Resepti: Zetorin kropsu ja karamellisoidut omenat


05.12.2017

Ravintola Zetorin jälkiruokalistalta löytyvä kropsu eli pannukakku on suomalaisten suosikkiherkku. Katso resepti!

Tarjoile pannukakku karamellisoidun omenan ja jäätelön kanssa. Zetorissa annos tuodaan asiakkaalle mustaherukka-kardemummajäätelön kera, mutta kotona makupariksi voi valita sen oman lempijäätelön.
 
Zetorin kropsu
(1 pellillinen)
 
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 dl vispikermaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl voisulaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Karamellisoitua omenaa
4 omenaa
50 g voita
50 g fariinisokeria
1 tl kanelijauhetta
 
Sekoita kaikki pannukakun ainekset ja anna taikinan turvota ½ tuntia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
 
Halkaise omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Paloittele neljännes vielä kahteen tai kolmeen osaan. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää omenat ja sekoita.
Kypsennä omenoita pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean ja tasaisen pinnan. Jäähdytä.
 
Tarjoile pannukakku karamellisoitujen omenoiden ja jäätelön kera.