Resepti: Vltavan häränlihagulassi on helppo herkku


24.10.2017

Kokeile kotona tätä ravintola Vltavan reseptiä ja valmista kaveriksi herkulliset perunaknöödelit.

Perinteinen tšekkiläinen häränlihagulassi on lihapata, joka sisältää runsaasti makuja. Sen valmistaminen helppoa ja gulassi porisee kattilassa kuin itsekseen.
 
Vltavan tšekkiläinen häränlihagulassi
(neljälle)
 
800 g luutonta häränrintaa
0,3 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 keltasipulia hienonnettuna
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl kuminaa
3 rkl meiramia
2 lihaliemikuutiota
1 l vettä
1 paprika kuutioina
maizenaa
 
Kuutioi häränrinta, kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulit sekä mausteet öljyssä. lisää häränrintakuutiot ja ota niihin väri.  Lisää loput aineet ja anna hautua kunnes liha on mureaa ja kypsää. Suurusta hiukan maizenalla. Lisää tarvittaessa nestettä ja mausteita.
 
Perunaknöödeli
400 g perunasosetta (noin 4 dl)
½ dl vehnäjauhoja
1½ kpl kananmunaa
0,2 dl vettä
1 tl suolaa (jos perunasoseessa itsessään ei ole)
200 g pekonia (hienonnettuna)
 
Valmista massa sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Levitä pöydälle tuorekelmua ja laita massaa pyöreän tangon muotoon keskelle kelmua pitkittäin. Pyöritä kelmu knöödelitangon ympärille ja kypsennä vesihauteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä, poista kelmu ja leikkaa tangosta viipaleita. Paista öljyssä kullanruskeiksi.
 
Tarjoile gulassi knöödelin sekä esimerkiksi marinoidun punasipulin ja paprikakuutioiden kera. Koristele annos persiljasilpulla.