Prisma Kaari avaa ovensa keskiyöllä


30.11.2016

Prisma Kaari avaa ovensa 1.12.2016 klo 0.00 ja sulkee ne seuraavan kerran 24.12.2016 klo 16. Keskiyöllä alkava hypermarketin ympärivuorokautinen aukiolo on Suomen oloissa ainutlaatuinen kokeilu. Henkilökunta lähtee siihen reippaasti: yötyövuoroihin oli tunkua.

Suomen suurin ruokakauppa Prisma Kaari sulkee normaalisti keskiviikkona 30.11.2016 kello 23. Tunnin kuluttua eli 1.12.2016 kello 0.00 ovet avautuvat uudestaan, ja seuraavan kerran ne menevät kiinni jouluaattona 24.12.2016 kello 16. Hypermarketin ympärivuorokautinen joulunajan aukiolo toteutuu Suomessa ensi kertaa.

– Kauppojen aukiolon vapauduttua asiakkaamme ovat ottaneet Prismojen, S-marketien ja Alepojen pidennetyt aukioloajat avosylin vastaan. Palaute on ollut pelkästään kiittävää ja myynti kasvussa. Nyt on jännittävää nähdä, tulevatko ihmiset pääkaupunkiseudulta ja kenties kauempaakin hyödyntämään mahdollisuuden tehdä ostoksia myös keskellä yötä, pohtii HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen.

– Pitempi asiointiaika saattaa helpottaa ruuhkia ja avittaa siten kaikkien liikkumista. Prisma Kaaren ruoka- ja käyttötavaravalikoimat ovat erinomaiset, ja sen keskeinen sijainti kahden pääväylän risteyksessä takaa hyvät yhteydet. Viiden kilometrin säteellä tästä hypermarketista asuu yli 200 000 helsinkiläistä, Juntunen laskee.

Ryntäys vai huopatossutehdas?
Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali ei tohdi ennakoida ensimmäisen yön asiakasmäärää.

– Me Kaaressa olemme palvelleet jo kohta vuoden päivät kello 7–23. Olemme huomanneet, että monet tulevat iltaisin ostoksille ajan kanssa ja perehtyvät silloin tarkemmin myös käyttötavaravalikoimaan. Esimerkiksi pienten lasten vanhemmista toinen asioi mieluusti silloin, kun päivän säpinä on ohi ja lapset saatu nukkumaan. Nyt rauhaisan ostostenteon aika vain laajenee, kertoo Riiali.

– Tuli avausyönä väenpaljous, rikkumaton hiljaisuus tai jotain siitä väliltä, olemme valmiina, lupaa Riiali.

Facebookissa on käynnissä kilpailu, jossa 1.12.2016 yön asiakasmäärän lähimmäksi arvannut voittaa 247 € lahjakortin.

Kaikki töissä omasta halustaan
Riialia ilahduttaa joulunajan 24/7-aukiolossa erityisesti oman henkilökunnan suhtautuminen.

– Yötöihin tulijoita oli enemmän kuin vuoroja. Kaikki joulunalusajan yövuoroissa työskentelevät ovat paikalla omasta nimenomaisesta toivomuksestaan, hän kiittää.

– Meillä työskennellään toki muutoinkin läpi yön. Nyt asiakkaamme näkevät uudella tavalla, miten hypermarketin tarjontaa täydennetään yön tunteina ja mitä muuta tapahtuu aikaan, jolloin kauppa on tavallisesti kiinni.

Lisätietoja:

HOK-Elannon Prisma-ketju
Ketjujohtaja Lassi Juntunen, p. 010 76 68079. lassi.juntunen(at)sok.fi
Prismajohtaja Ilkka Riiali, Prisma Kaari, p. 010 76 68004, ilkka.riiali(at)sok.fi