Radisson Blu Aleksanteri Hotelin kuvakilpailussa 700 tarinaa suomalaisesta kodista


03.03.2016

Suomalaisille koti merkitsee rauhoittumista, yhdessäoloa ja sesonkien juhlistamista

23.3.2016 avautuvasta Radisson Blu Aleksanteri Hotelista tulee kotia rakastavien ihmisten hotelli. Aleksanteri Hotel täydentää kahdeksan suomalaisen yksilöllisen Radisson Blu Hotellin muodostamaa perhettä intiimillä, boutique-henkisellä kokemuksella.

Hotelli toivoo ihmisiä mukaan rakentamaan kotielämystä ja kertomaan suomalaisen kodin tarinaa. Tammikuun lopulla hotelli kutsui kaikki mukaan valokuvauskilpailuun, jonka teemana oli ”Kunnianosoitus suomalaiselle kodille”.

Kilpailuun osallistui määräaikaan mennessä Facebookin ja Instagramin kautta lähes 700 kuvaa, joiden kautta hahmottui suomalaisen kodin sielunmaisema. Näitä kodille ominaisia tunnelmia ja tapahtumia tullaan tuomaan myös uuteen hotelliin sekä käsin kosketeltavina asioina että palvelullisina elementteinä. Hotellin makuuhuoneisiin tuodaan Suomen Radisson Blu Hotellien kehittämä Blu Dreams -unikokemus. Sisään kirjautumisen päivittäisenä huippuhetkenä saapuville vieraille on tarjolla pullakahvit ja hotellin viihtyisälle sisäpihalle tulevaan kaupunkipuutarhaan voi halutessaan istuttaa esimerkiksi oman yrtin, josta voi aina napata tuoretta lisämaustetta omaan ruokaan. Tavoitteena on saada ihmiset nauttimaan olostaan kuin kotonaan.

Suomalaisille koti on paikka, jossa voi olla oma itsensä. Läheiset ihmiset, lemmikit ja yhdessä vietetty aika ovat kodikkuuden avainasioita. Myös ympäröivä luonto – oma piha, parveke tai lähimetsä mielletään tärkeäksi osaksi kotikokemusta. Koti on moniaistinen paikka, jolle ominaista ovat takkatulen lämpö, pullan tuoksu ja valaistuksen vaihtelut. Koti elää vuodenaikojen ja sesonkien mukaan. Tuoreet tulppaanit keittiön pöydällä kertovat kevään alkaneen.

Kilpailuraadin tavoitteena oli löytää osallistujien joukosta kuusi kodikkuutta kuvaavaa valokuvaa, joista toteutetaan huoneiden seinille kuvataulut. Kilpailuraati valitsi voittajakuviksi seuraavien osallistuneiden kuvat ja niihin liittyvät tarinat:

  • Tarja Kemppainen
  • Sari Närhi
  • Linda Kemppainen
  • Kristiina Karvonen
  • Ida Mårtens
  • Petra Anttila

– Koti on turva inhimillisyydelle ja rakkaudelle. Se on koti paitsi asukkailleen, myös elämälle ja esineille. Koti elää asukkaidensa mukana. Hain kilpailukuvista tätä tunnelmaa ja arjen estetiikkaa, joka ei ole rakennettua, vaan rakentunutta, sanoo kuvakilpailun raatiin kuulunut Helsingin Design Districtin toiminnanjohtaja Minna Särelä.

– Kuvataulut ja niihin liittyvät tarinat tulevat olemaan yksi huoneiden näkyvimmistä elementeistä. Kuvakilpailun voittajille tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus olla mukana kertomassa suomalaisen kodin tarinaa osana kansainvälistä hotellibrändiä, sanoo hotellinjohtaja Klaus Ek.

Jokainen valitusta finalistista saa kahden hengen ylellisen majoituksen sekä illallisen Radisson Blu Aleksanteri Hotelissa. Finalisteista arvottiin yksi voittaja, joka pääsee Radisson Blu Hotellien vieraaksi Kööpenhaminaan viikonloppumatkalle. Voittajille on ilmoitettu voitosta.

Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat ovat nähtävissä Radisson Blu Aleksanteri Hotelin Facebookissa http://facebook.com/aleksanterihelsinki sekä Instagramissa hashtageilla #aleksanterihelsinki #aleksanterihotel #newradissonblu #kuvakilpailu.