Mehukkaita makuja Memphis Kampin kesässä


26.06.2017

Memphis Kampin kesälista on täynnä raikkaita makuja ja barbequehenkeä. Katso videolta lisää! Kokeile herkullisia samosanyyttejä myös kotona.

Erillinen kesälista on Memphis Kampissa jo klassikko. Tänä vuonna listalta löytyy tuttuun tapaan raikkaita ja kesäisiä sormin syötäviä annoksia, joiden joukossa on myös vegaanivaihtoehtoja. Uutuutena listalle on nostettu ribsit, jotka valmistetaan helsinkiläisen Lihakauppa Roslundin laatulihasta.
 – Kesälista on hyvä tapa kokeilla uusia makuja ja annoksia asiakkailla. Jos jostain annoksesta tulee erityisen suosittu, on se helppo nostaa myös syksyn listalle, Memphis Kampin vuoromestari Jani Laitinen kertoo.
 
Kesälistalta löytyy esimerkiksi Memphis Platter Summer Edition. Se on helppo jakaa kaverin kanssa, sillä lautaselta löytyy runsaasti niin teryakilla maistettua broileria, mozzarellatikkuja kuin bataattilohkojakin. Raikkautta tuovat ananas ja meloni. Annoksessa olevat samosanyytit tehdään itse keittiössä alusta asti, ja niiden reseptin on suunnitellut vuoromestari Dominic Villaflor.
 Samosat olivat kevään kasvisruokaviikkojemme hitti, ja sen takia ne päätyivät mukaan platteriinkin. Asiakkaat toivovat niitä jatkuvasti listalle ja syksyllä samosat pääsevätkin à la carte -menuun, ravintolajohtaja Sanna Laitinen lupaa.
 
Kesälistan herkkujen kaveriksi suositellaan keskimakeaa Fresita Blueberry & Raspberry -kuohuviiniä. Aidolta mustikalta ja vadelmalta maistuvaa kuohuviiniä löytyy myös raikkaasta Berry Jug -kannusta sekä kesäisestä mojitosta.
 – Fresitan uusi puolimakea kuohuviini on täydellinen pari Memphis Kampin kesäiselle annokselle, kuohuviiniä ja kesälistan herkkuja testannut Kulinaari-blogin Kimmo Ollila sanoo.
 
Samosanyytit
(4 kpl)
 
200 g bataattia
100 g herneitä
1 rkl valkosipulitahnaa
1 rkl savuchilitahnaa
1 rkl silputtua persiljaa
ripaus suolaa
filotaikinaa
 
Kypsennä bataatti ja herneet. Soseuta herneet ja bataatti, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
Kääri massa filotaikinaan nyyteiksi ja friteeraa kypsäksi kuumassa öljyssä.