Kappeli on osa Helsingin historiaa!


02.06.2017

150 vuotta täyttävä ravintola Kappeli juhlistaa merkkipäiväänsä juhlamenulla. Siinä maistuvat Kappelin vuosikymmenten takaiset maut, jotka tarjoillaan vanhan mallin mukaan tehdyiltä lautasilta.

Helsingin parhaimmalla paikalla, Esplanadin puiston päässä sijaitseva ravintola Kappeli avattiin marsalkka Mannerheimin syntymäpäivänä 4.6.1867. Tällä viikolla 150 vuotta täyttävä ravintola on koko olemassaolonsa ajan ollut yksi Helsingin merkittävimmistä tapaamispaikoista kaupunkilaisten keskuudessa.
 
Juhlamenu vie vanhoihin aikoihin
 
Kappelin syntymäpäivä osuu tänä vuonna sunnuntaille. 4. kesäkuuta kello 14 Kappelin lavalla esiintyy laulaja Emma Salokoski, ja seuraavana päivänä starttaa juhlamenu. Se on asiakkaiden saatavilla ainoastaan viikon verran, ja mukana on vuosikymmeniltä tuttuja makuja ja annoksia.
– Menun on suunnitellut keittiömestari Tapio Kyllönen, joka on saanut inspiraatiota suunnitteluun Kappelissa aiemmin tarjotuista ruoka-annoksista. Juhlamenua tarjoillaan normaalin à la carte -listamme rinnalla ja on tarjolla koko päivän, ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kertoo. 
 
Juhlamenu sisältää kaksi alkuruokaa, joista toinen on parsalla maustettu hummerisalaatti kurkun, tillillä maustetun hiillostetun perunan sekä pinaatin kera. Sen jälkeen vuorossa on kahvilla maustettu korvasienikeitto kuusenkerkällä. Suu raikastetaan ennen pääruokaa tyrnisorbetilla, jonka jälkeen vuorossa on paahdettua härän sisäfileetä tryffeliperunoiden, hanhenmaksan ja tumman rosmariini-liemikastikkeen kera. Jälkiruokana on uuniomenaa rapealla kauralla, kinuskilla ja vaniljajäätelöllä. Menu on tarjolla sunnuntaihin 11. kesäkuuta asti ja sen hinta on 79 euroa.
 
Esillä vanhaa esineistöä
 
Kappelin juhlavuosi näkyy ravintolassa koko loppuvuoden ajan. Kesäkuun puolivälissä esille tulee vitriini, jonka sisälle on kerätty Kappelin vanhaa esineistöä Hotelli- ja ravintolamuseon arkistosta. Esillä on muun muassa valokuvia, postikortteja, serviettejä ja aterimia.
 – Olemme teettäneet käyttöömme myös kopiot vanhoista Kappelissa käytössä olleista lautasista. Juhlamenu tarjoillaan niiltä lautasilta, samoin osa à la carte -listan annoksista, Santeri Uusitalo kertoo.
 
Juhlavuoden kunniaksi tarjolla on myös Kappeli-olut. Se on tehty samalla reseptillä kuin kuin aikoinaan Kappelin omassa panimossakin. Panimo lopetti toimintansa vuonna 1999.