Poikkea kaupungin parhaalle parsalle Kappeliin!


03.03.2017

Katso video! Ravintola Kappelin perinteiset parsaviikot kutsuvat jälleen herkuttelemaan sesongin parhaalla raaka-aineella. Nauti parsa-annokset lasillisella raikasta Zinck Pinot Gris -valkoviiniä.

Huhtikuun puolivälissä alkaneet parsaviikot tarjoilevat jälleen monenlaisia makuja ravintola Kappelin asiakkaille. Parsamenun alkuruokavaihtoehtoina on samppanjalla maustettu kuohkea parsakeitto tai salaatti marinoidun tomaatin ja savustetun kotijuuston kera. Pääruokana parsa tarjoillaan grillatun maitovasikan ja paistetun kateenkorvan kera tai risotossa, jonka lisäksi lautasella on myös pähkinävoissa paistettu rapuvarras ja hummeri-rapulientä.
 
Pääruoista klassisin, parsa-annos hollandaisekastikkeella, onnistuu myös kotikeittiössä. Herkku tarjoillaan uppomunan, tiristetyn lehtikaalin ja suolaheinän kera. Suositusviininä kaikille annoksille on ranskalainen puolikuiva Zinck Pinot Gris.
 – Kevyen kukkainen Pinot Gris toimii erinomaisen hyvin keväisen parsa-annoksen kanssa. Viinin hapokkuus leikkaa hienosti hollandaisekastikkeen tuhtiutta, parsaa ja viiniä testaamassa ollut Sini Jaakkola Nautiskellen-blogista kertoo.
 
Parsamenusta löytyy myös herkullisia aperitiiveja. Kokeile esimerkiksi parsa gin tonicia, jossa maistuu parsasiirappi ja minttu. Samoja makuja löytyy myös alkoholittomasta parsa mocktailista. Parsaviikot ovat käynnissä Kappelissa 31.5. asti.