Lisää latauspisteitä itään ja koilliseen – Kahdeksan uutta sähköautojen ABC-latauspistettä Prisma Viikkiin


HOK-Elanto kasvattaa ja monipuolistaa sähköautojen ABC-latauspisteverkostoaan tämän vuoden aikana yhteensä 222 pisteellä.

18.06.2021

Sähköautojen latauspisteiden määrä Prisma Viikissä kasvaa kahteentoista, kun ABC avaa neljä AC-peruslatauspistettä ja neljä DC-teholatauspistettä parkkihalliin. Viime viikolla avattiin Prisma Itäkeskukseen kuusi uutta AC-peruslatauspistettä hybridiautoilijoiden iloksi. Prisma Itäkeskuksessa on nyt yhteensä 10 latauspaikkaa.

HOK-Elanto kasvattaa ja monipuolistaa sähköautojen ABC-latauspisteverkostoaan tämän vuoden aikana yhteensä 222 pisteellä. Uusia latauspisteitä rakennetaan Prismojen ja S-marketien yhteyteen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä. Elokuun alussa avataan uudet latauslaitteet Keravalle, Järvenpäähän ja Hyvinkäälle. 

  • Haluamme tukea kehitystä kohti vähähiilisempää liikkumista. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella ABC kehittää myös muita liikenteen energiamuotoja, HOK-Elannon ABC-ketjun johtaja Hannu Houni toteaa. 

HOK-Elannon kaikissa myymälöissä, ravintoloissa ja muissa toimipisteissä – siis myös latauspisteissä – käyttämä energia on 100-prosenttisesti uusiutuvaa. Tästä 84,9 prosenttia tuotetaan tuulivoimalla ja loput vesi- ja biovoimalla. 
Latauslaitteistot toimittaa kotimainen Kempower. Laitteistot suunnitellaan ja valmistetaan Lahdessa.  

HOK-Elannon latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmätasoista hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa lähivuosina koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Uusista laitteistoista haetaan aluksi käyttökokemuksia ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen lataukseen HOK-Elannon latauspisteissä. Lataus muuttuu maksulliseksi vuoden 2021 aikana, minkä jälkeen maksu tapahtuu ABC-mobiilisovelluksella. 

Prisma Viikissä:
4 DC –teholatauspistettä täyssähköautoille
8 AC –peruslatauspistettä kaikille sähköautoille

Prisma Itäkeskuksessa:
4 DC –teholatauspistettä täyssähköautoille
6 AC –peruslatauspistettä kaikille sähköautoille