Resepti: Mansikkainen salaatti Memphis Kampin tyyliin


22.08.2017

Memphis Kampin kesäisen raikas salaatti on herkullinen sekoitus melonia, ananasta, mansikoita ja friteerattua vuohenjuustoa.

Täyttävä salaatti sopii hyvin pääruoaksi, ja samantyylinen annos löytyy myös ravintolan kesälistalta.
 
Memphis Kampin kesäinen salaatti friteeratulla vuohenjuustolla
4:lle
 
8 dl mieleisiä salaatteja sekoitettuna
1 pieni cantaloupemeloni
¼ tuore ananas
2 dl mansikoita
vesimelonia
400 g vuohenjuustoa
 
Frittitaikina
4 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
3 dl maizenaa
soodavettä
 
öljyä
 
Revi salaatit sopiviksi paloiksi salaattikulhon pohjalle. Pilko hedelmät ja ripottele salaatin päälle. Sekoita friteeraustaikinan ainekset keskenään ja lisää soodavettä niin, että taikina jää hieman paksuksi.
 
Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja pyörittele ne kauttaaltaan taikinassa. Kuumenna öljy kattilassa ja pudota taikinoidut vuohenjuustokiekot öljyyn. Anna ruskistua pinnalta.
Nosta vuohenjuustot kattilasta talouspaperin päälle ennen annokseen lisäämistä, jotta liika öljy ei mene salaattiin.
 
Voit lisätä salaatin päälle esimerkiksi tummaa balsamicoa ja appelsiinivinegretteä makua tuomaan.