Resepti: Hot Pot meren herkuista


22.02.2017

Hot Pot Mariscos on haudutettu aasialaishenkinen pata, jossa maistuu yrtit, kookos ja merenelävät. Kokeile BBQ Housen suosittua reseptiä kotona!

Hot Pot Mariscos on noussut tasavertaiseksi ruokalajiksi BBQ Housen pihvien rinnalle. Tämän kalaisan herkun yrtit ja mausteet lämmittävät kylmänä talvipäivänä.
 
Hot Pot Mariscos
(resepti neljälle, n. 45 min)
 
Hot Pot Liemi
 
4 dl äyriäislientä
1 tlk (3,3dl) kookosmaitoa
2 kpl limenlehteä
1 varsi sitruunaruohoa
3 oksaa timjamia (tai 1 tl kuivattua)
1 kpl halkaistu inkivääri (peukalonpään kokoinen)
1 kpl fenkoli
1 limen mehu
 
Hot Pot Liemen viimeistely
 
1 kpl fenkolia
1 kpl tomaattia
2 kpl tuoretta punaista chiliä
¼ pnt korianteria
 
1 tlk (3,5 dl) kookosmaitoa
¼ pnt korianteria
1 rkl voita
250 g vihersimpukkaa
8-12 kpl jättirapua
2 filettä punanapsijaa (tai muuta kiinteää vaaleaa kalaa)
 
Keitä ensin Hot Potin liemi yhdistämällä kaikki liemen raaka-aineet. Kun liemi kiehahtaa, laske lämpötilaa niin, että liemi jää hautumaan rauhassa. Liemi saa hautua noin 30 minuuttia, nestettä tulee olla jäljellä ¾ alkuperäisestä määrästä. Leikkaa liemen haudutuksen aikana fenkoli, tomaatti ja chili ohueksi suikaleiksi ja yhdistä ne salaatiksi korianterin kera. Voit asetella salaatin tarjoiluastioihin etukäteen, sillä kuuma liemi kypsentää sen mukavasti. Lisää joukkoon kookosmaito ja korianteri. Voit korvata korianterin halutessasi lehtipersiljalla. Tällöin suosittelemme yrtin runsaampaa käyttöä. Kiehauta ja siivilöi. Lisää siivilöinnin jälkeen kylmä voi vatkaten liemen sekaan.
 
Kun tarjoilet Hot Potin, lämmitä liemi ’hautumaan’ ja lisää siihen tuoreet tai sulatetut merenelävät ja rauhallisesti hauduttamalla kypsennä ne. Tarjoile nostamalla liemi kulhoihin jakaen merenelävät ruokailijoiden kesken. Tarjoile Hot Pot tuoreen leivän ja Aioli tyyppisen majoneesin kera.