S-market Saunalahti avataan joulukuussa


12.11.2015

S-market Saunalahden rakennustyöt ovat loppusuoralla ja kalustaminen on alkanut. Rakennuksen harjannostajaisia vietettiin 22.10. ja avajaisia vietetään joulukuussa.

Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla ja muodostaa viereisen Saunalahden koulun kanssa eräänlaisen sisääntuloportin uudelle ja kehittyvälle kaupunginosalle.  Koulun kanssa on tehty yhteistyötä jo rakentamisen aikana. Viime keväänä maalattiin oppilaiden ja asukkaiden kanssa värikäs suoja-aita rajaamaan liikennettä rakennuspaikan ja muun ympäristön välillä.

Hyvä yhteistyö jatkuu edelleen, kertoo tuleva marketpäällikkö Mikael Ernvall.

– Koulussa on yli 700 oppilasta. Olemme keskustellet rehtori Hanna Sarakorven kanssa muun muassa siitä, etteivät koululaiset poistuisi koulun alueelta ilman lupaa ostoksille, vaan ostokset hoidetaan koulun jälkeen. Näin vältymme siltä, että oppilaat ovat kaikki samaan aikaan myymälässämme välitunnin aikana.
  
Uuden S-marketin rakennuksen bruttoala on lähes 4 800 m2. Tästä myymälätilan osuus on
1 800 m2 ja myyntipinta-ala on 1 400 m2. Alakerrassa on sähköauton latauspiste ja pysäköintitilaa 68 autolle ja pihalla lisäksi 47 autopaikkaa. Lisäksi 60 polkupyöräpaikkaa tarjoaa pysäköintiä alueen luontevimmalle kulkuneuvolle.

– Alueen asukkaiden kanssa on jo käyty keskustelua ennen avausta heidän valikoimia koskevista toiveistaan. Lihan ja kalan myynti palvelutorista oli useimmin esille tuotu toive ja se myös toteutetaan, Mikael kertoo.

– Paljon toivottiin myös luomua ja paikallisia tuotteita. Esimerkkinä lähimmästä tuottajasta voidaan mainita Emil Halmeen leipomo, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kauklahdessa.

S-market Saunalahdessa tulee työskentelemään 24 henkilöä.