Resepti: Carpaccio à la BBQ House


22.02.2017

Carpaccio on herkullinen alkuruoka, joka valmistetaan rotukarjan sisäfileestä. BBQ Housen carpaccio tarjoillaan kapristen, parmesanin ja rucolan kera.

Carpaccio on saanut tarinan mukaan alkunsa venetsialaisen kreivittären Amalia Nani Mocenigon mieltymyksistä. Ruokalajien nimet eivät aina ole loppuun asti harkittuja. Venetsialainen Harry’s bar:in ravintoloitsija Cipriani antoi ruokalajille nimen Carpaccio, koska kreivittären kysyessä ruokalajin nimeä, juolahti hänen mieleensä renesanssimaalari Vittore Carpaccion tuolloin meneillään oleva näyttely.
 
Carpaccio
(resepti yhdelle)
 
50 g rotukarjan sisäfileetä
1 tl tryffeliöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kapriksia
2 tl parmesanlastuja
1 dl rucolaa
 
Poista fileestä kalvot ja mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Paista lihan pinta nopeasti todella kuumassa grillissä tai paistinpannulla öljyssä ja anna vetäytyä hetki paiston jälkeen. Leikkaa liha terävällä puukolla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet kelmun välissä lihanuijalla, kunnes ne ovat paperinohuita. Asettele viipaleet lautaselle, pirskottele päälle tryffeliöljyä ja mausta vielä sormisuolalla ja mustapippurilla. Lisää kaprikset (voit halutessasi friteerata ne ensin) ja viimeistele annos parmesanlastuilla ja rucolalla.
 
Lihan on oltava hyvälaatuista ja tuoretta. Lihan ei tarvitse olla härkää; esimerkiksi riista tai hevonen käy erinomaisesti. Myös kalasta tehdyt versiot ovat suosittuja. Nauti Carpaccio herkullisena alkupalana!