Keskiyöllä jono ovella Prisma Kaaressa


01.12.2016

Prisma Kaari avasi ovensa 1.12.2016 klo 0.00 ja sulkee ne seuraavan kerran 24.12.2016 klo 16. Ensimmäisen yön avausta odotti ulkopuolella noin sata asiakasta

Ensimmäisen yön aikana eli keskiyön ja aamuseitsemän välillä Prisma Kaaressa kävi arviolta 300– 400 asiakasta. Ensimmäisen yöaukiolon kunniaksi tarjolla oli muun muassa televisioita tarjoushintaan. Kaikki 70 avajaistarjoustelevisiota myytiin loppuun ensimmäisen 25 minuutin aikana. Katso video.

– Kaikki sujui hyvin ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Asiakkaiden määrää emme uskaltaneet etukäteen arvioida. Kyseessä on uusi ja samalla vieras asia kuluttajille. Nyt kun homma on saatu mukavasti alulle toivomme, että pitempi asiointiaika helpottaa ruuhkia ja avittaa siten kaikkien liikkumista, arvioi Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

Prisma Kaari sijaitsee kahden pääväylän risteyksessä. Viiden kilometrin säteellä asuu yli 200 000 helsinkiläistä. Keskeisen sijainnin lisäksi Prisma Kaaren valtteja ovat laaja ruoka- ja käyttötavaravalikoima.

– Tämä on meille mielenkiintoinen hyppy tuntemattomaan. Hypermarketin ympärivuorokautinen aukiolo on Suomen oloissa ainutlaatuinen kokeilu, Riiali sanoo.

 

Rauhaisa ostosaika sai lämpimän vastaanoton

HOK-Elannossa pidennettiin kauppojen aukioloaikoja laajasti heti aukioloaikojen vapauduttua. Asiakkaat ovat ottaneet pidennetyt aukioloajat avosylin vastaan niin Prismoissa, S-marketeissa kuin Alepoissa. Prisma Kaari on palvellut jo kohta vuoden päivät kello 7–23.

– Olemme huomanneet, että monet tulevat iltaisin ostoksille ajan kanssa ja perehtyvät silloin tarkemmin myös käyttötavaravalikoimaan. Esimerkiksi pienten lasten vanhemmista toinen asioi mieluusti silloin, kun päivän säpinä on ohi ja lapset saatu nukkumaan.

– Nyt kun joulu lähestyy ja tieto öisestä ostosmahdollisuudesta leviää, on jännittävä nähdä, miten asiakkaamme lähtevät hyödyntämään tätä uutta mahdollisuutta, Ilkka Riiali tuumii.

 

Kaikki töissä omasta halustaan

Riialia ilahduttaa joulunajan 24/7-aukiolossa myös oman henkilökunnan suhtautuminen.

– Yötöihin tulijoita oli enemmän kuin vuoroja. Kaikki joulunalusajan yövuoroissa työskentelevät ovat paikalla omasta nimenomaisesta toivomuksestaan, hän kiittää.

– Meillä työskennellään toki muutoinkin läpi yön. Nyt asiakkaamme näkevät uudella tavalla, miten hypermarketin tarjontaa täydennetään yön tunteina ja mitä muuta tapahtuu aikaan, jolloin kauppa on tavallisesti kiinni.

Lisätietoja:

HOK-Elannon Prisma-ketju
Ketjujohtaja Lassi Juntunen, p. 010 76 68079. lassi.juntunen(at)sok.fi
Prismajohtaja Ilkka Riiali, Prisma Kaari, p. 010 76 68004, ilkka.riiali(at)sok.fi