Resepti: Italon pannacotta onnistuu asiakkailtakin


31.03.2017

Italialainen jälkiruoka pannacotta on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Sen voi hyvin tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Kokeile tätä ravintola Italon herkullista reseptiä, jossa kermavanukas tarjoillaan marjakastikkeen kera.
 
Italialainen herkkujälkiruoka pannacotta
4:lle
 
6 dl kermaa
½ dl sokeria
vähän suolaa
12 liivatelehteä
1 dl marjakastiketta
 
Keitä kattilassa kerma, sokeri ja suola kiehuvaksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kun kermaseos kiehuu, lisää joukkoon puristetut liivatelehdet. Kun liivate on liuennut, ota pannacotta pois liedeltä ja kaada tarjoiluastioihin. Yhden annoksen koko on 1,5 dl. Voit annostella pannacotan esimerkiksi pieniin vesilaseihin.
 
Laita jälkiruoka jääkaappiin jäähtymään vähintään pariksi tunniksi. Koristele pannacotta esimerkiksi keksimurulla tai marjakastikkeella.