Pikkujoulut buukataan nyt – tiesitkö, että Kappelista voit varata oman juhlakellarin?


Pikkujoulusesonki lähestyy ja varaukset työpaikan ja ystäväporukoiden pikkujouluille tehdäänkin viimeistään nyt. HOK-Elannon monipuolinen ravintolavalikoima tarjoaa huikeat puitteet monenlaisiin pikkujouluihin – olipa toiveissa sitten laadukas illallinen, olutmaistelu, oma juhlakellari tanssimiseen tai yksityinen Aasia-henkinen karaokehuone, jossa laulaa sydämen kyllyydestä.

12.10.2023

Pikkujoulusesonki on HOK-Elannon ja Sokotelin teettämän tutkimuksen* mukaan kuumimmillaan marraskuun puolivälissä ja pikkujouluja vietetään useimmiten työkavereiden tai omien ystävien kanssa, noin 3–15 hengen porukoissa. HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Satu Rytkönen ja ravintola Kappelin ravintolajohtaja Santeri Uusitalo kertovat, mitä kaikkia erilaisia vaihtoehtoja HOK-Elannon ravintolavalikoimasta löytyy pikkujoulujen viettoon.

Satu Rytkönen, mitkä ovat erikoisuuksia, joita HOK-Elannon valikoimista löytyy pikkujoulujen viettoon?

Ravintolavalikoimistamme löytyy niin tasokkaita ruokaravintoloita, rentoja OlutHuoneita kuin kuin uniikkeja juhlapaikkojakin. Ainutlaatuisina puitteina pikkujoulujen viettoon mainitsisin Sing & Poren, josta voi varata omalle seurueelle yksityisen karaokehuoneen erilaisilla ja erikoisillakin teemoilla. Tunnelma on kuin Tokiossa tai Seoulissa! Keskellä Helsinkiä sijaitseva Sing and Pore on osa legendaarista Mummotunnelia, joka on itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka erityisesti kesäisin.

Toinen vinkkini on SpåraKOFFin ja ravintola Zetorin yhdistelmä, joka on täysin ainutlaatuinen konsepti. Pikkujouluja tai muita juhlia varten voi siis varata yksityisen ajelun SpåraKoff-raitiovaunulla, joka kurvaa lopuksi kolmen ruokalajin illalliselle Zetoriin.

Kolmas rento tapa viettää iltaa porukalla on suunnata Beer Tastingiin, joka on myynnissä kaikissa OlutHuoneissamme. Vastikään uudistunut Oluthuone Kaisla on ykköspaikka olutmaisteluun ja sinne kannattaakin suunnata, vaikka pikkujouluetkoille, viettämään iltaa oluiden lisäksi lautapelien merkeissä.

Mitä vinkkejä annat pikkujouluillalliselle?

HOK-Elannon ravintoloista löytyy vaihtoehtoja laidasta laitaan, tapaksista useamman ruokalajin illallisiin. Esimerkiksi ravintola Vltava aivan Helsingin päärautatieaseman kupeessa tarjoaa tunnelmallisen ympäristön seurustelulle ja hauskanpidolle tsekkiläisten ruokien kera. Vltavasta voi vuokrata myös tilavan kabinetin omalle porukalle pikkujoulujuhlia varten.

Ydinkeskustassa sijaitsevaa ravintola Casa Largoa on kutsuttu Helsingin espanjalaiseksi sydämeksi. Tapaksien ystäville ravintola onkin ihanteellinen paikka syödä yhdessä pitkän kaavan mukaan, monia eri makuja maistellen.

Kappeli on tietenkin ruokaravintoloidemme kruununjalokivi, mutta siitä voi kertoa tarkemmin Kappelin loistava ravintolajohtaja Santeri.

Santeri Uusitalo, millaisia pikkujouluja Kappelissa voi viettää?

Historiallisena ravintolana Kappeli on tietysti oikea kohde, kun kaivataan hienoja puitteita tasokkaaseen pikkujouluillalliseen. Kappeli nousi keskelle Helsingin Esplanadia vuonna 1867 ja oli jo silloin paikka, jossa kohdattiin ruoan äärellä. Sellaisena se on pysynyt meidänkin käsissämme.

Ruokailun lisäksi Kappelissa voi myös juhlia vaikkapa tanssien, sillä Kappelistahan löytyy myös Kellari, joka on vuokrattavissa oleva uniikki juhlatila noin 25–100 hengen pikkujouluihin. Kappelissa tarjoillaan jälleen perinteinen kolmen ruokalajin joululounas ajalla 7.12–22.12. Joululounas on tarjolla sekä yläkerran ruokasalissa sekä kellarissa. Yksityistilaisuuksiin, kuten pikkujouluihin on tilattavissa myös jouluinen buffet-pöytä. Kappelia keskeisempää sijaintia pikkujouluille saa hakea!

Kurkkaa HOK-Elannon ja Sokotelin pikkujoulutarjonta sekä joulumenut Raflaamosta:

Pikkujoulut 2023 Ravintolat ja menut | Varaa pikkujoulut 2023 nyt! | Raflaamo.fi

 

*Lähde: HOK-Elanto ja Sokotel – Joulusesonkitutkimus: Joulu 5/2023, vastaajamäärä 1407, SOK Markkina- ja asiakasymmärrys Feelback Group