohon neliömäärään on mahdutettu lähes 3 200 tuotteen valikoima.