Ravintola Kappelissa häärii oma blinikokki
Ravintola Kappelissa paksut tattariherkut paistaa erityinen blinikokki. ”Blinejä paistetaan meillä 200–400 päivässä, joten asiaan perehtyneen blinikokin valjastaminen on koettu hyväksi ratkaisuksi. Pannuja on valmiudessa kymmeniä, kirkastettua voita kattilallinen”, kertoo Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen. ”Rapea ja herkullinen blini syntyy yön yli tekeytyneestä, usean vuosikymmenen ikäisen reseptin pohjalta sekoitetusta taikinasta.”
Asiakkaiden suosikkivalinta Kappelin blinilistalta on blinipaletti, jonka lisukevalikoimaan kuuluu siianmätiä, savuporomoussea, metsäsienisalaattia ja katkarapuskagenia smetanan, suolakurkun ja sipulin ohella. ”Lisukkeet ovat asiakkaidemme mieltymysten mukaiset, joten pidämme perinteistä kiinni”, Martiskainen toteaa. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu ja yksittäisiä bliniannoksia. Juomalistalta suositellaan hapokasta rieslingiä, lagerolutta ja pirskahtelevaa samppanjaa.
Villisikamoussea blineille Vltavassa
Tsekkiläisravintola Vltavan neljän lisukkeen blinipaletista löytyy myös keskieurooppalaisia makuvivahteita villisikamoussen muodossa. Blinien kyytipojaksi kannetaan kylmää Pilsner Urquellia. Kaivopihan maalaisnostalgisen Zetorin 39 euron blinimenu sisältää maa-artisokkakeittoa, kolmen täytteen blinizetin sekä jälkiruoaksi vadelma-mansikkasorbettia.
Merimiesravintola Salvessa blinejä tarjoillaan asiakkaan valitsemin lisukkein, suosikkeina siian- ja kirjolohenmäti. Blinien alkuun ravintolan väki ehdottaa testaamaan baarin merimieshenkisiä cocktaileja, ja jälkiruoaksi kaura-omenapaistosta talon omalla suolakinuskikastikkeella.
Ravintolat tarjoilevat myös vegaanisia ja gluteenittomia bliniannoksia. Talven klassikkoherkut tarjolla 10.1.–12.3.2023.
Blinimenut ja pöytävaraukset: Raflaamo
Kuva: Aki Rask