Maria Hekkalasta HOK-Elannon henkilöstöjohtaja


Maria Hekkala, s. 1978, BBA, on nimitetty HOK-Elannon uudeksi henkilöstöjohtajaksi ja hän on aloittanut tehtävässään 1.1.2021. Maria Hekkala on henkilöstöjohtajana HOK-Elannon johtoryhmän jäsen ja hän raportoi toimitusjohtaja Veli-Matti Liimataiselle. Marian edeltäjä, HOK-Elannon henkilöstöjohtajana vuodesta 1996 toiminut Antero Levänen jäi eläkkeelle 31.12.2020.

04.01.2021

Maria Hekkala siirtyi HOK-Elantoon päivittäistavarakauppaketju Lidlistä, jossa hän toimi erilaisissa liiketoiminnan asiantuntija- ja johtotehtävissä 13 vuoden ajan. Viimeisimpänä Hekkala työskenteli Lidl Suomen henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016. Maria Hekkala on työskennellyt myös S-ryhmään kuulumassa Koillismaan Osuuskaupassa 1997-1998. Koulutukseltaan Hekkala on BBA (Bachelor of Business Administration) Helsingin kauppakorkeakoulusta.

– Hyvinvoiva, osaava ja työhönsä tyytyväinen henkilöstö on kaiken toimintamme keskiössä ja tätä tukee hyvän esimiestyön jatkuva kehittäminen. Haluamme, että HOK-Elanto on jatkossakin pääkaupunkiseudun ja Keski-Uusimaan innostavin työpaikka, ja Marian vahva kokemus kaupan alan liiketoimintaa tukevasta johtamisen ja osaamisen sekä työhyvinvoinnin kehittämisestä tukee meitä tässä työssä. Olemme iloisia saadessamme Marian osaamisen osaksi tiimiämme ja toivotankin Marian lämpimästi tervetulleeksi, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen sanoo.

– HOK-Elanto on Suomen upeimpia työnantajia jo 6000 työntekijälle. Yhtiössä panostetaan ihmisiin, välittävän ja innostavan työkulttuurin kehittämiseen sekä työhyvinvointiin. Se on luonut monipuolista osaamista sekä liiketoiminnassa tarvittavaa ketteryyttä ja työpaikan, jossa ihmiset viihtyvät erinomaisesti.  Kaupan alan muuttuva toimintaympäristö ja HOK-Elannon monipuolinen, asiakasta lähellä oleva liiketoiminta tarjoavat paljon mahdollisuuksia työn ja sitä tekevien ihmisten kehittämiseen. Olen innoissani ja ylpeä päästessäni osaksi HOK-Elannon tiimiä ja rakentamaan yhtiön tulevaisuutta yhdessä eteenpäin, Maria Hekkala sanoo.

Maria Hekkala aloitti HOK-Elannon johtoryhmässä yhtiön pitkäaikaisen henkilöstöjohtajan Antero Leväsen jäätyä eläkkeelle 31.12.2020. Antero työskenteli 33 vuoden ajan henkilöstöjohdon tehtävissä S-ryhmän eri yrityksissä, viimeisimpänä Helsingin Osuuskaupan henkilöstöjohtajana 1996 – 2003 ja HOK-Elannon henkilöstöjohtajana 2004 – 2020.

– Haluan kiittää Anteroa pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta työstä HOK-Elannossa. Antero on ollut luomassa HOK-Elannon yrityskulttuuria sekä arvomaailmaa ja on omalla panoksellaan yhdessä tiiminsä kanssa luonut vahvan pohjan henkilöstöjohtamiselle, joka tukee osuuskauppamme tavoitteita. Toivotan Anterolle mitä parhainta menestystä tuleville vuosille, Veli-Matti Liimatainen sanoo.