Resepti: Tornin jokiraputartar avokadopyreellä


10.03.2017

Tornin jokiraputartar avokadopyreellä kruunaa juhlat tai viikonloppupöydän! Katso resepti

Tartar valmistetaan yleensä naudanlihasta, mutta Tornissa herkku tehdään jokiravuista. Jokiraputartar löytyy ravintolan uudelta listalta.
 
 
Jokiraputartar avokadopyreellä
4:lle
 
150 g jokirapuja
½ limen mehu ja kuori
30 g korianteria silputtuna
suolaa
pippuria
 
Yrttiöljy
50 g tuoretta persiljaa
3 dl öljyä
suolaa
 
Avokadopyree
1 kypsä avokado
½ sitruunan mehu
suolaa
 
unikkonäkkileipää
yrttejä koristeluun
 
 
Sekoita jokiravut, limen mehu ja raastettu kuori sekä korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Valmista yrttiöljy ajamalla tehosekoittimessa kaikki raaka-aineet sileäksi. Siivilöi tarvittaessa.
 
Valmista avokadopyree sekoittamalla blenderillä kaikki ainekset sekaisin. Mausta suolalla maun mukaan.
 
Kokoa annos laittamalla lautaselle jokiraputartaria ja pursota viereen avokadopyreetä sekä yrttiöljyä. Koristele annos tuoreilla yrteillä ja tarjoa unikkonäkkileivän kera.