Resepti: Vltavan vuohenjuustosalaatti


01.06.2017

Marinoidut herkkusienet tuovat vuohenjuustosalaattiin runsautta ja raikas yrttiöljy kruunaa kokonaisuuden.

 
Vltavan vuohenjuustosalaatti
(resepti neljälle)
 
400 g punajuuria
1 paprika
500 g erilaisia salaatteja (jääsalaatti, romaine sekä punasalaatti)
500 g vuohenjuustoa
3 rkl voita
3 rkl hunajaa
12 kirsikkatomaattia
balsamicosiirappia
4 viipaletta maalaisleipää
 
Marinoidut herkkusienet
120 g herkkusieniä
¼ punasipulia
persiljaa
10 g valkosipulimurskaa
½ dl rypsiöljyä
½ dl balsamicoa
mustapippurirouhetta
suolaa
sokeria
 
Yrttiöljy
20 g rucolaa
20 g persiljaa
8 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
 
Lohko tai puolita herkkusienet. Kuutioi punasipuli. Hienonna persilja. Lisää muut aineet. Anna sienien marinoitua yön yli. 
 
Höyrytä kuoritut punajuuret kypsäksi, jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi. Valmista yrttiöljy yhdistämällä kaikki ainekset ja poraamalla tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
 
Kuutioi paprika. Pilko ja pese salaatit. Viipaloi vuohenjuusto. Pyöräytä salaatit yrttiöljyssä ja laita tarjoiluastiaan. Kuumenna voi ja hunaja, paahda punajuuret seoksessa. Älä polta. 
 
Aseta kirsikkatomaatit, kuutioitu paprika ja marinoidut herkkusienet salaatin päälle. Paista vuohenjuustoviipaleet kevyesti pannulla. Laita punajuuret ja vuohenjuustoviipaleet salaatin päälle. Viimeistele balsamicosiirapilla. Tarjoile paahdetun maalaisleivän kera.