Nyt kannattaa liittyä HOK-Elannon omistajaksi


26.11.2015

HOK-Elannon edustajisto käsitteli tänä syksynä osuusmaksun rahastokorotusta 100 euroon. Käsittelyn aikana katkaistiin mahdollisuus liittyä jäseneksi eli omistajaksi syyskuun alussa.

Edustajiston hyväksyttyä sääntömuutoksen osuusmaksun korotuksesta ja sääntöjen vahvistuttua kaupparekisterissä, on uusien jäsenten liittyminen taas alkanut marraskuussa. Nyt kannattaa tehdä hyvä päätös, sillä tarjolla on jopa 100 € arvoinen liittymisetu.

Uusien jäsenten osuusmaksu on 100 euroa, josta liittyessä maksetaan vähintään 20 euroa. Uudella jäsenellä on viisi vuotta aikaa maksaa osuutensa täyteen esimerkiksi kerryttämällä Bonusta. Osuusmaksu on jäsenen sijoitus, jolla hän osallistuu osuuskaupan toimintaan. Se säilyy hänen pääomanaan ja palautetaan esimerkiksi jäsenen erotessa. Osuusmaksulle maksetaan korkoa, jonka suuruus päätetään vuosittain tilinpäätöksen tuloksen perusteella edustajiston kevätkokouksessa. Viimeisen viiden vuoden aikana osuuspääoman korko on ollut 10 prosenttia.

Osuuspääoman koron lisäksi asiakasomistaja hyötyy jäsenyydestään mm. ostokertymään perustuvan Bonuksen muodossa. Lisäksi hän saa maksutapaedun, S-Pankin myöntämän ilmaisen Visa-kortin sekä lukuisia muita osuuskaupan, S-ryhmän ja partnereiden tarjoamia etuja.  Yhteenlaskettu hyöty on vuosittain keskimäärin noin 190 euroa taloutta kohden. Osuusmaksu puolestaan on kertasijoitus, joka säilyy jäsenen pääomana.

Omistaja voi myös vaikuttaa osuuskaupan hallintoon äänestämällä HOK-Elannon edustajiston vaaleissa. Seuraavat vaalit järjestetään ensi keväänä. Sekä äänestäminen, että ehdokkaaksi asettuminen edellyttää liittymistä HOK-Elannon omistajaksi viimeistään 31.12.2015.  

HOK-Elannon 600 000. omistaja

Muutamaa päivää ennen kuin uusien jäsenten liittyminen keskeytettiin sääntömuutoskäsittelyn ajaksi, ehti Aki Aranko (29 v.) liittyä jäseneksi ja hänestä tuli HOK-Elannon 600 000. omistaja. Asia oli ollut pohdinnassa jo pidempään.
– Olemme kavereiden kanssa usein puhuneet tavoista, joilla voi säästää rahaa. Monet heistä ovat suositelleet vihreän kortin hankkimista mutta se on jotenkin jäänyt vaiheeseen, Aki tuumii.
– Loppukesästä olimme reissussa Turussa ja huomasin, että omistajana olisin asunut hotellissa huomattavasti edullisemmin. Päätin, että nyt ei enää viivytellä. Netissä liittyminen kävi kätevästi ja maksoin samalla koko osuusmaksun.

Aki asuu nyt Kalliossa ja on viihtynyt näillä kulmilla ja Alppilassa koko ikänsä. Hän työskentelee Pitäjänmäellä autonkuljettajana.

–Täällä kotikulmilla asioin sekä Kirstinkadun Alepassa että Ympyrätalon S-marketissa. Työmatkalla Kannelmäen Prisma on aika hyvin matkan varrella. Vaikka asioin niissä jo aiemmin, olen kyllä huomannut keskittäväni ostoksia entistä tarkemmin. Jonkin verran tulee myös käytyä ravintoloissa, joissa saa Bonusta, Aki toteaa.

Näin liityt

Liittyminen käy helposti joko verkkopankkitunnuksilla nettisivuillamme tai kaupassakäynnin yhteydessä Prismoissa, S-marketeissa ja Alepoissa ja Sokos Helsingissä. Liittyessä täytetään asiakasomistajasopimus ja maksetaan 100 euron osuusmaksu. On myös mahdollista maksaa liittyessä vähintään 20 euroa ja kerryttää osuusmaksu täyteen Bonuksilla viiden vuoden kuluessa. Samalla saat käyttöösi S-Etukortin ja sinulle avataan tili S-Pankkiin Bonuksen ja muiden rahana maksettavien etujen maksamista varten.