Resepti: Vltavan porsaanleike


03.03.2017

Kokeile yhtä Vltavan suosituimmista annoksista kotona!

Vltavan porsaanleike on yksi ravintolan suosituimmista annoksista. Voit kokeilla sen valmistamista myös kotona. Voit tarjoilla annoksen kesäkurpitsan ja herkkusienien kera.
 
Porsaanleike, lankkuperunat ja talon maustevoi
(neljälle)
 
4 porsaan ulkofileeleikettä
0,5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
4 dl korppujauhoja
3 dl rypsiöljyä
500 g lankkuperunoita
 
Maustevoi
150 g voita
1 dl paprikakuutioita
1 dl salottisipulia hienoksi silputtuna 
2 rkl paprikapyreetä
 
Leivitä porsaanleike ensin vehnäjauhoissa, kananmunassa ja vielä korppujauhoissa. Friteeraa lankkuperunat.
 
Valmista maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin paprika, salottisipuli ja paprikapyree. Kääri voi pötköksi kelmun sisään ja pakasta. Leikkaa maustevoista kiekkoja ja laita porsaanleikkeen päälle. Tarjoa porsaanleike lankkuperunoiden kera.