Resepti: Stone’sin juurescouscous


03.03.2017

Juurescouscous toimii maukkaana lounaana tai kesäisenä lisukkeena grilliruoalle. Mintusta ja valkosipulista makunsa ammentava jogurttikastike tekee kokonaisuudesta mehevän.

Stone’sin juurescouscous minttujogurttikastikkeella
(resepti kuudelle)
 
 
Juurescouscous
 
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
3 dl couscous-suurimoita
½ tl ruokasuolaa
1½ dl juuressalsaa
1 dl kukkakaalia hienonnettuna
 
Kuumenna kasvisliemellä ja suolalla maustettu vesi kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita couscous nesteeseen. Anna tekeytyä hetken ja jäähdytä pikaisesti. Sekoita couscous irtonaiseksi. Lisää kylmään ja irtonaiseen couscousiin juuressalsa ja hienonnettu kukkakaali. Anna maustua jääkaapissa peitettynä ennen tarjoilua.
 
 
Valkosipulinen minttujogurttikastike
 
330 g ( n.3,3 dl) turkkilaista jogurttia
2 rkl minttua hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl ruokasuolaa
rucolaa koristeluun
 
 
 
Hienonna valkosipuli sekä minttu pieneksi hakkelukseksi. Yhdistä varovasti sekoittaen kaikki ainekset keskenään, jotta jogurtista ei tule liian juoksevaa. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä ennen tarjoilua. Koristele annos rucolalla.