Ruoan verkkokauppa kolminkertaistui


22.11.2013

HOK-Elannon vahva panostus ruoan verkkokauppaan on vuoden 2013 aikana näkynyt asiakkaille uusina palveluina. Vuoden aikana Alepan ja Prisman Kauppakassin myynti on lähes kolminkertaistunut ja vastaa jo pienen S-marketin myyntitasoa. Tänä vuonna toimitettuja tilauksia on yli 50 000 ja tilanneita asiakkaita yli 10 000.

Palvelu koostuu kotiinkuljetuksiin perustuvasta Alepa Kauppakassista sekä noutoon keskittyvästä Prisma Kauppakassista. Kauppakassin kehitystyö on aktiivista ja sitä tehdään asiakkaiden toiveet huomioiden sekä laatu edellä. Alepa Kauppakassi on myös todettu useassa hintavertailussa kotiin toimittavien palveluiden edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

– Julkisuudessa on väitetty, että isot kaupparyhmät ovat vitkastelleet verkkokaupassa. HOK-Elanto käynnisti ruoan verkkokaupan jo vuonna 2010 ja sitä on kehitetty määrätietoisesti ja kapasiteettia on lisätty kysynnän mukaan, kertoo HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

– Tilausjärjestelmän pitää olla helppo käyttää ja valikoimien mahdollisimman laajat. Panostamme laatuun ja läpinäkyvyyteen. Asiakas saa välittömästi keräilyn jälkeen tarkan tiedon kerätyistä tuotteista ja arvioimme toimituksen saapumisen 60 minuutin tarkkuudella. Lisäksi jokainen kerääjämme käy 2013 aikana laatukoulutuksen.

Hintaero yli 10 %

Medioiden tekemät hintavertailut osoittavat Alepa Kauppakassin olevan sekä tuotehinnoiltaan että kokonaiskustannuksiltaan edullisin vaihtoehto, kun ruoat tilataan kotiin. Viimeisimmän hintavertailun teki Yleisradion Kuningaskuluttaja-ohjelma 21.11.2013 (LINKKI: www.yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/18/ruokakassi). Hintaero ilman Bonusta on ollut yli 10 prosenttia. Keskimääräinen netistä tilattu ostoskori sisältää 25–30 tuotetta jolloin tuotteiden hintatasolla on jopa toimitusmaksua suurempi merkitys. Alepan ja Prisman Kauppakassit toimittavat kaikki tuotteet täsmälleen samaan hintaan kuin keräilyhetkellä myymälässä. Niiden lisäksi veloitetaan vain toimitusmaksu, joka pyritään pitämään niin edullisena, ettei se ole esteenä palvelun käyttämiselle. Asiakasomistajille toimitusmaksun hinnat ovat edullisempia ja lisäksi hän saa myös Bonuksen koko summasta.

HOK-Elanto jatkaa aktiivista kehittämistä myös vuoden 2014 aikana, tulemme pysymään jatkossakin ruoan verkkokaupan edelläkävijänä! Tämä tarkoittaa entistä laajempia ja parempia palveluita helpottamaan asiakkaiden arkea.

Riittävät valikoimat

Alepa kauppakassin valikoimiin kuuluu lähes 6 000 tuotetta. Keräilijät valitsevat tuotteet tuoreimman päiväyksen mukaan ja esimerkiksi hedelmät ja vihannekset kuin omaan ostoskassiinsa. Kaikissa käsittelyvaiheissa pidetään huoli oikeista säilytyslämpötiloista.

Prisman Kauppakassi toimii Kauppakeskus Kaaren Prisman yhteydessä. Sen valikoimissa on lähes 25 000 ruokatuotetta ja 7 000 käyttötavaratuotetta, joiden hintataso noudattaa hypermarketin hinnoittelua. Suurin osa asiakkaista hakee tuotteensa jonottamatta noutopisteestä. Tilauksia toimitetaan myös Kannelmäen alueelle.

Alepa Kauppakassin toimitusmaksu on asiakasomistajille 6,90 € ja muille asiakkaille 9,90 €. Prisman Kauppakassin keräyksestä veloitettu toimitusmaksu on asiakasomistajilta 3,90 € ja muilta 6,90 €, kun ostokset noudetaan Kannelmäen Prisman noutopisteestä. Saman päivän tilauksia voi tehdä klo 12 saakka ja niistä peritään silloin 5 € lisämaksu.