Kappelin herkullinen Sahrami-rapurisotto höystetään parmesanilla.
(resepti neljälle)
50 g hakattua sipulia
0,1 g sahramia (myydään kaupassa 0,5 g pusseissa)
3 dl risottoriisiä
6 dl hyvää rapulientä/kalalientä
1 dl valkoviiniä
Freesaa sipuli, sahrami ja risottoriisi kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon kuuma liemi ja kiehauta noin 10-12 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kun risottoriisi on miltei kypsää lisää seuraavat ainekset.
50 g parmesanraastetta
25 g voita
200 g katkaravun pyrstöjä kuorittuna
10 g hienonnettuja yrttejä
suolaa
Lisää lopuksi tarvittaessa rapulientä, jotta risotosta ei tule liian paksua. Risoton tulee olla hieman juokseva ja täyteläisen makuinen. Tarjoile rapurisoton kanssa joko paahdettua lohta tai kasviksia.