Mummotunneliin avautuva Sir Eino houkuttelee nostalgiannälkäisiä boomeereita ja milleniaaleja retrokonseptilla – ”Juhlaseuraa viitenä päivänä viikossa”


Muistatko vielä IRG-Gallerian, Onnenpyörän, lantiofarkut ja kannettavat CD-soittimet? Moni vuosituhannen vaihteessa nuoruuttaan juhlinut muistaa myös Eteläespan sukupolvi-kokemukseksi nousseen klassikkobaari Sir Einon, jonka tanssilattialla kreisibailattiin niin Lordin viisuvoittoa kuin Markku Uuspaavalniemen curling-kultaakin.

08.02.2024

Kumman kaa -hittisarjastakin tuttu Ellun ja Annen kantapaikka Sir Eino palaa synnyinseuduilleen. Keskustan suosituimmaksi afterwork-paikaksi tähtäävä ”bailaava retropubi” aukeaa Mummotunneliin keskellä kylmintä talvea ja korvaa loppiaisena sulkeneen Pub Gasellin. Avajaisia juhlitaan perjantaina 9.2. ja lauantaina 10.2.

– Sir Einossa palataan perusasioiden äärelle. Vuodesta toiseen vaihtuvien trendibaarien rinnalle tahdomme tarjota mutkattoman vaihtoehdon, jossa keskeistä on viihtyminen ja nostalgiset muistot. Sir Einon myötä nostamme legendaarisen Mummotunnelin kiinnostavuutta myös talvella, toteaa HOK-Elannon ravintoloiden johtaja Satu Rytkönen.

Mummotunneliin avattava Sir Eino luottaa keskustan vetovoimaan juhlapaikkana ja houkuttelee asiakkaikseen erityisesti 30–60-vuotiaita kaupunkilaisia ja lähialueen yritysten työporukoita.

– Einoon ovat tervetulleita niin boomerit kuin milleniaalitkin. Ikä on meillä vain numero, eikä elämää oteta liian vakavasti. Haluamme luoda Einosta sen paikan, jossa juhlaseuraa löytyy viitenä päivänä viikossa, toteaa ravintolajohtaja Riku Haajanen.

Konseptin osalta Sir Eino on täyttä retroa. Sisustus on yhdistelmä englantilaista pubia ja tanskalaista boheemia modernismia. Keskiviikkoisin ja torstaisin järjestetään livekeikkoja men-neiden vuosikymmenten hengessä. Viikonloppuisin juhlakansaa tanssittaa DJ.

Drinkkilistakin on kuin suoraan vuosituhannen vaihteesta. Sir Einossa Ampiainen, Piña Colada ja Kelkka eivät ole kirosanoja, vaan niillä tilataan juomat nostalgiannälkäisille – tai janoisille. Drinkkilistaa täydentää monipuolinen olutvalikoima, jossa painottuvat lähialueen pienpanimoiden tuotteet.

”Modernilla retrosydämellä” varustettu Eino tarjoaa aikamatkan nuoruuteen – aikaan, jolloin markka oli vielä käypää valuuttaa, internet oli vasta idea, eikä älypuhelimia ja sosiaalista mediaa ollut häiritsemässä elämästä nauttimista.

Sir Einon, bailaavan retropubin avajaisia vietetään perjantaina 9.2. ja lauantaina 10.2. Sir Eino sijaitsee Mummotunnelissa, osoitteessa Aleksanterinkatu 46. Aukioloajat: Ti-to 16-01 ja pe-la 14-03. Ikäräja on 20 vuotta. Vantaan Sir Eino Flamingo jatkaa toimintaansa normaalisti.

Lisätietoja: Riku Haajanen, ravintolajohtaja, Mummotunneli, HOK-Elanto, riku.haajanen@sok.fi, 010 766 4671 Satu Rytkönen, johtaja, ravintolat, HOK-Elanto, satu.rytkonen@sok.fi, 010 766 0647 Sir Eino Mummotunneli | Raflaamo.fi Sir Eino Helsinki (@sireinohelsinki) • Instagram photos and videos