Resepti: Stone’sin Beeramisu – aikuisten tiramisu


22.08.2017

Stone’sin listalta löytyvä Beeramisu eli aikuisten tiramisu onnistuu tällä reseptillä kotikeittiössäkin!

Tiramisu saa ihanan maun suklaisesta oluesta ja amarettosta. Viimeistele herkku vadelmilla ja suklaalla ennen tarjoilua.
 
Stone’sin Beeramisu – aikuisten tiramisu
2 kananmunaa
3 rkl tomusokeria
1¼ dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
12 savoiardi-keksiä
1¼ dl espressokahvia/vahvaa kahvia
1¼ dl suklaa stout-olutta (esim. Youngs Double Chocolate Stout)
½ dl Amaretto Di Saronnoa
 
koristeluun tummasuklaamurua ja vadelmia (tuoreita tai kuivattuja)
 
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuainen tomusokerin kanssa. Vaahdota toisessa astiassa valkuainen. Vaahdota erikseen myös vispikerma. Yhdistä keskenään varovaisesti mascarpone ja kaikki vaahdot. Yhdistä keskenään espresso, amaretto ja olut. Uita savoiardi-keksit pikaisesti keksi kerrallaan nesteessä ja nosta keksit tarjoiluastioihin (3 keksiä/astia). Jaa vaahto tasaisesti kaikkiin astioihin, peitä astiat ja anna tekeytyä viileässä parisen tuntia. Koristele tiramisut suklaamuruilla ja vadelmilla juuri ennen tarjoilua.