Ravintola Salven silakat uivat satama-altaan toiselle puolelle!


15.09.2016

Ravintola Salve on toiminut vuodesta 1897. Nyt perinnerikas ravintola muuttaa uuteen satamaan Hietalahden altaan vastakkaiselle puolelle. Tilaa tulee hieman lisää, mutta tuttu ilmapiiri säilyy, lupaa Salven ravintolapäällikkö Antti Riit’aho

– Olemme pakanneet hellävaraisesti kaikki muistorikkaat esineet mukaamme ja siirrymme 183 miehen mittaista askelta itään, satama-altaan toiselle puolelle. Samat ikkunateippaukset ja sama seinien väri on säilytetty, kuten myös entinen mittakaava ja koko tilaratkaisuissa. Ravintolasali on saanut upean laivakannen näköisen puulattian, Antti Riit’aho kertoo.

– Salven vanha henkilökunta jatkaa ja luonnollisesti ruokalista säilyy ennallaan, joten uskon että ravintolan uniikki tunnelma tulee säilymään entisen veroisena, kun avaamme tuttujen kanta-asiakkaiden kanssa Salven uudessa osoitteessa perjantaina syyskuun 16. päivänä.

Salven perinteikkään ilmapiirin siirtämisen pieteetillä uuteen tilaan on toteuttanut miljöösuunnittelija Tapani Hirvi. Keittiö on tilavampi ja toimivampi, joten Salven kuuluisista silakoista pääsee nyt nauttimaan entistä isompi joukko.

Uutta ravintolassa on Galleria Ortonin kanssa yhteistyössä rakennettu taideseinä, johon tulee esille Salven asiakaskuntaan kuuluneiden edesmenneiden taiteilijoiden, kuten Juhani Harrin, Kain Tapperin, Ukri Merikannon ja Tapani Mikkosen teoksia. Seinällä nähdään myös kantapöydässään edelleen istuvien Jorma Hautalan, Matti Peltokankaan, Olavi Pajulahden ja Tarja Teräsvuoren töitä.

Salven omaleimaisuus, miljöö ja maukas ruoka on noteerattu useissa ravintola-alan kilpailuissa. Salve on valittu eri medioiden listauksissa Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2011. Rapeat silakat ovat ravintolan tavaramerkki ja syksyllä 2015 Helsingin Uutiset -lehden lukijat valitsivat ne pääkaupunkiseudun parhaaksi silakka-annokseksi.

HOK-Elanto osti Salven liiketoiminnan vuonna 1990 ja jatkaa sitä edelleen. Uusi kotisatama sijaitsee Bulevardin puolella, osoitteessa Hietalahdenranta 5 C.