Sähköautoilijan arki helpottuu pääkaupunkiseudulla – HOK-Elanto avaa uudet latausasemat Herttoniemeen ja Espoonlahteen


Tänä keväänä pääkaupunkiseudun sähköautoilijoiden arki helpottuu entisestään, kun HOK-Elanto avaa uudet ABC-suurteholatausasemat Espoonlahteen ja Herttoniemeen. Myös Espoon Saunalahti sai uuden suurteholatausasemansa aiemmin tänä keväänä.

16.05.2024

HOK-Elanto avaa kaksi uutta latausasemaa pääkaupunkiseudulle. Herttoniemen latausasema avattiin Prisman yhteyteen kauppakeskus Hertsin pysäköintihalliin toukokuun puolivälissä. Espoonlahti saa uuden latausasemansa toukokuun loppupuolella S-market Espoonlahden yhteyteen.

Molemmilta latausasemilta löytyy kuusi suurteholatauspistettä. Espoonlahdesta lisäksi kaksi peruslatauspistettä.

Uusien latausasemien myötä ABC latausasemia on eri puolilla pääkaupunkiseutua nyt jo lähes 40.

— Sähköautokannan kehittyminen jatkuu pääkaupunkiseudulla voimakkaana ja olemme iloisia mahdollisuudesta laajentaa latausverkostoamme niin Itä-Helsingissä kuin Espoossakin. Uudet latausasemat Prisma Hertsin ja S-market Espoonlahden yhteydessä parantavat jälleen keskeisillä liikenteellisillä sijainneilla HOK-Elannon latausverkoston saavutettavuutta sähköautoilijoille, toteaa HOK-Elannon ketjujohtaja Hannu Houni.

Koko maassa ABC-latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä jo yli 310 asemaa, joilla on yhteensä lähes 2000 latauspistettä S-ryhmän toimipaikkojen yhteydessä. Puolet latauspisteistä tarjoaa teho- tai suurteholatausta.

Sähköautoilun määrä kasvaa Suomessa kovaa vauhtia. Sähköisten henkilöautojen määrä on Teknologiateollisuuden tilastojen mukaan kasvanut vuodessa 43 %, täyssähköautojen peräti 71 %. Suomen autokannasta sähköautoja on nyt 8,5 %.

Lisätietoja: ketjujohtaja Hannu Houni, 010 766 0676, hannu.houni@sok.fi

Tilastot: Tekonologiateollisuus: Tilastot | Emobility (teknologiateollisuus.fi)