Resepti: Kaarnan mätipannacottaa kurkkuspagetin kera


14.06.2017

Kokeile ravintola Kaarnan mätipannacottaa kotona!

Ravintola Kaarnan Mätipannacotta
(neljälle)
 
3 liivatelehteä
2 rkl punasipulia kuutioituna
öljyä
2 rkl sitruunamehua
50 g smetanaa      
2 rkl ruohosipulia pilkottuna hienoksi
suolaa maun mukaan
60 g hauen tai muun kalan mätiä
2½ dl kuohukermaa
 
Kurkkuspagetti
1 dl vettä
½ dl suolaa
¼ dl väkiviinaetikkaa
2 kpl musta- tai maustepippuria
ripaus suolaa
1 kurkku
Tilliä
 
Tillimajoneesi
majoneesia
leikattua tilliä
 
Liota liivate kylmään veteen. Freesaa sipulia pannulla pienen öljytilkan kanssa pehmeäksi. Purista sitruunamehu ja vaahdota smetana. Lisää smetanan joukkoon ruohosipuli, puristettu sitruunamehu, suola ja mäti. Lämmitä pieni tilkka kermasta ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Sekoita jäähtynyt punasipuli smetanan joukkoon. Lisää kerma-liivateseos lopun kerman sekaan ja kaada smetana-mätiseokseen. Seos lähtee hyytymään pian, joten kipota se nopeasti pannacottavuokiin. Anna hyytyä yön yli.
 
Tee kurkkuspagetti. Valmista etikkaliemi keittämällä vesi, suola, etikka, pippurit ja suola. Jäähdytä. Kuori ja suikaloi kurkku. Leikkaa sekaan hieman tilliä. Kaada jäähtynyt liemi kurkkusuikaleiden päälle, anna maustua.
 
Sekoita majoneesin joukkoon silputtua tilliä. Tarjoile mätipannacotta kurkkuspagetin ja tillimajoneesin kera.