Kaarnassa sesongin parhaita makuja


03.04.2017

Kaarnan keittiössä tuoksuu jo kevät. Keittiömestarin menun jälkeen asiakkaat pääsevät herkuttelemaan kauden parhaalla raaka-aineella parsalla. Parsamenu on tarjolla toukokuun loppuun asti.

Forumin kauppakeskuksessa sijaitseva Kaarna tarjoilee nyt asiakkailleen keittiömestarin suosikkiherkkuja. 11.4. asti tarjolla olevassa menussa alkuruokana on sienipannacottaa pikkelöidyillä kasviksilla ja saaristolaisleipämurulla. Pääruokana on paistettua siikaa hernepyreen ja hollandaisekastikkeen kera ja aterian päätteeksi herkutellaan vielä lämpimällä leipäjuustolla ja omena-kanelijäätelöllä. Keittiömestarin suositusmenun on suunnitellut Kaarnan kokki Amina Misri yhdessä keittiömestari Rita Lehtilahden tuella.

– Haluan, että nuoret kokit pääsevät tutustumaan kunnolla raaka-aineisiin ja saavat itsevarmuutta suunnittelutyöhön. Se on motivoivaa ja Amina otti innostuneena haasteen vastaan. Hän on nyt mukana Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutuksessa ja kannustankin nuoria mielelläni itseopiskelun pariin, Lehtilahti sanoo.

Poimi lautaselle parhaat parsat

Huhtikuun puolivälistä alkaen Kaarna ottaa lautaselle kevään ehdottoman suosikkiherkun parsan. Parsamenu on tarjolla 12.4.-31.5. ja menun suunnittelussa on huomioitu puhtaat ja raikkaat maut. Parsa-kausi on yksi Kaarnan tärkeimmistä sesongeista koko vuoden aikana.

– Sesongin aikana parsaa kuluu noin 40 kiloa viikossa, Lehtilahti kertoo.

Menun alkuruokavaihtoehdoissa parsa tarjoillaan Västerbotten-vaahdon ja kananmunan kera tai jokirapusalaatin seassa. Pääruoaksi voi valita parsa-jokirapu-smörrebrödin tai parsaa karitsan sisäfileen, minttuisen punaviinikastikkeen ja puikulaperunaterriinin kera. Listalta löytyy myös kuhaa beurre blanc -kastikkeella ja lämpimällä varhaisperunasalaatilla.

– Menun jälkiruokana on raparperilla ja lakritsilla maustettu creme brulee mansikoiden ja kuusenkerkkäsiirapin kera, Rita Lehtilahti kertoo.

Kaarnassa parsaa löytyy myös juomista. Kokeile parsasiirapilla ja mintulla maustettua gin tonicia tai alkoholitonta parsa-mocktailia.