Neljä uutta sähköautojen ABC-latauspistettä käyttöön Prisma Itäkeskuksessa 


HOK-Elanto tuo pääkaupunkiseudulle ja Uudenmaan alueelle 222 sähköautojen latauspistettä tämän vuoden aikana. Ensimmäiset uudet latauslaitteet otetaan käyttöön tiistaina 27.4. Prisma Itäkeskuksen pysäköintihallissa. 

27.04.2021

Ensimmäisessä vaiheessa Itäkeskukseen avataan neljä DCpikalatauspistettä, joissa latausteho on aluksi ohjelmallisesti kiinteäksi ohjelmoitu 25 kW / latauspiste. Jatkossa latausteho yksittäisessä latauspisteessä on jopa 80 kW. Uudet AC-asiointilatauspisteet otetaan Itäkeskuksessa käyttöön touko-kesäkuun vaihteessa. 

Uudesta laitteistosta haetaan aluksi käyttökokemuksia ja asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen lataukseen kaikissa HOK-Elannon latauspisteissä. Lataus muuttuu maksulliseksi vuoden 2021 aikana. Maksu tapahtuu ABC-mobiilisovelluksella. 

Uudellamaalla on jo yli puolet Suomen ladattavasta autokannasta. HOK-Elanto laajentaa ja monipuolistaa merkittävästi sähköautojen latauspisteverkostoaan. Uusia latauspisteitä rakennetaan tämän vuoden aikana Prismojen ja S-marketien yhteyteen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla, Järvenpäässä, Hyvinkäällä, Tuusulassa, Mäntsälässä ja Nurmijärvellä.  

– Tähänkin asti kaikissa Prismoissamme on voinut ladata hybridi- ja sähköautoja.  Ladattavien autojen määrä kasvaa ja latauspisteiden merkitys asiakkaiden arjen asioinnin yhteydessä on yhä tärkeämpää – siksi tuomme latauspisteitä yhä useamman marketin yhteyteen. Tietysti haluamme myös tukea kehitystä kohti vähähiilisempää liikkumista, HOK-Elannon ABC-ketjun johtaja Hannu Houni toteaa. 

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, latauslaitteet Lahdesta  

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön. 

Laitteistot toimittaa kotimainen Kempower. Laitteistot suunnitellaan ja valmistetaan Lahdessa.  

HOK-Elannon latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmätasoista hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa lähivuosina koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.