Murheellisten laulujen maa -pienoiselokuvan on nähnyt jo yli 200 000


11.12.2015

HOK-Elanto juhlisti 110-vuotista taivaltaan julkistamalla 5.12. vetoomuksen joulurauhan puolesta elokuvaohjaaja Aleksi Salmenperän ohjaaman pienoiselokuvan muodossa. Eppu Normaalin Murheellisten laulujen maa -klassikkokappaleeseen pohjautuvan teoksen on HOK-Elannon YouTube-kanavassa ja Facebook-sivulla nähnyt yhteensä jo yli 200 000 katsojaa.

Osuuskaupan perustamisen aikaan 1900-luvun alussa Helsinki oli pienempi, mutta silti hyvin monimuotoinen kaupunki.   Pääkaupunkiseutu on koko HOK-Elannon 110-vuotisen historian ajan vetänyt puoleensa ihmisiä kaikkialta Suomesta ja Suomen ulkopuolelta.

  • Tänne asettuneet ihmiset ovat meille hyviä asiakkaita, asiakasomistajia ja myös potentiaalisia työkavereita, toteaa HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.
  • Ohjaaja Aleksi Salmenperän toteutuksessa maahanmuuttajilta näyttävät henkilöt tekevät perin tuttuja suomalaisia asioita yhdessä. Niin he tekevät tänäkin päivänä meidän kaupoissamme ja ravintoloissamme. Elokuvan roolituksessa ei ole haettu matemaattista edustavuutta, vaan kontrastia käytetään tehokeinona.

Viime vuosina HOK-Elanto on ollut aktiivisesti mukana luomassa edellytyksiä maahanmuuttajien kotouttamiselle ja tulokkaiden valmentamiselle työelämään. Työntekijöitä osuuskaupalla on yli 40 eri maasta. Alepa-ketjussa yli 10 prosenttia henkilöstöstä on ulkomaista syntyperää. Koko HOK-Elannon henkilöstöstä syntyperältään ulkomaalaisten osuus on neljä prosenttia.

  • On selvää, että samansuuntainen jakauma näkyy myös asiakaskunnassamme ja isona toimijana haluamme palvella tasapuolisesti kaikkia asiakkaitamme. Halusimme julkaista elokuvan keinoin tehdyn vetoomuksen joulurauhan ja yhdessä tekemisen puolesta aikana, jolloin yhteiskunnan ilmapiiri tuntuu kovenevan ympärillämme. Vaikeina aikoina tämä kansakunta on löytänyt vahvuutensa unohtamalla ristiriidat ja puhaltamalla yhteen hiileen, Matti Niemi uskoo.

#joulurauhaa  #vastuullisuus @hokelanto

http://bit.ly/1IvWrej